Brou casolà

Plat principal  |  Blanca Gómez

En aquest brou aprofitem les parts magres dels animals, cosa que aporta una gran densitat nutricional. Preparar el brou amb ossos és una bona manera d’equilibrar aminoàcids.

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    entre 2 i 24 hores

Ingredients

  • Nap, xirivia, porro, api, col verda… (patata i pastanaga, si no es fa keto)
  • Ossos de vedella; genoll i medul·la de vedella, espinada… al gust
  • Os del pernil (opcional)
  • Aletes o potes de pollastre
  • Cansalada fresca, botifarra negra, costella de vedella…

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Blanca Gómez

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca
 

Brou casolà

Plat principal  |  Blanca Gómez

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    entre 2 i 24 hores

En aquest brou aprofitem les parts magres dels animals, cosa que aporta una gran densitat nutricional. Preparar el brou amb ossos és una bona manera d’equilibrar aminoàcids.


Ingredients

  • Nap, xirivia, porro, api, col verda… (patata i pastanaga, si no es fa keto)
  • Ossos de vedella; genoll i medul·la de vedella, espinada... al gust
  • Os del pernil (opcional)
  • Aletes o potes de pollastre
  • Cansalada fresca, botifarra negra, costella de vedella...

Elaboració

  1. Peleu les verdures i afegiu-les a l’olla amb els ossos i carns triades.
  2. Cobriu-ho tot amb aigua i afegiu-hi 1 cullerada de vinagre de poma.
  3. Porteu-ho a evolució. Com més hores cogui, més minerals s’alliberen.
    • En olla normal, porteu-lo a ebullició, abaixeu el foc al mínim, deixeu la tapa a mig posar i que faci xup-xup tanta estona com sigui possible, entre 2 i 24 hores.
    • En olla lenta, opció baixa temperatura, 24 hores.
  4. Passat el temps de cocció, coleu, separeu les verdures i les carns del brou.
  5. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal.

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca

Elaboració

  1. Peleu les verdures i afegiu-les a l’olla amb els ossos i carns triades.
  2. Cobriu-ho tot amb aigua i afegiu-hi 1 cullerada de vinagre de poma.
  3. Porteu-ho a evolució. Com més hores cogui, més minerals s’alliberen.
    • En olla normal, porteu-lo a ebullició, abaixeu el foc al mínim, deixeu la tapa a mig posar i que faci xup-xup tanta estona com sigui possible, entre 2 i 24 hores.
    • En olla lenta, opció baixa temperatura, 24 hores.
  4. Passat el temps de cocció, coleu, separeu les verdures i les carns del brou.
  5. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal.

Els apunts de la Blanca

  • Fa falta una olla molt grossa.
  • Es pot prendre el brou sol, fer servir i racionar per a altres receptes (cremes, arrossos, sofregits…) o preparar un bon plat de sopa amb verdures, trossos de la carn i fins i tot amb fideus de carabassó.
  • S’hi afegeix vinagre de poma per ajudar a extreure els minerals dels ossos del brou.
  • La qualitat dels ossos és clau: 100% de pastura i ecològics. El moll dels ossos de vedella és pura mantega rica en omega-3.
  • És important afegir-hi aletes o potes de pollastre perquè s’alliberi més col·lagen.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat