Crep de fajol activat

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  | 

Una deliciosa crep de fajol activat altament digestiva i sense antinutrients. Un recurs molt fàcil per preparar esmorzars i berenars tant dolços com salats.

  • Racions:
    10 - 12 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts + 1 nit de repòs

Ingredients

  • 120 g de fajol en gra
  • Aigua
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
 

Crep de fajol activat

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  | 

  • Racions:
    10 - 12 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts + 1 nit de repòs

Una deliciosa crep de fajol activat altament digestiva i sense antinutrients. Un recurs molt fàcil per preparar esmorzars i berenars tant dolços com salats.


Ingredients

  • 120 g de fajol en gra
  • Aigua
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge

Elaboració

  1. Poseu en remull el fajol en gra durant tota una nit.
  2. L’endemà, coleu el fajol i descarteu l’aigua de remull.
  3. Poseu el fajol en un bol amb una mica de sal, una cullerada d’oli i aigua fins a cobrir els grans de fajol, i tritureu fins que quedi tot ben integrat. La textura de la massa final ha de ser força líquida, però sempre és millor que d’entrada us quedeu curts d’aigua i, si cal, n’hi afegiu una mica més. La primera crep us servirà per veure si la textura de la massa és correcta.
  4. En una paella antiadherent a foc mitjà-alt, afegiu una mica d’oli o mantega i aboqueu prou quantitat de massa per cobrir tota la paella amb una capa fina.
  5. Cuineu d’1 a 2 minuts, o fins que la superfície estigui seca, les vores de les creps es comencin a enrotllar i la crep s’elevi fàcilment de la paella.
  6. Podeu fer servir una espàtula fina per tombar-la i cuinar la crep per l’altre costat durant 1 minut més.
  7. I ja teniu llesta la crep per acompanyar amb els ingredients que us agradin més

Elaboració

  1. Poseu en remull el fajol en gra durant tota una nit.
  2. L’endemà, coleu el fajol i descarteu l’aigua de remull.
  3. Poseu el fajol en un bol amb una mica de sal, una cullerada d’oli i aigua fins a cobrir els grans de fajol, i tritureu fins que quedi tot ben integrat. La textura de la massa final ha de ser força líquida, però sempre és millor que d’entrada us quedeu curts d’aigua i, si cal, n’hi afegiu una mica més. La primera crep us servirà per veure si la textura de la massa és correcta.
  4. En una paella antiadherent a foc mitjà-alt, afegiu una mica d’oli o mantega i aboqueu prou quantitat de massa
    per cobrir tota la paella amb una capa fina.
  5. Cuineu d’1 a 2 minuts, o fins que la superfície estigui seca, les vores de les creps es comencin a enrotllar i la
    crep s’elevi fàcilment de la paella.
  6. Podeu fer servir una espàtula fina per tombar-la i cuinar la crep per l’altre costat durant 1 minut més.
  7. I ja teniu llesta la crep per acompanyar amb els ingredients que us agradin més

Els apunts del xef

  • Si voleu eliminar completament els antinutrients del fajol i aconseguir una crep encara més digestiva, l’endemà d’haver deixat el gra en remull tota la nit; esbandiu-lo, renteu-lo i deixeu-lo escorregut però humit en un pot de vidre. A la nit torneu a remullar el gra i repetiu l’operació cada dia fins que germini (sol germinar en dos dies, màxim tres).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat