Crema dolça de coliflor

Plat principal  |  Cristina Manyer

Aquesta recepta és una crema de dolça de coliflor amb aliments de temporada, saciant i nutritiva, alhora que lleugera i relaxant, ideal per garantir una son profunda i reparadora!

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 600 g de coliflor, neta i tallada a flors
  • 250 g de ceba seca, tallada a daus
  • 120 g de castanyes cuites*
  • 100 g de xirivia, tallada a daus
  • 60 ml d’aigua de mar
  • Oli d’oliva
  • Aigua mineral
  • 3 ous

* Es poden comprar ja cuites o bé bullir-les 20 minuts (prèviament s’ha de fer un tall al mig de la castanya), deixar refredar una mica i pelar de seguida: resulta molt més fàcil treure la pell.

Per a la guarnició

  • Llavors de rosella
  • Oli d’oliva
  • Brots de ruca
  • Castanya picada
  • Pebre acabat de moldre

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Cristina Manyer

Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica

cristinamanyer.com @cristinamanyer
 

Crema dolça de coliflor

Plat principal  |  Cristina Manyer

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Aquesta recepta és una crema de dolça de coliflor amb aliments de temporada, saciant i nutritiva, alhora que lleugera i relaxant, ideal per garantir una son profunda i reparadora!


Ingredients

  • 600 g de coliflor, neta i tallada a flors
  • 250 g de ceba seca, tallada a daus
  • 120 g de castanyes cuites*
  • 100 g de xirivia, tallada a daus
  • 60 ml d’aigua de mar
  • Oli d’oliva
  • Aigua mineral
  • 3 ous
* Es poden comprar ja cuites o bé bullir-les 20 minuts (prèviament s’ha de fer un tall al mig de la castanya), deixar refredar una mica i pelar de seguida: resulta molt més fàcil treure la pell.

Per a la guarnició

  • Llavors de rosella
  • Oli d’oliva
  • Brots de ruca
  • Castanya picada
  • Pebre acabat de moldre

Elaboració

  1. Poseu a escalfar 1 c.s. d’oli d’oliva en una cassola; afegiu-hi la ceba i salteu-la amb una mica de sal durant uns 4-5 minuts. Si cal, afegiu-hi aigua mineral per evitar que es cremi.
  2. Afegiu-hi la coliflor, la xirivia, l’aigua de mar i aigua mineral fins a cobrir només 1/3 de les verdures. Bulliu a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts o fins que les verdures estiguin ben tendres.
  3. Bateu juntament amb les castanyes cuites i pelades fins a aconseguir una textura fina i cremosa. Si cal, ajusteu la textura amb més aigua mineral.
  4. Torneu a posar la crema a la cassola i porteu a ebullició amb compte de no esquitxar-vos. Abaixeu el foc i afegiu-hi les clares. Remeneu enèrgicament fins que surtin uns fils blancs, que indiquen que les clares ja estan cuites.
  5. Serviu la crema ben calenta amb les guarnicions i el rovell d’ou a sobre. Deixeu reposar 2 minuts perquè la mateixa calor de la crema cogui lleugerament el rovell.**
** Prendre el rovell poc cuit és la millor manera de menjar-lo; així evitem que el colesterol s’oxidi.

Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica

www.cristinamanyer.com @cristinamanyer

Elaboració

  1. Poseu a escalfar 1 c.s. d’oli d’oliva en una cassola; afegiu-hi la ceba i salteu-la amb una mica de sal durant uns 4-5 minuts. Si cal, afegiu-hi aigua mineral per evitar que es cremi.
  2. Afegiu-hi la coliflor, la xirivia, l’aigua de mar i aigua mineral fins a cobrir només 1/3 de les verdures. Bulliu a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts o fins que les verdures estiguin ben tendres.
  3. Bateu juntament amb les castanyes cuites i pelades fins a aconseguir una textura fina i cremosa. Si cal, ajusteu la textura amb més aigua mineral.
  4. Torneu a posar la crema a la cassola i porteu a ebullició amb compte de no esquitxar-vos. Abaixeu el foc i afegiu-hi les clares. Remeneu enèrgicament fins que surtin uns fils blancs, que indiquen que les clares ja estan cuites.
  5. Serviu la crema ben calenta amb les guarnicions i el rovell d’ou a sobre. Deixeu reposar 2 minuts perquè la mateixa calor de la crema cogui lleugerament el rovell.**

** Prendre el rovell poc cuit és la millor manera de menjar-lo; així evitem que el colesterol s’oxidi.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat