Crep bretona

Plat principal  |  Elka Mocker

Aquestes creps són una manera sorprenent de menjar fajol; un dels cereals més interessants nutricionalment ja que no té gluten, és ric en ferro i conté tots els aminoàcids essencials, de manera que és una proteïna completa.

  • Racions:
    4 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 1 tassa – 180 g de fajol
  • 200-250 ml d’aigua
  • ½ cullerada de postres de sal

Per a la salsa agra

  • 1 tassa – 140 g d’anacards crus
  • ¾ tassa aigua (potser més)
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona
  • 2 cullerada de postres de vinagre de poma sense filtrar
  • ¼ c de sal

Per al farciment

  • Col llombarda
  • Unes fulles d’enciam
  • Un tros de ceba
  • Uns tomàquets
  • Germinats de ceba
  • ½ alvocat

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Crep bretona

Plat principal  |  Elka Mocker

  • Racions:
    4 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Aquestes creps són una manera sorprenent de menjar fajol; un dels cereals més interessants nutricionalment ja que no té gluten, és ric en ferro i conté tots els aminoàcids essencials, de manera que és una proteïna completa.


Ingredients

  • 1 tassa - 180 g de fajol
  • 200-250 ml d'aigua
  • ½ cullerada de postres de sal

Per a la salsa agra

  • 1 tassa - 140 g d'anacards crus
  • ¾ tassa aigua (potser més)
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona
  • 2 cullerada de postres de vinagre de poma sense filtrar
  • ¼ c de sal

Per al farciment

  • Col llombarda
  • Unes fulles d'enciam
  • Un tros de ceba
  • Uns tomàquets
  • Germinats de ceba
  • ½ alvocat

Elaboració

  1. Poseu en remull el fajol sencer unes 4-6 hores (o tota la nit) amb el doble d'aigua.
  2. En el moment de fer les creps, llenceu l'aigua de remull i renteu el fajol sota l'aixeta, poseu a la batedora amb l'aigua nova i la sal i bateu fins a obtenir una crema.
  3. Escalfeu una paella antiadherent petita pintada amb oli d'oliva. Quan la paella estigui ben calenta, poseu un cullerot de massa i deixeu que es cuini un minut o fins que es desenganxi molt fàcilment. Gireu i cuineu un minut més. Continueu fins a acabar la massa.
  4. Mentre es fan les creps, prepareu el farciment trossejant i filetejant els ingredients com més us agradi.
  5. Per fer la salsa agra, poseu tots els ingredients a la batedora i tritureu fins a aconseguir una crema sedosa i homogènia. Ajusteu d'aigua segons la consistència desitjada (a mi m'agrada que sigui prou líquida perquè es pugui "regar" amb una gerreta). Ajusteu també el nivell d'acidesa desitjat jugant amb la llimona i/o el vinagre.
  6. Un cop tot a punt, ompliu les creps o serviu-ho tot a la taula per muntar les creps a mesura que es mengen.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. Poseu en remull el fajol sencer unes 4-6 hores (o tota la nit) amb el doble d’aigua.
  2. En el moment de fer les creps, llenceu l’aigua de remull i renteu el fajol sota l’aixeta, poseu a la batedora amb l’aigua nova i la sal i bateu fins a obtenir una crema.
  3. Escalfeu una paella antiadherent petita pintada amb oli d’oliva. Quan la paella estigui ben calenta, poseu un cullerot de massa i deixeu que es cuini un minut o fins que es desenganxi molt fàcilment. Gireu i cuineu un minut més. Continueu fins a acabar la massa.
  4. Mentre es fan les creps, prepareu el farciment trossejant i filetejant els ingredients com més us agradi.
  5. Per fer la salsa agra, poseu tots els ingredients a la batedora i tritureu fins a aconseguir una crema sedosa i homogènia. Ajusteu d’aigua segons la consistència desitjada (a mi m’agrada que sigui prou líquida perquè es pugui “regar” amb una gerreta). Ajusteu també el nivell d’acidesa desitjat jugant amb la llimona i/o el vinagre.
  6. Un cop tot a punt, ompliu les creps o serviu-ho tot a la taula per muntar les creps a mesura que es mengen.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat