Crema de xirivia, porro i kudzú amb crostons de cigrons

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Una crema blanca i picant, especial per reforçar els pulmons, escalfar-nos i mobilitzar l'energia positiva: xirivia, porro i kudzú amb crostons de cigrons picants.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 2 xirivies
  • ½ porro
  • 1 l de brou de verdures
  • 1c.p. de kudzú (Pueraria Lobata)

Per als crostons de cigrons

  • 1 pot petit de cigrons cuits bio
  • 2 c.s. de barreja d’espècies en pols; jo he fet servir curri, gingebre, pebre vermell, all en pols, orenga i alfàbrega. (Reserveu-ne una mica per a la decoració.)
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • Suc de ½ llimona

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Crema de xirivia, porro i kudzú amb crostons de cigrons

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Una crema blanca i picant, especial per reforçar els pulmons, escalfar-nos i mobilitzar l'energia positiva: xirivia, porro i kudzú amb crostons de cigrons picants.


Ingredients

  • 2 xirivies
  • ½ porro
  • 1 l de brou de verdures
  • 1c.p. de kudzú (Pueraria Lobata)

Per als crostons de cigrons

  • 1 pot petit de cigrons cuits bio
  • 2 c.s. de barreja d'espècies en pols; jo he fet servir curri, gingebre, pebre vermell, all en pols, orenga i alfàbrega. (Reserveu-ne una mica per a la decoració.)
  • 1 c.s. d'oli d'oliva
  • Suc de ½ llimona

Elaboració

  1. Netegeu les xirivies amb un raspall de verdures i trossegeu-les.
  2. Poseu-les en una cassola i afegiu-hi el porro picat.
  3. Aboqueu-hi el brou, saleu-ho i porteu-ho a ebullició.
  4. Diluïu la culleradeta de kudzú en aigua freda i afegiu-lo a la crema.
  5. Deixeu coure a foc suau durant 25 minuts.
  6. Tritureu i reserveu.

Per als crostons de cigrons

  1. Preescalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Esteneu els cigrons en una safata de forn coberta amb paper d'enfornar.
  3. Torreu-los 10 minuts.
  4. Mentrestant, barregeu les espècies amb el suc de mitja llimona, una cullerada d'oli d'oliva i sal en un bol gran.
  5. Barregeu bé els cigrons amb la pasta d'espècies.
  6. Torneu-los a posar al forn ben estesos i enforneu-los uns 15 minuts més, movent-los de tant en tant i vigilant que no es cremin.
  7. Cal treure'ls quan estiguin cruixents.
  8. Reserveu.
  9. Serviu la crema en bols individuals i afegiu-hi els crostons de cigrons al gust i decoreu amb una mica de pols d'espècies.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Netegeu les xirivies amb un raspall de verdures i trossegeu-les.
  2. Poseu-les en una cassola i afegiu-hi el porro picat.
  3. Aboqueu-hi el brou, saleu-ho i porteu-ho a ebullició.
  4. Diluïu la culleradeta de kudzú en aigua freda i afegiu-lo a la crema.
  5. Deixeu coure a foc suau durant 25 minuts.
  6. Tritureu i reserveu.

Per als crostons de cigrons

  1. Preescalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Esteneu els cigrons en una safata de forn coberta amb paper d’enfornar.
  3. Torreu-los 10 minuts.
  4. Mentrestant, barregeu les espècies amb el suc de mitja llimona, una cullerada d’oli d’oliva i sal en un bol gran.
  5. Barregeu bé els cigrons amb la pasta d’espècies.
  6. Torneu-los a posar al forn ben estesos i enforneu-los uns 15 minuts més, movent-los de tant en tant i vigilant que no es cremin.
  7. Cal treure’ls quan estiguin cruixents.
  8. Reserveu.
  9. Serviu la crema en bols individuals i afegiu-hi els crostons de cigrons al gust i decoreu amb una mica de pols d’espècies.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat