Corbina amb puré de coliflor i festucs picants

Plat principal  |  Laura Garcia

Estem ampliant la nostra oferta de receptes amb peix i avui toca el torn a la corbina, un peix blanc amb un sabor molt agradable. Un cop retirada l'espina central, no té gaires espines i, a més, és fàcil de cuinar.

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Ingredients

  • 1 corbina sencera, neta i sense l’espina central, tallada en dos filets amb pell
  • 1 coliflor mitjana
  • Aprox. 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 85 g de festucs (pes sense pelar, pelats són uns 40 g)
  • Sal
  • Pebre

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Corbina amb puré de coliflor i festucs picants

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Estem ampliant la nostra oferta de receptes amb peix i avui toca el torn a la corbina, un peix blanc amb un sabor molt agradable. Un cop retirada l'espina central, no té gaires espines i, a més, és fàcil de cuinar.


Ingredients

  • 1 corbina sencera, neta i sense l'espina central, tallada en dos filets amb pell
  • 1 coliflor mitjana
  • Aprox. 50 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 85 g de festucs (pes sense pelar, pelats són uns 40 g)
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

Per als festucs picants

  1. Peleu els festucs i retireu al màxim la pell que tenen adherida.
  2. Piqueu-los en un morter amb un pessic de sal i un altre de pebre negre acabat de moldre. Feu-ho en dues tandes perquè es trenquin millor i no surtin volant. Afegiu-hi més o menys pebre al gust.
  3. Escalfeu una paella petita a foc lent i torreu els festucs trossejats (sense afegir-hi oli) durant 4 o 5 minuts, o fins que estiguin torrats. Reserveu-los.

Per preparar el puré de coliflor

  1. Renteu la coliflor, talleu-la en arbrets i cuineu-la:
  • Al vapor amb una olla amb aigua (uns 10 minuts o fins que estigui tendra).
  • En un estoig de vapor al microones (uns 8 minuts a 600 w).
  • En una olla multifunció (0 minuts a baixa pressió, despressurització natural).
  1. Un cop a punt, reserveu-la perquè perdi una mica de temperatura.

Per preparar el peix

  1. Preescalfeu el forn a 175 ºC.
  2. Renteu i assequeu els filets de corbina i col·loqueu-los sobre una taula de tallar.
  3. Talleu cada filet en 4 trossos de mida mitjana.
  4. Folreu la safata del forn amb paper d'enfornar o una taula de silicona i greixeu amb una mica d'oli d'oliva la zona on col·locareu el peix.
  5. Col·loqueu els 8 trossos de peix sobre la safata, amb la pell cap amunt i fiqueu la safata al forn (part mitjana/alta).
  6. Enforneu durant 8 minuts a 175 ºC, calor a dalt i a baix. Després, canvieu a la funció grill i enforneu 5 minuts a 275 ºC.
  7. Si no us ve de gust encendre el forn, cuineu la corbina en una paella amb una mica d'oli d'oliva o ghee, primer pel costat de la pell, fins que estigui daurada, i després per l'altra banda.
  8. Mentre el peix és al forn, col·loqueu la coliflor en un processador d'aliments. Afegiu-hi sal, un pessic de pebre i uns 40 ml d'oli d'oliva. Tritureu-ho fins a obtenir un puré. Tasteu-ho i afegiu-hi més sal, pebre o oli al gust.
  9. Quan el peix estigui a punt, serviu-lo col·locant una capa de puré de coliflor a la base de cada plat, dos trossos de corbina a sobre i el festuc trossejat per decorar. Afegiu-hi també uns grans de sal gruixuda.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

Per als festucs picants

  1. Peleu els festucs i retireu al màxim la pell que tenen adherida.
  2. Piqueu-los en un morter amb un pessic de sal i un altre de pebre negre acabat de moldre. Feu-ho en dues tandes perquè es trenquin millor i no surtin volant. Afegiu-hi més o menys pebre al gust.
  3. Escalfeu una paella petita a foc lent i torreu els festucs trossejats (sense afegir-hi oli) durant 4 o 5 minuts, o fins que estiguin torrats. Reserveu-los.

Per preparar el puré de coliflor

  1. Renteu la coliflor, talleu-la en arbrets i cuineu-la:
  • Al vapor amb una olla amb aigua (uns 10 minuts o fins que estigui tendra).
  • En un estoig de vapor al microones (uns 8 minuts a 600 w).
  • En una olla multifunció (0 minuts a baixa pressió, despressurització natural).
  1. Un cop a punt, reserveu-la perquè perdi una mica de temperatura.

Per preparar el peix

  1. Preescalfeu el forn a 175 ºC.
  2. Renteu i assequeu els filets de corbina i col·loqueu-los sobre una taula de tallar.
  3. Talleu cada filet en 4 trossos de mida mitjana.
  4. Folreu la safata del forn amb paper d’enfornar o una taula de silicona i greixeu amb una mica d’oli d’oliva la zona on col·locareu el peix.
  5. Col·loqueu els 8 trossos de peix sobre la safata, amb la pell cap amunt i fiqueu la safata al forn (part mitjana/alta).
  6. Enforneu durant 8 minuts a 175 ºC, calor a dalt i a baix. Després, canvieu a la funció grill i enforneu 5 minuts a 275 ºC.
  7. Si no us ve de gust encendre el forn, cuineu la corbina en una paella amb una mica d’oli d’oliva o ghee, primer pel costat de la pell, fins que estigui daurada, i després per l’altra banda.
  8. Mentre el peix és al forn, col·loqueu la coliflor en un processador d’aliments. Afegiu-hi sal, un pessic de pebre i uns 40 ml d’oli d’oliva. Tritureu-ho fins a obtenir un puré. Tasteu-ho i afegiu-hi més sal, pebre o oli al gust.
  9. Quan el peix estigui a punt, serviu-lo col·locant una capa de puré de coliflor a la base de cada plat, dos trossos de corbina a sobre i el festuc trossejat per decorar. Afegiu-hi també uns grans de sal gruixuda.

Els apunts de Laura García

  • Podeu substituir els festucs per avellanes i el pebre negre per pebre caiena, que és molt més picant.
  • Seguiu l’ordre marcat a la recepta perquè el peix no es quedi fred.
  • Si no us ve de gust encendre el forn, cuineu la corbina en una paella amb una mica d’oli d’oliva o ghee, primer pel costat de la pell, fins que estigui daurada, i després per l’altra banda.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat