Empanades de carn

Plat principal, Aperitius  | 

Aquestes empanades de carn són perfectes com a aperitius en dies assenyalats, o com a plat quotidià per dinar o sopar.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30- 45 minuts

Ingredients

Per a la massa de les empanades

  • 50 g de farina d’ametlles
  • 25 g de formatge mozzarella
  • 2 g de goma xantana
  • 1 o 2 c. c. d’aigua tèbia
  • Sal

Per al farciment de carn

  • 200 g de carn picada
  • ½ ceba, molt ben picada
  • ½ pebrot verd, picat ben petit
  • OOVE

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
 

Empanades de carn

Plat principal, Aperitius  | 

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30- 45 minuts

Aquestes empanades de carn són perfectes com a aperitius en dies assenyalats, o com a plat quotidià per dinar o sopar.


Ingredients

Per a la massa de les empanades
  • 50 g de farina d’ametlles
  • 25 g de formatge mozzarella
  • 2 g de goma xantana
  • 1 o 2 c. c. d’aigua tèbia
  • Sal
Per al farciment de carn
  • 200 g de carn picada
  • ½ ceba, molt ben picada
  • ½ pebrot verd, picat ben petit
  • OOVE

Elaboració

Per al farciment de carn
  1. A foc mitjà, escalfeu una paella amb OOVE. Quan estigui calenta, poseu-hi la carn picada, segelleu-la i deixeu que perdi tota l’aigua.
  2. Afegiu-hi les verdures, salpebreu i remeneu fins que estiguin cuites. Reserveu-ho.
Per a la massa d’empanada
  1. Barregeu la farina d’ametlles, el formatge, la goma xantana i la sal en un bol.
  2. Afegiu-hi l’aigua tèbia i barregeu-ho bé fins que es formi una massa homogènia. Deixeu reposar de 10 a 15 minuts.
  3. Una vegada passat aquest temps, dividiu la massa a parts iguals perquè les empanades tinguin la mateixa mida.
  4. Formeu una bola amb les mans i estireu la massa amb el corró sobre un paper vegetal perquè no s’hi enganxi.
  5. Després, en una meitat de la massa, afegiu-hi 1 c. p. del farciment, cobriu amb l’altra meitat i aixafeu les vores amb una forquilla per tancar l’empanada. Feu fins que s’acabin.
  6. Escalfeu molt bé una paella amb OOVE i cuineu-les bé.
  7. Disposeu-les sobre paper absorbent perquè retingui l’excés d’oli.
  8. Deixeu que es refredin una mica i bon profit!

Elaboració

Per al farciment de carn

  1. A foc mitjà, escalfeu una paella amb OOVE. Quan estigui calenta, poseu-hi la carn picada, segelleu-la i deixeu que perdi tota l’aigua.
  2. Afegiu-hi les verdures, salpebreu i remeneu fins que estiguin cuites. Reserveu-ho.

Per a la massa d’empanada

  1. Barregeu la farina d’ametlles, el formatge, la goma xantana i la sal en un bol.
  2. Afegiu-hi l’aigua tèbia i barregeu-ho bé fins que es formi una massa homogènia. Deixeu reposar de 10 a 15 minuts.
  3. Una vegada passat aquest temps, dividiu la massa a parts iguals perquè les empanades tinguin la mateixa mida.
  4. Formeu una bola amb les mans i estireu la massa amb el corró sobre un paper vegetal perquè no s’hi enganxi.
  5. Després, en una meitat de la massa, afegiu-hi 1 c. p. del farciment, cobriu amb l’altra meitat i aixafeu les vores amb una forquilla per tancar l’empanada. Feu fins que s’acabin.
  6. Escalfeu molt bé una paella amb OOVE i cuineu-les bé.
  7. Disposeu-les sobre paper absorbent perquè retingui l’excés d’oli.
  8. Deixeu que es refredin una mica i bon profit!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat