Espaguetis sense gluten amb pesto genovès i saltat picant de tomàquets

Plat principal  |  Lucía Gómez

Aquesta recepta de pasta amb saltat de tomàquets xerri amb Caiena i all és el meu truc estrella per convertir un plat bo en deliciós. És un truc perfecte per a amanides i arrossos i és sinònim d'èxit assegurat.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

  • 200 g de pasta sense gluten
  • 1 grapat gran d’alfàbrega
  • ¼ tassa de nous o pinyons
  • ½ llimona
  • 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 6 alls
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • ½ pebre de Caiena
  • ½ tassa de tomàquets xerri
  • sal

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Lucía Gómez

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio
 

Espaguetis sense gluten amb pesto genovès i saltat picant de tomàquets

Plat principal  |  Lucía Gómez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Aquesta recepta de pasta amb saltat de tomàquets xerri amb Caiena i all és el meu truc estrella per convertir un plat bo en deliciós. És un truc perfecte per a amanides i arrossos i és sinònim d'èxit assegurat.


Ingredients

  • 200 g de pasta sense gluten
  • 1 grapat gran d'alfàbrega
  • ¼ tassa de nous o pinyons
  • ½ llimona
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 6 alls
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • ½ pebre de Caiena
  • ½ tassa de tomàquets xerri
  • sal

Elaboració

  1. Poseu en una olla dos litres d'aigua amb un grapat gran de sal a foc fort; deixeu-ho fins que comenci a bullir. Un cop bulli, abaixeu el foc a mig gas, tireu la pasta i deixeu-la els minuts que indiqui el fabricant (solen ser de 5 a 6 minuts). Quan estigui preparada, escorreu-la i renteu-la per tallar la cocció.
  2. Mentrestant, poseu a la batedora el grapat d'alfàbrega, un all, les nous, el llevat nutricional, la llimona, l’oli i una mica de sal i bateu-ho fins que quedi una textura uniforme. Reserveu-ho.
  3. D'altra banda, piqueu els 5 alls que queden en làmines i poseu en una paella una cullerada d'oli a foc mínim, afegiu-hi els alls fins que es daurin i poseu-hi els tomàquets xerri tallats a la meitat amb mitja Caiena. Deixeu-ho 5 minuts i reserveu-ho.
  4. Finalment, en una paella poseu la pasta, el pesto i els tomàquets; remeneu bé perquè s'integri tot.
  5. Com a toc final, poseu-hi llevat nutricional al gust.
Molt recomanable!

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

www.cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio

Elaboració

  1. Poseu en una olla dos litres d’aigua amb un grapat gran de sal a foc fort; deixeu-ho fins que comenci a bullir. Un cop bulli, abaixeu el foc a mig gas, tireu la pasta i deixeu-la els minuts que indiqui el fabricant (solen ser de 5 a 6 minuts). Quan estigui preparada, escorreu-la i renteu-la per tallar la cocció.
  2. Mentrestant, poseu a la batedora el grapat d’alfàbrega, un all, les nous, el llevat nutricional, la llimona, l’oli i una mica de sal i bateu-ho fins que quedi una textura uniforme. Reserveu-ho.
  3. D’altra banda, piqueu els 5 alls que queden en làmines i poseu en una paella una cullerada d’oli a foc mínim, afegiu-hi els alls fins que es daurin i poseu-hi els tomàquets xerri tallats a la meitat amb mitja Caiena. Deixeu-ho 5 minuts i reserveu-ho.
  4. Finalment, en una paella poseu la pasta, el pesto i els tomàquets; remeneu bé perquè s’integri tot.
  5. Com a toc final, poseu-hi llevat nutricional al gust.

Molt recomanable!

Apunts de la Lucía Gómez

La recepta original és amb pasta de blat, i nosaltres l’hem substituït per una d’arròs i quinoa, encara que també podeu fer servir la vostra pasta sense gluten favorita i, fins i tot, pasta de carabassó, que a més quedarà molt lleugera.

El pesto sempre porta una ració molt gran de parmesà, totalment substituïble per llevat nutricional, perquè aquesta salsa és molt versàtil. Ha de portar una fulla verda: alfàbrega, kale, espinacs…; un fruit sec: pinyons, nous, llavors de cànem…; all; llevat nutricional (substitut del parmesà); oli; llimona i sal.

Encara que no feu la recepta sencera sí que us recomano que feu el saltat, perquè us solucionarà molts plats i, sobretot, perquè és boníssim.

IMG_6877

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat