Empanades de formatge

Plat principal, Aperitius  | 

Aquestes empanades de formatge són una solució fàcil i deliciosa per a moltes ocasions. Són perfectes per als esmorzars escolars, com a aperitius per a una data destacada, o simplement una proposta diferent per al sopar.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 - 45 minuts

Ingredients

Per a la massa de les empanades

  • 50 g de farina d’ametlles
  • 25 g de formatge mozzarella
  • 2 g de goma xantana
  • 1 o 2 c. c. d’aigua tèbia
  • Sal

Per al farciment de formatge

  • 50 g de formatge mozzarella
  • 50 g de formatge feta

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
 

Empanades de formatge

Plat principal, Aperitius  | 

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 - 45 minuts

Aquestes empanades de formatge són una solució fàcil i deliciosa per a moltes ocasions. Són perfectes per als esmorzars escolars, com a aperitius per a una data destacada, o simplement una proposta diferent per al sopar.


Ingredients

Per a la massa de les empanades
  • 50 g de farina d’ametlles
  • 25 g de formatge mozzarella
  • 2 g de goma xantana
  • 1 o 2 c. c. d’aigua tèbia
  • Sal
Per al farciment de formatge
  • 50 g de formatge mozzarella
  • 50 g de formatge feta

Elaboració

  1. Barregeu la farina d’ametlles, el formatge, la goma xantana i la sal en un bol.
  2. Afegiu-hi l’aigua tèbia i barregeu-ho bé fins que es formi una massa homogènia. Deixeu reposar de 10 a 15 minuts.
  3. Aprofiteu el moment per preparar el farciment de formatge, que és tan fàcil com barrejar els formatges en un bol i reservar-los.
  4. Una vegada passat aquest temps de repòs de la massa, dividiu-la a parts iguals perquè tinguin la mateixa mida.
  5. Formeu una bola amb les mans i estireu la massa amb el corró sobre un paper vegetal perquè no s’hi enganxi.
  6. Després, en una meitat de la massa, afegiu-hi 1 c. p. del farciment, cobriu amb l’altra meitat i aixafeu les vores amb una forquilla per tancar l’empanada. Feu fins que s’acabin.
  7. Escalfeu molt bé una paella amb OOVE i cuineu-les bé.
  8. Disposeu-les sobre paper absorbent perquè retingui l’excés d’oli.
  9. Deixeu que es refredin una mica i bon profit!

Elaboració

  1. Barregeu la farina d’ametlles, el formatge, la goma xantana i la sal en un bol.
  2. Afegiu-hi l’aigua tèbia i barregeu-ho bé fins que es formi una massa homogènia. Deixeu reposar de 10 a 15 minuts.
  3. Aprofiteu el moment per preparar el farciment de formatge, que és tan fàcil com barrejar els formatges en un bol i reservar-los.
  4. Una vegada passat aquest temps de repòs de la massa, dividiu-la a parts iguals perquè tinguin la mateixa mida.
  5. Formeu una bola amb les mans i estireu la massa amb el corró sobre un paper vegetal perquè no s’hi enganxi.
  6. Després, en una meitat de la massa, afegiu-hi 1 c. p. del farciment, cobriu amb l’altra meitat i aixafeu les vores amb una forquilla per tancar l’empanada. Feu fins que s’acabin.
  7. Escalfeu molt bé una paella amb OOVE i cuineu-les bé.
  8. Disposeu-les sobre paper absorbent perquè retingui l’excés d’oli.
  9. Deixeu que es refredin una mica i bon profit!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat