Cols de Brussel·les amb puré de carbassa i moniato

Plat principal  |  Gina Estapé

Les cols de Brussel·les són verdures d'hivern que aporten molts beneficis per a la salut, però poques persones en mengen perquè no saben com cuinar-les. Prova-hi amb aquesta recepta fàcil i saludable amb aliments de temporada!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Ingredients

  • 1 kg de cols de Brussel·les
  • 1 magrana
  • 50 g d’ametlles o nous pecanes
  • 440 g de carbassa
  • 160 g de moniato
  • Oli d’oliva verge extra
  • ½ culleradeta de comí en pols
  • Un pessic de pebre negre
  • Sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Cols de Brussel·les amb puré de carbassa i moniato

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Les cols de Brussel·les són verdures d'hivern que aporten molts beneficis per a la salut, però poques persones en mengen perquè no saben com cuinar-les. Prova-hi amb aquesta recepta fàcil i saludable amb aliments de temporada!


Ingredients

  • 1 kg de cols de Brussel·les
  • 1 magrana
  • 50 g d’ametlles o nous pecanes
  • 440 g de carbassa
  • 160 g de moniato
  • Oli d’oliva verge extra
  • ½ culleradeta de comí en pols
  • Un pessic de pebre negre
  • Sal marina

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 190 ºC.
  2. Renteu les cols de Brussel·les, talleu-ne la part dura de la base i traieu-ne les primeres fulles si cal. Després, partiu-les per la meitat.
  3. Poseu-les en una safata de forn i afegiu-hi 50 ml d’oli d’oliva verge extra i un pessic de sal. Barregeu-ho bé i cuineu al forn durant 25 minuts, fins que siguin lleugerament tendres.
  4. En una altra safata de forn untada amb oli, poseu-hi la carbassa i el moniato pelats i tallats a trossos mitjans. Afegiu-hi un pessic de sal i un raig d'oli i cuineu-ho al forn durant 20-25 minuts.
  5. Tritureu la carbassa i el moniato amb 40 ml d’oli d’oliva verge extra, ½ culleradeta de sal, ½ culleradeta de comí en pols i un pessic de pebre negre, fins que aconseguiu un puré homogeni.
  6. Desgraneu la magrana i trossegeu o piqueu les ametlles o nous pecanes. Barregeu-ho amb les cols de Brussel·les.
  7. Per servir: col·loqueu un fons de puré a cada plat i afegiu-hi unes cullerades de cols de Brussel·les per sobre. Decoreu amb unes fulles de ruca si ho desitgeu.
  8. Bon profit!

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 190 ºC.
  2. Renteu les cols de Brussel·les, talleu-ne la part dura de la base i traieu-ne les primeres fulles si cal. Després, partiu-les per la meitat.
  3. Poseu-les en una safata de forn i afegiu-hi 50 ml d’oli d’oliva verge extra i un pessic de sal. Barregeu-ho bé i cuineu al forn durant 25 minuts, fins que siguin lleugerament tendres.
  4. En una altra safata de forn untada amb oli, poseu-hi la carbassa i el moniato pelats i tallats a trossos mitjans. Afegiu-hi un pessic de sal i un raig d’oli i cuineu-ho al forn durant 20-25 minuts.
  5. Tritureu la carbassa i el moniato amb 40 ml d’oli d’oliva verge extra, ½ culleradeta de sal, ½ culleradeta de comí en pols i un pessic de pebre negre, fins que aconseguiu un puré homogeni.
  6. Desgraneu la magrana i trossegeu o piqueu les ametlles o nous pecanes. Barregeu-ho amb les cols de Brussel·les.
  7. Per servir: col·loqueu un fons de puré a cada plat i afegiu-hi unes cullerades de cols de Brussel·les per sobre. Decoreu amb unes fulles de ruca si ho desitgeu.
  8. Bon profit!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat