Cebes dolces confitades amb salsa romesco

Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Aquest confit de cebes dolces és un plat senzill, amb ingredients molt bàsics i amb gust de camp, romaní i cuina casolana. Es un plat dolç, una mica picant i molt saborós.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 2 – 3 cebes de Figueres (mida petita)
  • Llavors de coriandre
  • Cardamom
  • Branqueta de romaní
  • Oli d’oliva

Per a la salsa romesco

  • 2 tomàquets madurs
  • ½ pebrot vermell
  • 1 nyora en remull 24 hores abans
  • 6 grans d’alls
  • 50 g d’ametlles torrades
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de poma
  • Sal

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Cebes dolces confitades amb salsa romesco

Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Aquest confit de cebes dolces és un plat senzill, amb ingredients molt bàsics i amb gust de camp, romaní i cuina casolana. Es un plat dolç, una mica picant i molt saborós.


Ingredients

  • 2 - 3 cebes de Figueres (mida petita)
  • Llavors de coriandre
  • Cardamom
  • Branqueta de romaní
  • Oli d'oliva

Per a la salsa romesco

  • 2 tomàquets madurs
  • ½ pebrot vermell
  • 1 nyora en remull 24 hores abans
  • 6 grans d'alls
  • 50 g d'ametlles torrades
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de poma
  • Sal

Elaboració

Per al confitat dels ceballots

  1. Escalfeu les llavors de coriandre i de cardamom a foc suau amb un fil d'oli fins que desprenguin olor.
  2. Afegiu-hi les cebes tallades a quarts i deixeu-les suar durant 5 minuts.
  3. Afegiu-hi oli fins a cobrir i la branqueta de romaní. Continueu la cocció a foc molt suau fins que les cebes estiguin tendres però amb un punt cruixent.

Per a la salsa romesco

  1. Torreu les verdures al forn (pebrot, tomàquet i alls) amb un rajolí d'oli i una mica de sal. Peleu el pebrot i els tomàquets i poseu-los a la batedora.
  2. Afegiu-hi la carn de la nyora hidratada i sense les llavors, les ametlles, un rajolí de vinagre, oli i una mica de sal. Tritureu fins a obtenir una textura ben fina.

Per a l'emplatat

  1. Serviu les cebes ben escorregudes d'excés d'oli i acompanyeu-les amb la salsa al gust. Es poden conservar a la nevera les que sobrin en la mateixa confitura.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per al confitat dels ceballots

  1. Escalfeu les llavors de coriandre i de cardamom a foc suau amb un fil d’oli fins que desprenguin olor.
  2. Afegiu-hi les cebes tallades a quarts i deixeu-les suar durant 5 minuts.
  3. Afegiu-hi oli fins a cobrir i la branqueta de romaní. Continueu la cocció a foc molt suau fins que les cebes estiguin tendres però amb un punt cruixent.

Per a la salsa romesco

  1. Torreu les verdures al forn (pebrot, tomàquet i alls) amb un rajolí d’oli i una mica de sal. Peleu el pebrot i els tomàquets i poseu-los a la batedora.
  2. Afegiu-hi la carn de la nyora hidratada i sense les llavors, les ametlles, un rajolí de vinagre, oli i una mica de sal. Tritureu fins a obtenir una textura ben fina.

Per a l’emplatat

  1. Serviu les cebes ben escorregudes d’excés d’oli i acompanyeu-les amb la salsa al gust. Es poden conservar a la nevera les que sobrin en la mateixa confitura.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat