Estofat de cigrons amb verdures i curri

Plat principal  |  Cristina Padrós

Aquest curri és ric en proteïna d'origen vegetal gràcies als cigrons. Si et ve de gust improvisar pots utilitzar altres llegums com les llenties o les mongetes blanques.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 400 g de cigrons en conserva (sempre val més que siguin en pot de vidre i que, entre els ingredients, només hi hagi cigrons, aigua i sal)
  • 200 g d’arròs integral
  • 1 gra d’all
  • 2 cebes de Figueres
  • ¼ de col arrissada
  • 1 carbassó
  • 50 g d’espinacs frescos
  • 400 g de llet de coco (com a mínim amb un 60% de coco)
  • Oli d’oliva
  • Sal de deu al gust
  • 1 c. s. de curri
  • ½ c. s. de cúrcuma
  • ½ c. p. de comí

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Padrós

Cristina Padrós
Creadora de contingut

conectaconemon.com @cris_healthy_mum
 

Estofat de cigrons amb verdures i curri

Plat principal  |  Cristina Padrós

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Aquest curri és ric en proteïna d'origen vegetal gràcies als cigrons. Si et ve de gust improvisar pots utilitzar altres llegums com les llenties o les mongetes blanques.


Ingredients

  • 400 g de cigrons en conserva (sempre val més que siguin en pot de vidre i que, entre els ingredients, només hi hagi cigrons, aigua i sal)
  • 200 g d’arròs integral
  • 1 gra d’all
  • 2 cebes de Figueres
  • ¼ de col arrissada
  • 1 carbassó
  • 50 g d’espinacs frescos
  • 400 g de llet de coco (com a mínim amb un 60% de coco)
  • Oli d’oliva
  • Sal de deu al gust
  • 1 c. s. de curri
  • ½ c. s. de cúrcuma
  • ½ c. p. de comí

Elaboració

La nit abans renteu l’arròs i deixeu-lo en remull durant tota la nit (per eliminar els antinutrients).

  1. Poseu una cassola a foc mitjà amb un rajolí d’oli d’oliva i l’all laminat.
  2. Coleu l’arròs i aboqueu-lo a la cassola. Sofregiu-lo uns minuts i afegiu-hi aigua fins que passi un dit per sobre de l’arròs.
  3. Tapeu i deixeu que cogui 1 minut amb el foc al màxim (que bulli amb ganes). Passat el minut, abaixeu el foc al mínim i deixeu coure durant 15 minuts. Ha de quedar un arròs sec i amb el gra lliure, que no s’enganxi.
  4. Renteu i talleu les verdures al gust.
  5. En una altra cassola amb 2 cullerades d’oli d’oliva, maregeu les verdures.
  6. Afegiu-hi la llet de coco i les espècies i deixeu coure durant 15 minuts a foc mitjà remenant de tant en tant per tal que no s’enganxi.
  7. Aboqueu els cigrons a la salsa i deixeu-ho 10 minuts més a foc baix.
  8. Apagueu el foc i emplateu.
  9. Poseu 3 cullerades d’arròs cuit al fons d’un bol i, per sobre, l’estofat de cigrons.
  10. Espero que vagi de gust.

Cristina Padrós
Creadora de contingut

www.conectaconemon.com @cris_healthy_mum

Elaboració

La nit abans renteu l’arròs i deixeu-lo en remull durant tota la nit (per eliminar els antinutrients).

  1. Poseu una cassola a foc mitjà amb un rajolí d’oli d’oliva i l’all laminat.
  2. Coleu l’arròs i aboqueu-lo a la cassola. Sofregiu-lo uns minuts i afegiu-hi aigua fins que passi un dit per sobre de l’arròs.
  3. Tapeu i deixeu que cogui 1 minut amb el foc al màxim (que bulli amb ganes). Passat el minut, abaixeu el foc al mínim i deixeu coure durant 15 minuts. Ha de quedar un arròs sec i amb el gra lliure, que no s’enganxi.
  4. Renteu i talleu les verdures al gust.
  5. En una altra cassola amb 2 cullerades d’oli d’oliva, maregeu les verdures.
  6. Afegiu-hi la llet de coco i les espècies i deixeu coure durant 15 minuts a foc mitjà remenant de tant en tant per tal que no s’enganxi.
  7. Aboqueu els cigrons a la salsa i deixeu-ho 10 minuts més a foc baix.
  8. Apagueu el foc i emplateu.
  9. Poseu 3 cullerades d’arròs cuit al fons d’un bol i, per sobre, l’estofat de cigrons.
  10. Espero que vagi de gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat