Croquetes de verdures

Plat principal, Aperitius  |  Núria Roura

Aquestes croquetes són diferents a les tradicionals, perquè no tenen beixamel ni pernil dolç. En canvi, són unes croquetes lleugeres, sense gluten ni lactosa i amb pocs ingredients que podem compartir amb tota la família.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora + temps de refrigeració

Ingredients

  • 300 g de xampinyons frescos
  • 2 carbassons (si no en trobem de temporada els podem substituir per carbassa)
  • 4 pastanagues
  • 1 ceba
  • 2 tasses de farina de cigró
  • Oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred
  • Tamari
  • Sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Croquetes de verdures

Plat principal, Aperitius  |  Núria Roura

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora + temps de refrigeració

Aquestes croquetes són diferents a les tradicionals, perquè no tenen beixamel ni pernil dolç. En canvi, són unes croquetes lleugeres, sense gluten ni lactosa i amb pocs ingredients que podem compartir amb tota la família.


Ingredients

  • 300 g de xampinyons frescos
  • 2 carbassons (si no en trobem de temporada els podem substituir per carbassa)
  • 4 pastanagues
  • 1 ceba
  • 2 tasses de farina de cigró
  • Oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred
  • Tamari
  • Sal marina sense refinar

Elaboració

  1. Pelar i tallar la ceba a trossos petits. Reservar.
  2. Pelar i tallar els carbassons a trossos petits. Reservar.
  3. Pelar i tallar les pastanagues a trossos petits. Reservar.
  4. Rentar molt bé els xampinyons, treure-hi la part negra del tronc i tallar-los a làmines fines. Reservar.
  5. Saltar primer la ceba amb una mica d’oli i sal uns minuts fins que estigui una mica translúcida.
  6. Afegir la resta de verdures, sal marina sense refinar i tapar la paella per deixar-ho coure a foc lent durant uns 20 minuts aproximadament.
  7. Posar la farina de cigrons en un bol gran.
  8. Treure les verdures del foc, barrejar-les amb la farina de cigrons i afegir-hi tamari al gust. Rectificar de sal i/o tamari.
  9. Traspassar la barreja en una safata plana si volem que la massa es refredi més de pressa.
  10. Posar la massa a la nevera i treure-la quan estigui freda.
  11. Posar el forn a 180ºC.
  12. Quan la massa està freda, amb l’ajuda de les mans humides amb aigua, formar les croquetes.
  13. Posar les croquetes al forn fins que estiguin al punt, aproximadament uns 10 minuts.
  14. Servir-les sobre una base de fulla verda. En aquesta recepta d’hamburgueses tens una idea d’amanida de kale.
* Si fem la recepta fora de la temporada d’estiu, com que ja no trobarem carbassons ecològics, podem substituir-lo per carbassa, per exemple.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Pelar i tallar la ceba a trossos petits. Reservar.
  2. Pelar i tallar els carbassons a trossos petits. Reservar.
  3. Pelar i tallar les pastanagues a trossos petits. Reservar.
  4. Rentar molt bé els xampinyons, treure-hi la part negra del tronc i tallar-los a làmines fines. Reservar.
  5. Saltar primer la ceba amb una mica d’oli i sal uns minuts fins que estigui una mica translúcida.
  6. Afegir la resta de verdures, sal marina sense refinar i tapar la paella per deixar-ho coure a foc lent durant uns 20 minuts aproximadament.
  7. Posar la farina de cigrons en un bol gran.
  8. Treure les verdures del foc, barrejar-les amb la farina de cigrons i afegir-hi tamari al gust. Rectificar de sal i/o tamari.
  9. Traspassar la barreja en una safata plana si volem que la massa es refredi més de pressa.
  10. Posar la massa a la nevera i treure-la quan estigui freda.
  11. Posar el forn a 180ºC.
  12. Quan la massa està freda, amb l’ajuda de les mans humides amb aigua, formar les croquetes.
  13. Posar les croquetes al forn fins que estiguin al punt, aproximadament uns 10 minuts.
  14. Servir-les sobre una base de fulla verda. En aquesta recepta d’hamburgueses tens una idea d’amanida de kale.

* Si fem la recepta fora de la temporada d’estiu, com que ja no trobarem carbassons ecològics, podem substituir-lo per carbassa, per exemple.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat