Frittata ceto amb rossinyols, pernil de gla i bròcoli

Plat principal  |  Mel Sánchez

L’ou és un gran aliat a l’hora de fer plats cetogènics i, si es tracta d’augmentar greixos, una frittata o quiche amb nata animal o vegetal es converteix en una recepta keto perfecta.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 6 ous XL ecològics
  • 200 ml de nata de coco o nata de vaca eco
  • 100 g de rossinyols
  • 100 g de bròcoli
  • 50 g de pernil ibèric de gla
  • 1 grapat de canonges o espinacs baby
  • 3 trossets de mozzarella de búfala, no de vaca (opcional)
  • Cúrcuma en pols
  • 1 gra d’all
  • Sal i pebre negre mòlt
  • Motlle per a forn d’uns 24 cm diàmetre

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Frittata ceto amb rossinyols, pernil de gla i bròcoli

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

L’ou és un gran aliat a l’hora de fer plats cetogènics i, si es tracta d’augmentar greixos, una frittata o quiche amb nata animal o vegetal es converteix en una recepta keto perfecta.


Ingredients

  • 6 ous XL ecològics
  • 200 ml de nata de coco o nata de vaca eco
  • 100 g de rossinyols
  • 100 g de bròcoli
  • 50 g de pernil ibèric de gla
  • 1 grapat de canonges o espinacs baby
  • 3 trossets de mozzarella de búfala, no de vaca (opcional)
  • Cúrcuma en pols
  • 1 gra d’all
  • Sal i pebre negre mòlt
  • Motlle per a forn d’uns 24 cm diàmetre

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt, a baix i amb ventilador.
  2. Talleu els bolets, el bròcoli a tiges petites i fines i el gra d’all.
  3. Salteu els bolets, bròcoli, all i espinacs (si són canonges no els salteu) amb sal i pebre negre acabat de moldre, en una paella amb una gota d’OOVE durant 5 minuts. Com que cuinareu els espinacs, no deixaran anar aigua un cop al forn.
  4. En un bol gros, bateu els ous amb la nata, un polsim de cúrcuma en pols i sal.
  5. Prepareu el motlle ja a sobre de la reixeta del forn per evitar vessaments. Amb la reixeta es cuinarà perfectament també per sota.
  6. Poseu al motlle per aquest ordre: primer l’ou amb la nata, després els bolets amb el bròcoli i finalment els espinacs o el grapat de canonges crus, el pernil de gla i els trossets de mozzarella de búfala.
  7. Col·loqueu el motlle a la part mitjana-baixa i cuineu durant 25-30 minuts, foc a dalt, a baix i amb aire.
  8. Espereu que s’hagi refredat prou per consumir-la o desemmotllar-la.
Porció d’hidrats de carboni = 5 gr per ració

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt, a baix i amb ventilador.
  2. Talleu els bolets, el bròcoli a tiges petites i fines i el gra d’all.
  3. Salteu els bolets, bròcoli, all i espinacs (si són canonges no els salteu) amb sal i pebre negre acabat de moldre, en una paella amb una gota d’OOVE durant 5 minuts. Com que cuinareu els espinacs, no deixaran anar aigua un cop al forn.
  4. En un bol gros, bateu els ous amb la nata, un polsim de cúrcuma en pols i sal.
  5. Prepareu el motlle ja a sobre de la reixeta del forn per evitar vessaments. Amb la reixeta es cuinarà perfectament també per sota.
  6. Poseu al motlle per aquest ordre: primer l’ou amb la nata, després els bolets amb el bròcoli i finalment els espinacs o el grapat de canonges crus, el pernil de gla i els trossets de mozzarella de búfala.
  7. Col·loqueu el motlle a la part mitjana-baixa i cuineu durant 25-30 minuts, foc a dalt, a baix i amb aire.
  8. Espereu que s’hagi refredat prou per consumir-la o desemmotllar-la.

Porció d’hidrats de carboni = 5 gr per ració

Els apunts de la Mel Sánchez

Plat ideal per sopar o per preparar la carmanyola de l’endemà.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat