Estofat de pollastre a la catalana

Plat principal  |  Gina Estapé

Durant els mesos de fred, els plats de cullera com els guisats i els estofats són els reis de la gran majoria de cuines. Receptes contundents, nutritives i amb ingredients reals, ja que solen preparar-se amb verdures, tubercles, llegums o proteïna animal. Us en llepareu els dits!

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1 pollastre ecològic
  • 2 gots de caldo de pollastre ecològic
  • 600 g d’espinacs
  • 150 g de prunes seques sense pinyol
  • 50 g de panses
  • 150 g de pinyons
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Estofat de pollastre a la catalana

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Durant els mesos de fred, els plats de cullera com els guisats i els estofats són els reis de la gran majoria de cuines. Receptes contundents, nutritives i amb ingredients reals, ja que solen preparar-se amb verdures, tubercles, llegums o proteïna animal. Us en llepareu els dits!


Ingredients

  • 1 pollastre ecològic
  • 2 gots de caldo de pollastre ecològic
  • 600 g d’espinacs
  • 150 g de prunes seques sense pinyol
  • 50 g de panses
  • 150 g de pinyons
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal marina

Elaboració

  1. En una olla gran amb aigua bullent, escaldeu els espinacs tallats a juliana durant 2-3 minuts. Coleu-los i reserveu-los.
  2. Talleu el pollastre a trossos no gaire grans i salpebreu-lo. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre. Reserveu-lo.
  3. Peleu la ceba i talleu-la a daus. Peleu els alls i lamineu-los i talleu els tomàquets a daus.
  4. A la mateixa cassola, salteu la ceba i l’all durant 10 minuts, amb una culleradeta de sal.
  5. Afegiu-hi el tomàquet i salteu 5 minuts més, a foc baix.
  6. Incorporeu el caldo, les prunes, les panses, els pinyons i el pollastre. Tapeu i cuineu a foc baix durant 15-20 minuts fins que el pollastre sigui cuit. Controleu que no falti caldo.
  7. Afegiu-hi els espinacs, remeneu-ho bé i deixeu cuinar 2-3 minuts més.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. En una olla gran amb aigua bullent, escaldeu els espinacs tallats a juliana durant 2-3 minuts. Coleu-los i reserveu-los.
  2. Talleu el pollastre a trossos no gaire grans i salpebreu-lo. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre. Reserveu-lo.
  3. Peleu la ceba i talleu-la a daus. Peleu els alls i lamineu-los i talleu els tomàquets a daus.
  4. A la mateixa cassola, salteu la ceba i l’all durant 10 minuts, amb una culleradeta de sal.
  5. Afegiu-hi el tomàquet i salteu 5 minuts més, a foc baix.
  6. Incorporeu el caldo, les prunes, les panses, els pinyons i el pollastre. Tapeu i cuineu a foc baix durant 15-20 minuts fins que el pollastre sigui cuit. Controleu que no falti caldo.
  7. Afegiu-hi els espinacs, remeneu-ho bé i deixeu cuinar 2-3 minuts més.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat