Coliflor ‘garam masala’ amb espaguetis de verdures

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Aquesta és una recepta fàcil, saludable, energètica i nutritiva que us encantarà! L'ingredient estrella és el garam masala, una barreja típica de l’Índia que originalment porta canyella, clau, nou moscada, pebre negre i cardamom.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 30 minuts de maceració

Ingredients

Per a especiar la coliflor

  • 1 culleradeta de sal marina amb herbes del Mediterrani
  • 1 cullerada de postres de garam masala
  • 1 cullerada de postres de curri
  • 1 cullerada sopera de caldo de verdures ecològic
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra

Per a la carbassa espiralitzada

  • 1 carbassa allargada petita, també anomenada violí
  • 1 culleradeta de sal marina amb herbes del Mediterrani
  • 1 culleradeta d’una barreja de pebre negre, blanc, rosa i verd
  • 1 raig d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred

Per a la ceba espiralitzada

  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
  • 1 ceba mitjana o 2 de petites

Per a la salsa

  • 3 cullerades soperes de tahina blanca crua
  • 3 cullerades soperes d’aigua freda
  • suc de mitja llimona
  • sal marina amb herbes del Mediterrani al gust
  • barreja de pebre negre, blanc, rosa i verd al gust
  • comí al gust

Per a la decoració

  • cibulet

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Coliflor ‘garam masala’ amb espaguetis de verdures

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 30 minuts de maceració

Aquesta és una recepta fàcil, saludable, energètica i nutritiva que us encantarà! L'ingredient estrella és el garam masala, una barreja típica de l’Índia que originalment porta canyella, clau, nou moscada, pebre negre i cardamom.


Ingredients

Per a especiar la coliflor

  • 1 culleradeta de sal marina amb herbes del Mediterrani
  • 1 cullerada de postres de garam masala
  • 1 cullerada de postres de curri
  • 1 cullerada sopera de caldo de verdures ecològic
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra

Per a la carbassa espiralitzada

  • 1 carbassa allargada petita, també anomenada violí
  • 1 culleradeta de sal marina amb herbes del Mediterrani
  • 1 culleradeta d'una barreja de pebre negre, blanc, rosa i verd
  • 1 raig d'oli d'oliva verge extra de primera premsada en fred

Per a la ceba espiralitzada

  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra
  • 1 ceba mitjana o 2 de petites

Per a la salsa

  • 3 cullerades soperes de tahina blanca crua
  • 3 cullerades soperes d'aigua freda
  • suc de mitja llimona
  • sal marina amb herbes del Mediterrani al gust
  • barreja de pebre negre, blanc, rosa i verd al gust
  • comí al gust

Per a la decoració

  • cibulet

Elaboració

  1. Escalfem el forn a 200 ºC i preparem dues safates amb paper apte per al forn.
  2. Netegem bé els arbrets de la coliflor i els posem en un bol juntament amb la sal, l'oli, el garam masala, el curri i el caldo de verdures. Deixem macerar una estona.
  3. Posem la coliflor a la safata i ho posem al forn durant uns 20-30 minuts, depenent de la intensitat del forn.
  4. Mentrestant, pelarem la carbassa amb un pelador de ceràmica i l'espiralitzarem. La col·locarem a l'altra safata amb un raig d'oli, sal i pebre i la posarem 10 minuts al forn o fins que els espaguetis estiguin una mica tous.
  5. Courem la ceba, que també haurem espiralitzat, amb un raig d'oli en una paella a foc molt baix fins que es dauri.
  6. Mentrestant es fan les verdures prepararem la salsa. En un minipimer o personal blender afegirem la tahina blanca crua, l'aigua freda, el suc de mitja llimona, una mica de comí, sal i pebre. Ho triturarem i ho tastarem a veure si s'ha de rectificar de sal o d'espessor.
  7. Ara ja només queda muntar el plat amb la base de carbassa, a sobre la ceba, pels voltants la coliflor especiada i, finalment, una mica de cibulet per decorar
  8. I a gaudir d'aquest sopar sen!

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Escalfem el forn a 200 ºC i preparem dues safates amb paper apte per al forn.
  2. Netegem bé els arbrets de la coliflor i els posem en un bol juntament amb la sal, l’oli, el garam masala, el curri i el caldo de verdures. Deixem macerar una estona.
  3. Posem la coliflor a la safata i ho posem al forn durant uns 20-30 minuts, depenent de la intensitat del forn.
  4. Mentrestant, pelarem la carbassa amb un pelador de ceràmica i l’espiralitzarem. La col·locarem a l’altra safata amb un raig d’oli, sal i pebre i la posarem 10 minuts al forn o fins que els espaguetis estiguin una mica tous.
  5. Courem la ceba, que també haurem espiralitzat, amb un raig d’oli en una paella a foc molt baix fins que es dauri.
  6. Mentrestant es fan les verdures prepararem la salsa. En un minipimer o personal blender afegirem la tahina blanca crua, l’aigua freda, el suc de mitja llimona, una mica de comí, sal i pebre. Ho triturarem i ho tastarem a veure si s’ha de rectificar de sal o d’espessor.
  7. Ara ja només queda muntar el plat amb la base de carbassa, a sobre la ceba, pels voltants la coliflor especiada i, finalment, una mica de cibulet per decorar
  8. I a gaudir d’aquest sopar sen!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat