Espaguetis de nap amb ànec confitat i Portobellos

Plat principal  |  Mel Sánchez

Aquesta és una combinació brutal: un plat d'espaguetis de nap, una hortalissa neutra de tardor i hivern, amb el sabor potent de la cuixa d'ànec confitat. Amb només 4 ingredients i poc temps tindreu una recepta d'escàndol que us farà al·lucinar.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 4 naps blancs (400 g un cop fet l’espagueti)
  • 2 cuixes d’ànec confitat
  • 120 g de xampinyons Portobello
  • Formatge Pecorino (formatge Italià d’ovella) (opcional)
  • Pebre
  • Romaní en pols
  • OOVE

Material

  • Un espiralitzador de verdura

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Espaguetis de nap amb ànec confitat i Portobellos

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts

Aquesta és una combinació brutal: un plat d'espaguetis de nap, una hortalissa neutra de tardor i hivern, amb el sabor potent de la cuixa d'ànec confitat. Amb només 4 ingredients i poc temps tindreu una recepta d'escàndol que us farà al·lucinar.


Ingredients

  • 4 naps blancs (400 g un cop fet l'espagueti)
  • 2 cuixes d'ànec confitat
  • 120 g de xampinyons Portobello
  • Formatge Pecorino (formatge Italià d'ovella) (opcional)
  • Pebre
  • Romaní en pols
  • OOVE

Material

  • Un espiralitzador de verdura

Elaboració

Per a l'ànec confitat

  1. Escalfeu les cuixes d'ànec confitat al forn a 180º durant 15 minuts a dalt i a baix, en un recipient apte per a forn per no perdre el greix, que utilitzareu per saltar els xampinyons.
  2. Passat aquest temps, traieu-ho del forn i desosseu i esmicoleu la carn de la cuixa amb l'ajuda de dues forquilles al mateix recipient que heu utilitzat, amb compte de no cremar-vos, i reserveu.

Per preparar el plat

  1. Peleu els naps i, amb l'ajuda d'un espiralitzador de verdures, feu els espaguetis de nap i reserveu-los.
  2. Netegeu els Portobellos i talleu-los a ¼. Reserveu.
  3. Poseu dues paelles, una petita i una altra més gran, on càpiguen els espaguetis i escalfeu les dues a foc mitjà.
  4. A la paella petita salteu els Portobellos amb una mica de greix de l'ànec uns 2-3 minuts. Apagueu el foc.
  5. A l'altra paella més gran, afegiu els espaguetis, salteu-los sense falta de greix uns 6 minuts tapats i a foc mitjà. Remeneu de tant en tant. Si veieu que el foc està molt fort, abaixeu-lo i afegiu-hi un rajolí d'aigua.
  6. Després de saltar els espaguetis, afegiu els Portobellos i l'ànec esmicolat i removeu un parell de minuts més. Passat aquest temps, ja estan a punt per servir.
  7. Un cop servits, afegiu una mica de pebre, romaní en pols, un rajolí d'OOVE i ratlleu una mica de Pecorino al gust.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

Per a l’ànec confitat

  1. Escalfeu les cuixes d’ànec confitat al forn a 180º durant 15 minuts a dalt i a baix, en un recipient apte per a forn per no perdre el greix, que utilitzareu per saltar els xampinyons.
  2. Passat aquest temps, traieu-ho del forn i desosseu i esmicoleu la carn de la cuixa amb l’ajuda de dues forquilles al mateix recipient que heu utilitzat, amb compte de no cremar-vos, i reserveu.

Per preparar el plat

  1. Peleu els naps i, amb l’ajuda d’un espiralitzador de verdures, feu els espaguetis de nap i reserveu-los.
  2. Netegeu els Portobellos i talleu-los a ¼. Reserveu.
  3. Poseu dues paelles, una petita i una altra més gran, on càpiguen els espaguetis i escalfeu les dues a foc mitjà.
  4. A la paella petita salteu els Portobellos amb una mica de greix de l’ànec uns 2-3 minuts. Apagueu el foc.
  5. A l’altra paella més gran, afegiu els espaguetis, salteu-los sense falta de greix uns 6 minuts tapats i a foc mitjà. Remeneu de tant en tant. Si veieu que el foc està molt fort, abaixeu-lo i afegiu-hi un rajolí d’aigua.
  6. Després de saltar els espaguetis, afegiu els Portobellos i l’ànec esmicolat i removeu un parell de minuts més. Passat aquest temps, ja estan a punt per servir.
  7. Un cop servits, afegiu una mica de pebre, romaní en pols, un rajolí d’OOVE i ratlleu una mica de Pecorino al gust.

Els apunts de la Mel Sánchez

  • Les cuixes d’ànec ja són força fàcils de trobar a carnisseries i webs especialitzades. Són una molt bona opció de proteïna pel greix que contenen i són un recurs ràpid i saludable per als nostres plats, ja que com que estan ja cuinats, només els hem d’escalfar i gaudir-ne.
  • Si seguim una dieta cetogènica, podem donar llum verda al nap (sense passar-nos), ja que té un índex mitjà en carbohidrats. És molt interessant pel contingut en fibra, vitamina C, B9 i calci. Utilitzat amb afecte com a substitut de tubercles a les receptes, ens dona una alternativa molt atractiva en molts plats com aquest.
  • Porció d’hidrats de carboni: 12 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat