Espatlla de xai al forn amb cols de brussel·les

Plat principal  |  Laura Garcia

Recepta ideal per a qualsevol dia que vulguem fer-nos un homenatge, o per a una celebració. Si creieu que no us agraden les cols de Brussel·les doneu-los una oportunitat cuinades així, al forn amb el suc del xai, estan delicioses.

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Ingredients

  • 2 espatlles de xai
  • 500 g de cols de Brussel·les
  • 2 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 c.s. de romaní sec
  • 2 o 3 grans d’all pelats i premsats
  • Sal
  • Pebre
  • 200 ml d’aigua (aprox.)
  • Mostassa mòlta o en gra

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Espatlla de xai al forn amb cols de brussel·les

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Recepta ideal per a qualsevol dia que vulguem fer-nos un homenatge, o per a una celebració. Si creieu que no us agraden les cols de Brussel·les doneu-los una oportunitat cuinades així, al forn amb el suc del xai, estan delicioses.


Ingredients

  • 2 espatlles de xai
  • 500 g de cols de Brussel·les
  • 2 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 c.s. de romaní sec
  • 2 o 3 grans d’all pelats i premsats
  • Sal
  • Pebre
  • 200 ml d’aigua (aprox.)
  • Mostassa mòlta o en gra

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 °C.
  2. Barregeu en un bol l’oli d’oliva, els alls premsats, el romaní, la sal i el pebre.
  3. Poseu les espatlles de xai sobre la safata del forn o una làmina de silicona.
  4. Unteu-les amb la mescla d’oli i romaní per tots dos costats.
  5. Aboqueu l’aigua sobre la safata.
  6. Poseu la safata a la zona mitjana del forn i enforneu durant 30-35 minuts.
  7. Mentrestant, prepareu les cols de Brussel·les tallant 1 cm des de la base, descartant les fulles lletges i tallant-les a quarts.
  8. Quan hagi passat el temps, traieu la safata del forn i tombeu les espatlles. Per evitar cremades o esquitxades, podeu agafar l’os amb un tros de paper de cuina doblegat en diverses capes.
  9. Afegiu les cols de Brussel·les al voltant de l’espatlla, saleu una mica i torneu a posar la safata en el forn per deixar-l’hi durant uns 25 minuts més.
  10. Un cop passat el temps, traieu la safata del forn i deixeu reposar el xai uns 5 minuts. Poseu mostassa en gra o mòlta a les cols de Brussel·les i serviu el plat.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 °C.
  2. Barregeu en un bol l’oli d’oliva, els alls premsats, el romaní, la sal i el pebre.
  3. Poseu les espatlles de xai sobre la safata del forn o una làmina de silicona.
  4. Unteu-les amb la mescla d’oli i romaní per tots dos costats.
  5. Aboqueu l’aigua sobre la safata.
  6. Poseu la safata a la zona mitjana del forn i enforneu durant 30-35 minuts.
  7. Mentrestant, prepareu les cols de Brussel·les tallant 1 cm des de la base, descartant les fulles lletges i tallant-les a quarts.
  8. Quan hagi passat el temps, traieu la safata del forn i tombeu les espatlles. Per evitar cremades o esquitxades, podeu agafar l’os amb un tros de paper de cuina doblegat en diverses capes.
  9. Afegiu les cols de Brussel·les al voltant de l’espatlla, saleu una mica i torneu a posar la safata en el forn per deixar-l’hi durant uns 25 minuts més.
  10. Un cop passat el temps, traieu la safata del forn i deixeu reposar el xai uns 5 minuts. Poseu mostassa en gra o mòlta a les cols de Brussel·les i serviu el plat.

Els apunts de la Laura García

  • Perquè el xai quedi sucós, és important que hi hagi sempre aigua a la safata. Si s’evapora, afegiu-n’hi una mica més.
  • Si l’espatlla de xai és molt grossa, potser necessita uns minuts més de forn; és millor fer-ho a la primera tanda, abans de col·locar les cols de Brussel·les perquè no es cuinin més del compte.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat