Carpaccio irisat

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

L’arc de sant Martí sempre ha estat considerat com el missatger d’una nova etapa favorable, emissari d’esdeveniments importants, símbol de felicitat i vida. Us proposo una recepta viva per omplir-nos de vitamines i atipar-nos de natura. Que ens fa molta falta!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 2 h de maceració

Ingredients

  • 4 ramells de coliflor
  • 2 ramells de bròquil
  • 1 nap
  • 4 raves
  • 1 pastanaga mitjana
  • 1 remolatxa mitjana
  • 1 carbassó
  • 1 xirivia

Per a la marinada

  • 5 c.s. d’OOVE
  • 2 c.s. d’oli de lli
  • Suc d’1 llimona
  • 1 c.s. de sucre de coco
  • 1 c.p. de vinagre d’arròs

Per a la guarnició

  • Fulles fresques de menta
  • Avellanes picades
  • Sal marina
  • Pebre negre

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Carpaccio irisat

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 2 h de maceració

L’arc de sant Martí sempre ha estat considerat com el missatger d’una nova etapa favorable, emissari d’esdeveniments importants, símbol de felicitat i vida. Us proposo una recepta viva per omplir-nos de vitamines i atipar-nos de natura. Que ens fa molta falta!


Ingredients

  • 4 ramells de coliflor
  • 2 ramells de bròquil
  • 1 nap
  • 4 raves
  • 1 pastanaga mitjana
  • 1 remolatxa mitjana
  • 1 carbassó
  • 1 xirivia

Per a la marinada

  • 5 c.s. d’OOVE
  • 2 c.s. d’oli de lli
  • Suc d’1 llimona
  • 1 c.s. de sucre de coco
  • 1 c.p. de vinagre d’arròs

Per a la guarnició

  • Fulles fresques de menta
  • Avellanes picades
  • Sal marina
  • Pebre negre

Elaboració

  1. Renteu bé totes les verdures.
  2. Peleu la remolatxa i la xirivia (i la resta, si no són ecològiques).
  3. Amb la mandolina talleu totes les verdures en làmines molt fines i esteneu-les sobre una safata en una capa si és possible.
  4. Talleu el bròquil i la coliflor millor amb un ganivet ben esmolat.
  5. Barregeu els ingredients de la marinada i aboqueu la mescla sobre les verdures.
  6. Deixeu-ho a la nevera com a mínim un parell d’hores o, si és possible, tota la nit.
  7. En el moment de servir salpebreu el plat lleugerament, escampeu-hi les avellanes per sobre i també la menta fresca.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Renteu bé totes les verdures.
  2. Peleu la remolatxa i la xirivia (i la resta, si no són ecològiques).
  3. Amb la mandolina talleu totes les verdures en làmines molt fines i esteneu-les sobre una safata en una capa si és possible.
  4. Talleu el bròquil i la coliflor millor amb un ganivet ben esmolat.
  5. Barregeu els ingredients de la marinada i aboqueu la mescla sobre les verdures.
  6. Deixeu-ho a la nevera com a mínim un parell d’hores o, si és possible, tota la nit.
  7. En el moment de servir salpebreu el plat lleugerament, escampeu-hi les avellanes per sobre i també la menta fresca.

Els apunts de la Cristina Arroyo

  • Les verdures que us suggereixo són orientatives, així que deixeu volar la imaginació i creeu combinacions noves: us sorprendrà descobrir que moltes verdures sense cuinar i tallades en làmines finíssimes, com la xirivia, la coliflor, la remolatxa o la carbassa, són delicioses!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat