‘Ensalada russa’ ceto amb maionesa d’anxoves

Plat principal  |  Mel Sánchez

A l’inici de la primavera comencen a venir de gust plats que ens transportin als esperats dies d'estiu. Aquesta versió de la tradicional ensalada russa potser d'entrada no us atrau, però de debò que a casa agrada molt.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 2 h refrigeració

Ingredients

  • 150 g de col neta
  • 150 g de bledes netes amb tota la tija
  • 4 ous durs
  • 185 g de gambes pelades (sense sulfits ni conservants)
  • 100 g d’olives verdes sense pinyol (sense sulfits ni conservants, només aigua, sal i herbes)
  • 250 g de bonítol en oli d’oliva verge extra

Per a la maionesa d’anxova

  • 250 ml d’OOVE
  • 1 ou XL no gaire fred de la nevera
  • Una cullerada sopera de vinagre de poma sense pasteuritzar
  • 2 filets d’anxoves

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

‘Ensalada russa’ ceto amb maionesa d’anxoves

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 2 h refrigeració

A l’inici de la primavera comencen a venir de gust plats que ens transportin als esperats dies d'estiu. Aquesta versió de la tradicional ensalada russa potser d'entrada no us atrau, però de debò que a casa agrada molt.


Ingredients

  • 150 g de col neta
  • 150 g de bledes netes amb tota la tija
  • 4 ous durs
  • 185 g de gambes pelades (sense sulfits ni conservants)
  • 100 g d'olives verdes sense pinyol (sense sulfits ni conservants, només aigua, sal i herbes)
  • 250 g de bonítol en oli d'oliva verge extra

Per a la maionesa d'anxova

  • 250 ml d'OOVE
  • 1 ou XL no gaire fred de la nevera
  • Una cullerada sopera de vinagre de poma sense pasteuritzar
  • 2 filets d'anxoves

Elaboració

  1. Poseu a bullir aigua en una olla. Necessiteu prou aigua per bullir la col i les bledes. No cal que les talleu abans de cuinar-les, un cop cuites es tallen millor.
  2. Quan l'aigua bulli, hi poseu la col i les bledes 5 minuts. Coleu i refredeu-les. Trencareu la cocció amb aigua freda de l'aixeta. Les verdures han de quedar al dente.
  3. Un cop refredades, talleu-les en juliana i reserveu.
  4. Coeu els 4 ous 8-9 minuts i deixeu-los en aigua freda fins que estiguin freds. Peleu i piqueu els ous amb un ganivet i reserveu.
  5. Passeu per la planxa, uns 3-4 minuts, les gambes pelades i reserveu. Podeu tallar-les una mica si són grans. Si són congelades, penseu a treure-les del congelador al matí o la nit anterior i ficar-les a la nevera.
  6. Piqueu les olives sense os amb un ganivet o una picadora elèctrica uns 2 segons i reserveu.
  7. Esmicoleu el bonítol en OOVE i reserveu.
  8. És el moment de barrejar tots els ingredients en un bol o recipient gran i deixar la maionesa per al final. Reserveu alguna gamba, olives i una mica de maionesa per a la decoració. Us aconsello que ho barregeu en un recipient diferent del de presentació, quedarà tot molt més net.
  9. Refredeu-ho tot un parell d'hores a la nevera i ja estarà al punt per degustar.

Per a la maionesa d'anxova

  1. Introduïu en el vas de la batedora de mà, en aquest ordre, l’OOVE, l'ou, el vinagre, els dos filets d'anxoves i lligueu la maionesa com sempre; mantingueu la batedora tocant el fons del recipient a mitja velocitat fins que vegeu que l’ou comença a lligar (10"). Després feu moviments amunt i avall i la tindreu feta en menys d'1 minut.
  2. Aquesta maionesa d’OOVE té un sabor potent i està una mica salada per les anxoves, però no patiu; barrejada amb la resta de l'ensalada russa queda més suau.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Poseu a bullir aigua en una olla. Necessiteu prou aigua per bullir la col i les bledes. No cal que les talleu abans de cuinar-les, un cop cuites es tallen millor.
  2. Quan l’aigua bulli, hi poseu la col i les bledes 5 minuts. Coleu i refredeu-les. Trencareu la cocció amb aigua freda de l’aixeta. Les verdures han de quedar al dente.
  3. Un cop refredades, talleu-les en juliana i reserveu.
  4. Coeu els 4 ous 8-9 minuts i deixeu-los en aigua freda fins que estiguin freds. Peleu i piqueu els ous amb un ganivet i reserveu.
  5. Passeu per la planxa, uns 3-4 minuts, les gambes pelades i reserveu. Podeu tallar-les una mica si són grans. Si són congelades, penseu a treure-les del congelador al matí o la nit anterior i ficar-les a la nevera.
  6. Piqueu les olives sense os amb un ganivet o una picadora elèctrica uns 2 segons i reserveu.
  7. Esmicoleu el bonítol en OOVE i reserveu.
  8. És el moment de barrejar tots els ingredients en un bol o recipient gran i deixar la maionesa per al final. Reserveu alguna gamba, olives i una mica de maionesa per a la decoració. Us aconsello que ho barregeu en un recipient diferent del de presentació, quedarà tot molt més net.
  9. Refredeu-ho tot un parell d’hores a la nevera i ja estarà al punt per degustar.

Per a la maionesa d’anxova

  1. Introduïu en el vas de la batedora de mà, en aquest ordre, l’OOVE, l’ou, el vinagre, els dos filets d’anxoves i lligueu la maionesa com sempre; mantingueu la batedora tocant el fons del recipient a mitja velocitat fins que vegeu que l’ou comença a lligar (10″). Després feu moviments amunt i avall i la tindreu feta en menys d’1 minut.
  2. Aquesta maionesa d’OOVE té un sabor potent i està una mica salada per les anxoves, però no patiu; barrejada amb la resta de l’ensalada russa queda més suau.

Els apunts de la Mel Sánchez

  • Si la maionesa es talla, que pot passar si l’ou estava molt fred de la nevera, reserveu la maionesa tallada, torneu a començar en un altre got de batedora i, quan comenci de nou a lligar, afegiu a poc a poc la maionesa tallada a la nova; veureu que lligarà tot de nou, us en quedarà més quantitat però serà perfecta.
  • Porció d’hidrats de carboni = 4 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat