Delícies de carbassa amb salsa de iogurt i espècies

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Alba Barbero

Plat saludable, ric en betacarotens, ideal per compartir amb la família i els amics com a entrant. Essencial durant l'època de l'any més freda per tal de no agafar ni un refredat.  

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts + 1 h de repòs

Ingredients

  • 400 g de carbassa al forn
  • 300 g de carbassó rallat
  • 1 ou
  • 1/4 tassa de llevat nutricional
  • 50 g de farina de tapioca
  • 1/2 c.p. d’all en pols
  • 1/2 c.p. cúrcuma en pols
  • 1 pessic de curri
  • 1 pessic de pebre negre

Per a la salsa de iogurt i espècies

  • 1 iogurt de cabra ecològic (o iogurt de coco si feu protocol autoimmune)
  • 1 gra d’all picat (sense el germinat)
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 bitxos molt picats
  • 2 ramells de julivert fresc picat
  • 2 fulles grans d’alfàbrega
  • 1/2 c.p. d’orenga seca
  • 1 pessic de pebre negre
  • 1 pessic de sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Alba Barbero

Alba Barbero
Dietista-Nutricionista

@albabarberochef
 

Delícies de carbassa amb salsa de iogurt i espècies

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Alba Barbero

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts + 1 h de repòs

Plat saludable, ric en betacarotens, ideal per compartir amb la família i els amics com a entrant. Essencial durant l'època de l'any més freda per tal de no agafar ni un refredat.  


Ingredients

  • 400 g de carbassa al forn
  • 300 g de carbassó rallat
  • 1 ou
  • 1/4 tassa de llevat nutricional
  • 50 g de farina de tapioca
  • 1/2 c.p. d’all en pols
  • 1/2 c.p. cúrcuma en pols
  • 1 pessic de curri
  • 1 pessic de pebre negre

Per a la salsa de iogurt i espècies

  • 1 iogurt de cabra ecològic (o iogurt de coco si feu protocol autoimmune)
  • 1 gra d’all picat (sense el germinat)
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 bitxos molt picats
  • 2 ramells de julivert fresc picat
  • 2 fulles grans d’alfàbrega
  • 1/2 c.p. d’orenga seca
  • 1 pessic de pebre negre
  • 1 pessic de sal marina

Elaboració

  1. Ratlleu el carbassó, poseu-lo en un drap de cotó i premeu per eliminar-ne l’excés d’aigua.
  2. Poseu tots els ingredients en un bol per fer les delícies, juntament amb el carbassó escorregut, i barregeu. Deixeu reposar la massa a la nevera aproximadament 1 hora.
  3. Mentrestant, prepareu la salsa barrejant tots els ingredients. La base de iogurt pot ser tant vegetal com animal, però sempre ha de ser natural.
  4. Traieu el germinat de l’all perquè no sigui tant fort de sabor. El podeu picar més o menys en funció de les preferències personals de cadascú.
  5. Esmicoleu tant com pugueu la resta dels ingredients sòlids per impregnar la salsa de tots els sabors. Si no hi voleu posar bitxo, podeu decantar-vos per cogombrets envinagrats o totes dues coses; també s’hi poden posar altres herbes aromàtiques.
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, feu boletes i poseu-les sobre paper de forn. Amb el forn preescalfat a 190 ºC, coeu les delícies de carbassa durant 20 minuts, fins que quedin daurades.
  7. Acompanyeu-les amb la salsa.

Alba Barbero
Dietista-Nutricionista

@albabarberochef

Elaboració

  1. Ratlleu el carbassó, poseu-lo en un drap de cotó i premeu per eliminar-ne l’excés d’aigua.
  2. Poseu tots els ingredients en un bol per fer les delícies, juntament amb el carbassó escorregut, i barregeu. Deixeu reposar la massa a la nevera aproximadament 1 hora.
  3. Mentrestant, prepareu la salsa barrejant tots els ingredients. La base de iogurt pot ser tant vegetal com animal, però sempre ha de ser natural.
  4. Traieu el germinat de l’all perquè no sigui tant fort de sabor. El podeu picar més o menys en funció de les preferències personals de cadascú.
  5. Esmicoleu tant com pugueu la resta dels ingredients sòlids per impregnar la salsa de tots els sabors. Si no hi voleu posar bitxo, podeu decantar-vos per cogombrets envinagrats o totes dues coses; també s’hi poden posar altres herbes aromàtiques.
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, feu boletes i poseu-les sobre paper de forn. Amb el forn preescalfat a 190 ºC, coeu les delícies de carbassa durant 20 minuts, fins que quedin daurades.
  7. Acompanyeu-les amb la salsa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat