‘Fatbombs’ gelades de llet merengada

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

Les fatbombs són molt conegudes en el món ceto, són unes bombes energètiques amb molt de greix. Són “de llet merengada” perquè la combinació de la canyella i la llimona amb la textura gelada em recorda el granissat típic d’aquesta beguda, tot i que en aquesta recepta no hi ha ni un gram de lactosa ni merenga.

  • Racions:
    15 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 2 h de congelació

Ingredients

  • 1 tassa de llet de coco (de llauna), uns 230 ml
  • 1,5 tassa de farina d’ametlla, uns 140 g
  • 2 c. s. de proteïna de sèrum aïllada neutra (Whey Isolate)
  • 100 g de ghee a temperatura ambient
  • 1/2 c. s. canyella + canyella per arrebossar les boles
  • Ratlladura de ½ llimona
  • 1 c. s. d’estèvia líquida

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

‘Fatbombs’ gelades de llet merengada

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

  • Racions:
    15 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 2 h de congelació

Les fatbombs són molt conegudes en el món ceto, són unes bombes energètiques amb molt de greix. Són “de llet merengada” perquè la combinació de la canyella i la llimona amb la textura gelada em recorda el granissat típic d’aquesta beguda, tot i que en aquesta recepta no hi ha ni un gram de lactosa ni merenga.


Ingredients

  • 1 tassa de llet de coco (de llauna), uns 230 ml
  • 1,5 tassa de farina d’ametlla, uns 140 g
  • 2 c. s. de proteïna de sèrum aïllada neutra (Whey Isolate)
  • 100 g de ghee a temperatura ambient
  • 1/2 c. s. canyella + canyella per arrebossar les boles
  • Ratlladura de ½ llimona
  • 1 c. s. d’estèvia líquida

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients en un bol gros i barregeu-ho bé amb una cullera. Si no queda del tot homogeni, podeu pastar-ho amb les mans per assegurar-vos que el ghee s’integra amb la resta d’ingredients.
  2. Poseu el bol amb la massa al congelador perquè agafi consistència durant 30 minuts (ja tindrà una mica d’estructura sense estar congelada del tot).
  3. Feu boles amb les mans i arrebosseu-les amb més canyella. Poseu-les en un envàs amb tapa que pugui anar al congelador, durant 1,5 h aproximadament.
  4. Les podeu menjar al cap d’aquesta estona, o les podeu deixar al congelador durant uns quants mesos; només heu de pensar a treure-les del congelador uns 5 minuts abans.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients en un bol gros i barregeu-ho bé amb una cullera. Si no queda del tot homogeni, podeu pastar-ho amb les mans per assegurar-vos que el ghee s’integra amb la resta d’ingredients.
  2. Poseu el bol amb la massa al congelador perquè agafi consistència durant 30 minuts (ja tindrà una mica d’estructura sense estar congelada del tot).
  3. Feu boles amb les mans i arrebosseu-les amb més canyella. Poseu-les en un envàs amb tapa que pugui anar al congelador, durant 1,5 h aproximadament.
  4. Les podeu menjar al cap d’aquesta estona, o les podeu deixar al congelador durant uns quants mesos; només heu de pensar a treure-les del congelador uns 5 minuts abans.

Els apunts de l'Ari Grau

  • En l’alimentació cetogènica, el macronutrient que més hem de vigilar són els greixos i, a l’estiu, que només ens venen de gust coses lleugeres, sovint ens costa arribar a les quantitats diàries necessàries. Per això, aquesta recepta pot ser una gran aliada durant els mesos de calor. Les podeu servir per postres, o per menjar a mitja tarda.
  • Porció d’hidrats de carboni: 1,2 g
  • Porció de greix per unitat: 15,5 g

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat