Crema de llombarda i taronja sanguina amb pesto de menta

Plat principal  |  Cristina Arroyo

La col llombarda, la ceba vermella i la taronja sanguina; totes són fruites i verdures plenes d’antocianines que, a més d’aportar-los color, ens protegeixen de l’oxidació cel·lular. De totes les cols, la llombarda sempre ens encanta pel seu sabor, més dolç que el de les seves germanes, i pel seu color porpra meravellós.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

Per a la crema 

  • 1 col llombarda mitjana
  • 1 ceba vermella
  • El suc de 2-3 taronges sanguines
  • Un pessic de comí en pols
  • Un pessic d’all en pols
  • Un pessic de nou moscada
  • Un pessic de pebre blanc en pols
  • Sal marina
  • OOVE
  • Iogurt d’ovella cremós (opcional com a guarnició)*

Per al pesto de menta

  • 1 grapat de menta fresca
  • OOVE
  • Un grapat petit d’anacards remullats
  • 1 gra d’all

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Crema de llombarda i taronja sanguina amb pesto de menta

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

La col llombarda, la ceba vermella i la taronja sanguina; totes són fruites i verdures plenes d’antocianines que, a més d’aportar-los color, ens protegeixen de l’oxidació cel·lular. De totes les cols, la llombarda sempre ens encanta pel seu sabor, més dolç que el de les seves germanes, i pel seu color porpra meravellós.


Ingredients

Per a la crema 

  • 1 col llombarda mitjana
  • 1 ceba vermella
  • El suc de 2-3 taronges sanguines
  • Un pessic de comí en pols
  • Un pessic d’all en pols
  • Un pessic de nou moscada
  • Un pessic de pebre blanc en pols
  • Sal marina
  • OOVE
  • Iogurt d’ovella cremós (opcional com a guarnició)*

Per al pesto de menta

  • 1 grapat de menta fresca
  • OOVE
  • Un grapat petit d’anacards remullats
  • 1 gra d’all

Elaboració

Per al pesto de menta

  1. Per fer el pesto, tritureu tots els ingredients i corregiu amb OOVE al gust.
  2. Reserveu

Per a la crema

  1. Renteu i talleu la col en quatre trossos. Retireu els nervis més gruixuts.
  2. Pinteu una paella amb OOVE i salteu la ceba tallada a daus. Afegiu-hi les espècies i la sal marina i deixeu que es faci.
  3. Salteu els quarts de la col per cada banda fins que agafin una mica de color.
  4. Afegiu-hi el suc de les taronges i deixeu que tot plegat cogui uns 20-30 minuts o fins que la col estigui ben tendra. Remeneu-ho de tant en tant i, si cal, afegiu-hi una mica d’aigua o més suc.
  5. Talleu la col a trossos més petits i tritureu-la amb la salsa en una batedora de got. Si us queda massa espessa podeu afegir-li aigua o yogurt.
  6. Serviu la crema en bols individuals amb una mica de iogurt natural d’ovella i un toc de pesto.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per al pesto de menta

  1. Per fer el pesto, tritureu tots els ingredients i corregiu amb OOVE al gust.
  2. Reserveu

Per a la crema

  1. Renteu i talleu la col en quatre trossos. Retireu els nervis més gruixuts.
  2. Pinteu una paella amb OOVE i salteu la ceba tallada a daus. Afegiu-hi les espècies i la sal marina i deixeu que es faci.
  3. Salteu els quarts de la col per cada banda fins que agafin una mica de color.
  4. Afegiu-hi el suc de les taronges i deixeu que tot plegat cogui uns 20-30 minuts o fins que la col estigui ben tendra. Remeneu-ho de tant en tant i, si cal, afegiu-hi una mica d’aigua o més suc.
  5. Talleu la col a trossos més petits i tritureu-la amb la salsa en una batedora de got. Si us queda massa espessa podeu afegir-li aigua o yogurt.
  6. Serviu la crema en bols individuals amb una mica de iogurt natural d’ovella i un toc de pesto.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat