Cebiche probiòtic de carbassa, síndria i alfàbrega

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Una recepta original, nutritiva i refrescant, ideal per a l'estiu sobretot quan les temperatures pugen!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 6 h de maceració

Ingredients

  • 1 carbassa cacauet
  • ¼ de síndria ratllada (sense llavors millor)
  • 1 cogombre mitjà tallat a tires fines
  • 1 tros de tronc d’api tallat a daus
  • 1 tros de nap blanc ratllat molt fi
  • ¼ de ceba a mitges llunes molt fines
  • Germinats per a decorar
  • Fulles d’alfàbrega fresca
  • 2 c.s. de kombutxa

Per a la marinada

  • Suc de 4 llimes
  • Suc d’1 i 1/2 aranja
  • 2 c.s. de llet de coco
  • Un pessic de caiena o xili picant
  • 1 c.s. d’OOVE
  • Sal marina

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Cebiche probiòtic de carbassa, síndria i alfàbrega

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 6 h de maceració

Una recepta original, nutritiva i refrescant, ideal per a l'estiu sobretot quan les temperatures pugen!


Ingredients

  • 1 carbassa cacauet
  • ¼ de síndria ratllada (sense llavors millor)
  • 1 cogombre mitjà tallat a tires fines
  • 1 tros de tronc d'api tallat a daus
  • 1 tros de nap blanc ratllat molt fi
  • ¼ de ceba a mitges llunes molt fines
  • Germinats per a decorar
  • Fulles d'alfàbrega fresca
  • 2 c.s. de kombutxa

Per a la marinada

  • Suc de 4 llimes
  • Suc d'1 i 1/2 aranja
  • 2 c.s. de llet de coco
  • Un pessic de caiena o xili picant
  • 1 c.s. d'OOVE
  • Sal marina

Elaboració

  1. Peleu i retireu les llavors de la carbassa. Talleu-la a daus d'uns 2 cm i coeu-la lleugerament al vapor. Deixeu-la macerant amb un polsim de sal, el kombutxa i una mica d'oli d'oliva, durant 6 hores com a mínim.
  2. Barregeu amb una batedora manual tots els ingredients de la marinada per emulsionar-los bé.
  3. Talleu la síndria sense pell i barregeu-la amb el cogombre, l'api, el nap i l'alfàbrega picada.
  4. Afegiu a les verdures la carbassa prebiòtica i deixeu macerar tota la mescla al suc de la marinada. Reserveu a la nevera una mitja hora.
  5. Serviu en bols individuals fent una muntanyeta de verdures al centre i regueu-ho generosament amb la marinada.
  6. Decoreu amb la ceba tallada a mitges llunes molt fines, els germinats i unes fulles d'alfàbrega. Serviu-ho ben fred.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Peleu i retireu les llavors de la carbassa. Talleu-la a daus d’uns 2 cm i coeu-la lleugerament al vapor. Deixeu-la macerant amb un polsim de sal, el kombutxa i una mica d’oli d’oliva, durant 6 hores com a mínim.
  2. Barregeu amb una batedora manual tots els ingredients de la marinada per emulsionar-los bé.
  3. Talleu la síndria sense pell i barregeu-la amb el cogombre, l’api, el nap i l’alfàbrega picada.
  4. Afegiu a les verdures la carbassa prebiòtica i deixeu macerar tota la mescla al suc de la marinada. Reserveu a la nevera una mitja hora.
  5. Serviu en bols individuals fent una muntanyeta de verdures al centre i regueu-ho generosament amb la marinada.
  6. Decoreu amb la ceba tallada a mitges llunes molt fines, els germinats i unes fulles d’alfàbrega. Serviu-ho ben fred.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat