Carbonara de xampinyons, all i romaní

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Així son els autèntics espaguetis amb salsa carbonara; sense nata, amb xampinyons i alls saltats en mantega artesana, ous, pebre acabat de moldre i un toc de romaní i de deliciós formatge grana padano.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 250 g d’espaguetis de kamut (o alguna opció sense gluten: arros, quinoa, llenties)
  • Mantega artesana (o oli d’oliva)
  • 3 grans d’all laminats
  • 300 g de xampinyons bio
  • 2 ous i 1 rovell més
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 50 g de pecorino romà ratllat (o parmesà)
  • Unes fulles de romaní picades

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Carbonara de xampinyons, all i romaní

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Així son els autèntics espaguetis amb salsa carbonara; sense nata, amb xampinyons i alls saltats en mantega artesana, ous, pebre acabat de moldre i un toc de romaní i de deliciós formatge grana padano.


Ingredients

  • 250 g d’espaguetis de kamut (o alguna opció sense gluten: arros, quinoa, llenties)
  • Mantega artesana (o oli d’oliva)
  • 3 grans d’all laminats
  • 300 g de xampinyons bio
  • 2 ous i 1 rovell més
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 50 g de pecorino romà ratllat (o parmesà)
  • Unes fulles de romaní picades

Elaboració

  1. Bulliu la pasta en una olla amb força aigua segons el temps que marqui l’envàs perquè quedi al dente. Mentrestant, escalfeu lleugerament la mantega en una cassola gran (perquè els xampinyons tinguin espai i no bullin quan deixin anar l’aigua) i afegiu els alls laminats i els xampinyons rentats i tallats per la meitat o a quarts segons la mida. Sofregiu fins que els xampinyons agafin un to daurat.
  2. En un bol, barregeu bé els ous batuts, el rovell i força pebre negre acabat de moldre. Incorporeu gairebé tot el formatge ratllat, i reserveu la resta per servir. Escorreu els espaguetis reservant una mica d’aigua de la cocció i, a la mateixa olla, barregeu amb els xampinyons saltats i la barreja d’ous. Es pot afegir una mica d’aigua de la cocció per alleugerir-los. Barregeu-ho tot bé i serviu decorant els plats amb romaní i formatge ratllat.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Bulliu la pasta en una olla amb força aigua segons el temps que marqui l’envàs perquè quedi al dente. Mentrestant, escalfeu lleugerament la mantega en una cassola gran (perquè els xampinyons tinguin espai i no bullin quan deixin anar l’aigua) i afegiu els alls laminats i els xampinyons rentats i tallats per la meitat o a quarts segons la mida. Sofregiu fins que els xampinyons agafin un to daurat.
  2. En un bol, barregeu bé els ous batuts, el rovell i força pebre negre acabat de moldre. Incorporeu gairebé tot el formatge ratllat, i reserveu la resta per servir. Escorreu els espaguetis reservant una mica d’aigua de la cocció i, a la mateixa olla, barregeu amb els xampinyons saltats i la barreja d’ous. Es pot afegir una mica d’aigua de la cocció per alleugerir-los. Barregeu-ho tot bé i serviu decorant els plats amb romaní i formatge ratllat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat