Coliflor Kung Pao

Plat principal  |  Maria Llamas

Variant vegetariana del plat tradicional de la cuina xinesa. És molt senzill, però al mateix temps molt saborós; una font de nutrients per donar al cos el que necessita: descans i calma o força i energia.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

  • 1 coliflor, tallada a flors petites
  • 1 pastanaga, tallada en juliana
  • 75 g de nous picades
  • 80 ml (1/3 de tassa) de salsa tamari
  • 1 c.s. de mel
  • 1 gra d’all
  • 1 tros de gingebre, de 2 cm (o 1 c.p. de gingebre en pols)
  • 2 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.s. de vinagre d’arròs o de poma
  • 1 c.s. de farina de fècula de blat de moro

Per a la presentació

  • Fulles d’enciam
  • Anacards
  • Alvocat, a daus
  • 200 g de quinoa cuita o arròs integral

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Coliflor Kung Pao

Plat principal  |  Maria Llamas

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Variant vegetariana del plat tradicional de la cuina xinesa. És molt senzill, però al mateix temps molt saborós; una font de nutrients per donar al cos el que necessita: descans i calma o força i energia.


Ingredients

  • 1 coliflor, tallada a flors petites
  • 1 pastanaga, tallada en juliana
  • 75 g de nous picades
  • 80 ml (1/3 de tassa) de salsa tamari
  • 1 c.s. de mel
  • 1 gra d’all
  • 1 tros de gingebre, de 2 cm (o 1 c.p. de gingebre en pols)
  • 2 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.s. de vinagre d’arròs o de poma
  • 1 c.s. de farina de fècula de blat de moro

Per a la presentació

  • Fulles d’enciam
  • Anacards
  • Alvocat, a daus
  • 200 g de quinoa cuita o arròs integral

Elaboració

  1. Primer, cal rentar 100 g de quinoa crua amb aigua i escórrer-la. Poseu-la en una olla amb 200 ml d’aigua i tapeu-la. Quan bulli l’aigua, abaixeu el foc i deixeu coure a foc lent durant 15-18 minuts o fins que l’aigua s’absorbeixi. Retireu del foc i deixeu reposar 5 minuts més.
  2. Mentrestant, feu la salsa: combineu salsa tamari, mel, vinagre, all i gingebre picats i el bitxo esmicolat. Afegiu-hi una cullerada d’aigua i la farina de fècula de blat de moro, i bateu-ho tot bé fins que es combinin els ingredients i obtingueu una salsa homogènia.
  3. Retireu les fulles i talleu la coliflor a flors mitjanes. Retalleu l’extrem llenyós de la tija i guardeu-lo per fer una crema o simplement menjar rostit en una altra ocasió, i talleu la tija a trossos de 2 cm de gruix.
  4. Escalfeu 1 cullerada d’oli d’oliva en un wok o paella gran de ferro fos a foc mitjà-alt. Segelleu la coliflor, la pastanaga tallada en juliana i les nous, remenant de tant en tant, fins que es dauri i comenci a estovar-se, 4-5 minuts. Afegiu-hi la marinada barrejada i remeneu perquè s’impregni bé la coliflor amb la salsa. Cuineu aproximadament 3 minuts.
  5. Serviu la coliflor sobre els “bols” d’enciam. Escampeu-hi anacards torrats, alvocat i alls tendres (o cibulet o coriandre). Ja ho tenim a punt.
  6. Per a preparar la carmanyola, una vegada que la coliflor s’hagi refredat, poseu-la en un recipient juntament amb quinoa, fulles verdes, un alvocat tallat a làmines amb unes gotes de llimona perquè no s’oxidi, uns anacards torrats i llavors de sèsam.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

  1. Primer, cal rentar 100 g de quinoa crua amb aigua i escórrer-la. Poseu-la en una olla amb 200 ml d’aigua i tapeu-la. Quan bulli l’aigua, abaixeu el foc i deixeu coure a foc lent durant 15-18 minuts o fins que l’aigua s’absorbeixi. Retireu del foc i deixeu reposar 5 minuts més.
  2. Mentrestant, feu la salsa: combineu salsa tamari, mel, vinagre, all i gingebre picats i el bitxo esmicolat. Afegiu-hi una cullerada d’aigua i la farina de fècula de blat de moro, i bateu-ho tot bé fins que es combinin els ingredients i obtingueu una salsa homogènia.
  3. Retireu les fulles i talleu la coliflor a flors mitjanes. Retalleu l’extrem llenyós de la tija i guardeu-lo per fer una crema o simplement menjar rostit en una altra ocasió, i talleu la tija a trossos de 2 cm de gruix.
  4. Escalfeu 1 cullerada d’oli d’oliva en un wok o paella gran de ferro fos a foc mitjà-alt. Segelleu la coliflor, la pastanaga tallada en juliana i les nous, remenant de tant en tant, fins que es dauri i comenci a estovar-se, 4-5 minuts. Afegiu-hi la marinada barrejada i remeneu perquè s’impregni bé la coliflor amb la salsa. Cuineu aproximadament 3 minuts.
  5. Serviu la coliflor sobre els “bols” d’enciam. Escampeu-hi anacards torrats, alvocat i alls tendres (o cibulet o coriandre). Ja ho tenim a punt.
  6. Per a preparar la carmanyola, una vegada que la coliflor s’hagi refredat, poseu-la en un recipient juntament amb quinoa, fulles verdes, un alvocat tallat a làmines amb unes gotes de llimona perquè no s’oxidi, uns anacards torrats i llavors de sèsam.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat