Cruixent de fajol germinat amb coco i masala chai

Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

Mitjançant l’activació s'aconsegueix que el gra de fajol comenci el procés de germinació i amb la deshidratació es tornen a assecar, cosa que fa que recuperin la seva textura cruixent, però sense perdre les seves qualitats.

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

  • 1 T – 200 g de fajol
  • ¾ T de coco ratllat
  • 1’5 c de masala chai (barreja)
  • 3 C de xarop d’auró (pots substituir-lo per xarop de yacón, atzavara crua o caramel de dàtil)

Per a la barreja masala

  • ½ c de clau mòlt
  • ½ c de canyella mòlta
  • 1 c de cardamom mòlt
  • 1 c de gingebre mòlt
  • ¼ pebre mòlt

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Cruixent de fajol germinat amb coco i masala chai

Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts

Mitjançant l’activació s'aconsegueix que el gra de fajol comenci el procés de germinació i amb la deshidratació es tornen a assecar, cosa que fa que recuperin la seva textura cruixent, però sense perdre les seves qualitats.


Ingredients

  • 1 T - 200 g de fajol
  • ¾ T de coco ratllat
  • 1'5 c de masala chai (barreja)
  • 3 C de xarop d'auró (pots substituir-lo per xarop de yacón, atzavara crua o caramel de dàtil)

Per a la barreja masala

  • ½ c de clau mòlt
  • ½ c de canyella mòlta
  • 1 c de cardamom mòlt
  • 1 c de gingebre mòlt
  • ¼ pebre mòlt

Elaboració

  1. El primer que has de fer és activar el fajol. Per a això tens dues opcions:
    •  Deixar-lo tota la nit en remull i al matí rentar-lo bé sota l'aixeta. Amb aquesta opció el gra queda activat (és l'inici del procés de germinació i els antinutrients s'inactiven).
    • Deixar-lo unes dues hores en remull i després posar-los a germinar sobre un colador unes 24 hores, fins que comenci a sortir el brot. Amb aquesta segona opció, a més de l’activació, comença la germinació i el gra és més ric en enzims i nutrients.
  2. Un cop el fajol està a punt, només has de barrejar tots els ingredients en un bol, primer el blat al costat del coco i les espècies i finalment afegeixes el xarop d'auró.
  3. Estén la barreja a sobre d'un full de teflex i deshidrata-ho primer una hora a 52 °C (aquesta temperatura inicial d'una hora no afecta la qualitat enzimàtica de l'aliment i pot servir per evitar fermentacions). Un cop passada aquesta estona, baixa la temperatura a 42 °C i continua deshidratant-ho unes 4 - 6 hores més o fins que el gra estigui sec (però no dur com una pedra)
 

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. El primer que has de fer és activar el fajol. Per a això tens dues opcions:
    •  Deixar-lo tota la nit en remull i al matí rentar-lo bé sota l’aixeta. Amb aquesta opció el gra queda activat (és l’inici del procés de germinació i els antinutrients s’inactiven).
    • Deixar-lo unes dues hores en remull i després posar-los a germinar sobre un colador unes 24 hores, fins que comenci a sortir el brot. Amb aquesta segona opció, a més de l’activació, comença la germinació i el gra és més ric en enzims i nutrients.
  2. Un cop el fajol està a punt, només has de barrejar tots els ingredients en un bol, primer el blat al costat del coco i les espècies i finalment afegeixes el xarop d’auró.
  3. Estén la barreja a sobre d’un full de teflex i deshidrata-ho primer una hora a 52 °C (aquesta temperatura inicial d’una hora no afecta la qualitat enzimàtica de l’aliment i pot servir per evitar fermentacions). Un cop passada aquesta estona, baixa la temperatura a 42 °C i continua deshidratant-ho unes 4 – 6 hores més o fins que el gra estigui sec (però no dur com una pedra)

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat