Crema de moniato al romaní

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Una crema de moniato deliciosa amb uns crackers al romaní; una combinació excepcional en antioxidants, aromàtica i estimulant de la memòria, per gaudir d'una crema absolutament saludable, aromàtica i tonificant.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 3 moniatos mitjans
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 1 c.s. de romaní fresc picatmoni
  • La ratlladura d’una llimona
  • 2 tasses de brou de verdures
  • 1 tassa d’aigua mineral
  • Una mica de nata líquida vegetal per decorar (jo l’hi he posat de coco)

Per als crackers al romaní

  • 2 coquetes integrals (jo les he agafat de civada i espelta) *
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • 2 c.s. de romaní fresc picat
  • 1 c.p. d’all en pols
  • Una mica d’aigua per hidratar les coquetes

* Escolliu una opció sense gluten per dietes lliures de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Crema de moniato al romaní

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Una crema de moniato deliciosa amb uns crackers al romaní; una combinació excepcional en antioxidants, aromàtica i estimulant de la memòria, per gaudir d'una crema absolutament saludable, aromàtica i tonificant.


Ingredients

  • 3 moniatos mitjans
  • 1 c.s. d'oli d'oliva
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all
  • 1 c.s. de romaní fresc picatmoni
  • La ratlladura d'una llimona
  • 2 tasses de brou de verdures
  • 1 tassa d'aigua mineral
  • Una mica de nata líquida vegetal per decorar (jo l’hi he posat de coco)

Per als crackers al romaní

  • 2 coquetes integrals (jo les he agafat de civada i espelta) *
  • 1 c.s. d'oli d'oliva
  • 2 c.s. de romaní fresc picat
  • 1 c.p. d'all en pols
  • Una mica d’aigua per hidratar les coquetes
* Escolliu una opció sense gluten per dietes lliures de gluten

Elaboració

  1. Escalfeu l'oli en un cassó i salteu els moniatos, la ceba i l'all durant uns 10 minuts. Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l'aigua. Porteu a ebullició i abaixeu el foc, cuineu uns 15 minuts i tritureu fins a aconseguir una textura suau. Decoreu cada tassa o bol amb un rajolí de nata líquida.
  2. Crackers de romaní: Talleu les coquetes a tires mitjanes amb un ganivet o un tallapizzes. Hidrateu una mica amb aigua. Barregeu l'oli, el romaní i l'all en pols en un bol i impregneu les coquetes. Preescalfeu el forn a 210 ºC. Escampeu les tires sobre una safata de forn amb paper per coure, procurant que no quedin enganxades. Coeu-les al forn a 210 ºC a altura mitjana durant 10 minuts o fins que es daurin i quedin cruixents.
 

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli en un cassó i salteu els moniatos, la ceba i l’all durant uns 10 minuts. Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l’aigua. Porteu a ebullició i abaixeu el foc, cuineu uns 15 minuts i tritureu fins a aconseguir una textura suau. Decoreu cada tassa o bol amb un rajolí de nata líquida.
  2. Crackers de romaní: Talleu les coquetes a tires mitjanes amb un ganivet o un tallapizzes. Hidrateu una mica amb aigua. Barregeu l’oli, el romaní i l’all en pols en un bol i impregneu les coquetes. Preescalfeu el forn a 210 ºC. Escampeu les tires sobre una safata de forn amb paper per coure, procurant que no quedin enganxades. Coeu-les al forn a 210 ºC a altura mitjana durant 10 minuts o fins que es daurin i quedin cruixents.

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat