Carbassa rostida amb tahina picant

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Recepta fàcil, amb l'ingredient més agraït, versàtil i saludable, la carabassa. Es tracta simplement de rostir la carabassa i preparar una salsa deliciosament picant de tahina, espècies, pinyons, nous i un toc de coriandre.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • Carbassa (jo he utilitzat mitja Potimarron i mitja cacauet)
  • Oli de coco
  • Tahina
  • Aigua mineral
  • 2 grans d’alls picats
  • 1 llimona, en suc
  • 1 mica de pebre de Caiena
  • 1 mica de pebre vermell (i una mica més per decorar)
  • 2 c.s. de nous (aprox.)
  • 3 c.s. de pinyons (aprox.) torrats
  • 1 manat de fulles de coriandre picades

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Carbassa rostida amb tahina picant

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Recepta fàcil, amb l'ingredient més agraït, versàtil i saludable, la carabassa. Es tracta simplement de rostir la carabassa i preparar una salsa deliciosament picant de tahina, espècies, pinyons, nous i un toc de coriandre.


Ingredients

  • Carbassa (jo he utilitzat mitja Potimarron i mitja cacauet)
  • Oli de coco
  • Tahina
  • Aigua mineral
  • 2 grans d'alls picats
  • 1 llimona, en suc
  • 1 mica de pebre de Caiena
  • 1 mica de pebre vermell (i una mica més per decorar)
  • 2 c.s. de nous (aprox.)
  • 3 c.s. de pinyons (aprox.) torrats
  • 1 manat de fulles de coriandre picades

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 190 ºC.
  2. Talleu les carabasses a rodanxes d'1 cm retirant totes les llavors.
  3. Distribuïu-les en una safata de forn i ruixeu amb l'oli de coco.
  4. Rostiu uns 30 minuts o fins que estigui tendra.

Per a preparar l'amaniment

  1. Barregeu la tahina amb el suc de llimona i afegiu-hi unes 6 cullerades d'aigua per alleugerir la barreja.
  2. Escalfeu una mica d'oli de coco en una paella i daureu els alls, el pebre i el pebre vermell.
  3. Afegiu la barreja de tahina durant un parell de minuts fins que la mescla espesseixi.
  4. Serviu en una safata la carabassa torrada, afegiu-hi una mica de salsa per sobre i escampeu-hi les nous picades, els pinyons, les fulles de coriandre picades i una mica de pebre vermell.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 190 ºC.
  2. Talleu les carabasses a rodanxes d’1 cm retirant totes les llavors.
  3. Distribuïu-les en una safata de forn i ruixeu amb l’oli de coco.
  4. Rostiu uns 30 minuts o fins que estigui tendra.

Per a preparar l’amaniment

  1. Barregeu la tahina amb el suc de llimona i afegiu-hi unes 6 cullerades d’aigua per alleugerir la barreja.
  2. Escalfeu una mica d’oli de coco en una paella i daureu els alls, el pebre i el pebre vermell.
  3. Afegiu la barreja de tahina durant un parell de minuts fins que la mescla espesseixi.
  4. Serviu en una safata la carabassa torrada, afegiu-hi una mica de salsa per sobre i escampeu-hi les nous picades, els pinyons, les fulles de coriandre picades i una mica de pebre vermell.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat