Croquetes de xiitake i ceba

Plat principal, Aperitius  |  Lucía Gómez

Qui no es deleix per unes croquetes? Aquí teniu la solució per menjar croquetes sense remordiments. Ja sabeu que res és bo o dolent, tot té una part positiva, o el que és el mateix: una versió saludable!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 15 minuts + 1 nit de refrigeració

Ingredients

  • 1 ceba
  • 5 bolets xiitake
  • 4 cullerades de farina d’arròs integral
  • 1 tassa i ¼ de caldo de verdures
  • sal al gust
  • ¼ de cullerada de nou moscada
  • 1 ou ecològic
  •  ½ tassa de llavors de gira-sol
  • 3 cullerades d’oli d’oliva

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Lucía Gómez

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio
 

Croquetes de xiitake i ceba

Plat principal, Aperitius  |  Lucía Gómez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 15 minuts + 1 nit de refrigeració

Qui no es deleix per unes croquetes? Aquí teniu la solució per menjar croquetes sense remordiments. Ja sabeu que res és bo o dolent, tot té una part positiva, o el que és el mateix: una versió saludable!


Ingredients

  • 1 ceba
  • 5 bolets xiitake
  • 4 cullerades de farina d'arròs integral
  • 1 tassa i ¼ de caldo de verdures
  • sal al gust
  • ¼ de cullerada de nou moscada
  • 1 ou ecològic
  •  ½ tassa de llavors de gira-sol
  • 3 cullerades d'oli d'oliva

Elaboració

  1. Peleu la ceba i talleu-la molt finita. Mentrestant, poseu l'oli a la paella i sofregiu-la fins que estigui transparent. A continuació, afegiu-hi els bolets xiitake tallats a trossos petits.
  2. Un cop llest, tireu-hi les cullerades de farina i remeneu bé perquè la farina se sofregeixi una mica però sense arribar a cremar-se. Jo ho faig amb la ceba i els bolets a la paella però recomano treure-ho i fer la beixamel a banda, perquè resulta més fàcil.
  3. Un cop sofregida, afegiu, a poc a poc, el caldo de verdures sense parar de remenar fins que la massa vagi espessint.
  4. La beixamel es prepara amb cura i paciència perquè espesseixi i es puguin formar bé les croquetes na vegada acabada, poseu la massa en un bol i poseu a la nevera perquè es refredi i agafi consistència. El millor és deixar-la reposar tota la nit.
  5. L’endemà, doneu forma a les croquetes amb dues culleres o amb les mans, bateu l'ou (sempre ecològic) o, si no, feu la barreja de farina de cigró i aigua descrita abans. A continuació, moleu les llavors de gira-sol. Si veiem que ens queden massa toves, el truc infal·lible és congelar-les amb la forma ja feta i ens assegurarem que no es buida la massa.
  6. Suqueu les croquetes en l'ou i després en les llavors mòltes i col·loqueu-les a sobre del paper de forn que hem posat, prèviament, a la safata del forn.
  7. Preescalfeu el forn a 180º i enforneu les croquetes durant 20 min o mitja hora. Si se surt la massa (de vegades passa per la consistència) espereu que es refredi i torneu a donar forma.
  8. I una altra opció és, si ho preferiu, fregir-les en oli d'oliva, encara que jo trio fer-les al forn perquè són més sanes.
La millor manera de menjar-les és amb una amanida ben generosa. Serà un plat molt saludable i amb tot el sabor. Que en gaudiu!

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

www.cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio

Elaboració

  1. Peleu la ceba i talleu-la molt finita. Mentrestant, poseu l’oli a la paella i sofregiu-la fins que estigui transparent. A continuació, afegiu-hi els bolets xiitake tallats a trossos petits.
  2. Un cop llest, tireu-hi les cullerades de farina i remeneu bé perquè la farina se sofregeixi una mica però sense arribar a cremar-se. Jo ho faig amb la ceba i els bolets a la paella però recomano treure-ho i fer la beixamel a banda, perquè resulta més fàcil.
  3. Un cop sofregida, afegiu, a poc a poc, el caldo de verdures sense parar de remenar fins que la massa vagi espessint.
  4. La beixamel es prepara amb cura i paciència perquè espesseixi i es puguin formar bé les croquetes na vegada acabada, poseu la massa en un bol i poseu a la nevera perquè es refredi i agafi consistència. El millor és deixar-la reposar tota la nit.
  5. L’endemà, doneu forma a les croquetes amb dues culleres o amb les mans, bateu l’ou (sempre ecològic) o, si no, feu la barreja de farina de cigró i aigua descrita abans. A continuació, moleu les llavors de gira-sol. Si veiem que ens queden massa toves, el truc infal·lible és congelar-les amb la forma ja feta i ens assegurarem que no es buida la massa.
  6. Suqueu les croquetes en l’ou i després en les llavors mòltes i col·loqueu-les a sobre del paper de forn que hem posat, prèviament, a la safata del forn.
  7. Preescalfeu el forn a 180º i enforneu les croquetes durant 20 min o mitja hora. Si se surt la massa (de vegades passa per la consistència) espereu que es refredi i torneu a donar forma.
  8. I una altra opció és, si ho preferiu, fregir-les en oli d’oliva, encara que jo trio fer-les al forn perquè són més sanes.

La millor manera de menjar-les és amb una amanida ben generosa. Serà un plat molt saludable i amb tot el sabor. Que en gaudiu!

Els apunts de la Lucía Gómez

  • La beixamel es prepara amb cura i paciència perquè espesseixi i es puguin formar bé les croquetes. Si veiem que ens queden massa toves, el truc infal·lible és congelar-les amb la forma ja feta i ens assegurarem que no es buida la massa.
  • El farciment el podem canviar segons el nostre gust. L’important és la fórmula secreta per fer les croquetes.
  • I una altra opció és que, si ho preferiu, les podeu fregir en oli d’oliva, encara que jo trio fer-les al forn perquè són més sanes.
  • Aquestes croquetes no tenen gluten ni lactis, no es fregeixen i, si ho voleu, també poden ser veganes si canviem l’ou per tres cullerades de farina de cigró i tres cullerades d’aigua i quedaran igual de bones.

 

 

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat