Galetes salades veganes

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Galetes salades, veganes, cruixents i sorprenents amb gust de formatge; per menjar-les acompanyades de figues, confitura de fruita natural o per menjar-les tal qual amb un paté vegetal o alvocat. Estic segura que us encantaran!

  • Racions:
    25 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • 1/2 tassa de farina de coco
  • 170 g de margarina vegana
  • 2 tasses de “formatge” vegà ratllat
  • 6 c.s. de llevat nutricional
  • 4 c.s. de nata vegetal de fajol
  • 2 c.s. de fulles de romaní picadetes

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Galetes salades veganes

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    25 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Galetes salades, veganes, cruixents i sorprenents amb gust de formatge; per menjar-les acompanyades de figues, confitura de fruita natural o per menjar-les tal qual amb un paté vegetal o alvocat. Estic segura que us encantaran!


Ingredients

  • 1/2 tassa de farina de coco
  • 170 g de margarina vegana
  • 2 tasses de “formatge” vegà ratllat
  • 6 c.s. de llevat nutricional
  • 4 c.s. de nata vegetal de fajol
  • 2 c.s. de fulles de romaní picadetes

Elaboració

  1. Poseu en un bol la farina de coco, la margarina, el “formatge” vegà ratllat i la crema. Tritureu amb una batedora fins a obtenir una pasta.
  2. Afegiu-hi el llevat i el romaní picat, i barregeu. Poseu la massa a la nevera una estona, fins que tingui més consistència (també es pot posar menys temps al congelador).
  3. Escalfeu el forn a 170 ºC.
  4. Esteneu la massa amb un corró sobre una làmina de paper per coure o –encara millor– sobre una tela de cocció (que es pot reutilitzar). Si la massa s’enganxa al corró, escampeu-hi una mica de farina de coco. L’objectiu és obtenir una massa rectangular. Marqueu tres talls verticals a la massa i tres talls horitzontals (aproximadament 5 cm x 6 cm). Seguidament amb una forquilla punxeu per fer els foradets.
  5. Coeu al forn durant uns 15 minuts o fins que la massa estigui daurada. A mitja cocció, intenteu desenganxar la massa pels talls i separeu les galetes salades perquè també es coguin bé les vores.
  6. Deixeu refredar.
  7. Per servir, unteu la base amb algun “formatge” vegà cremós, amb tahina o mantega d’ametlles, per exemple, i poseu-hi a sobre figa fresca a quarts i unes fulles verdes (ruca, créixens, canonges...).

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Poseu en un bol la farina de coco, la margarina, el “formatge” vegà ratllat i la crema. Tritureu amb una batedora fins a obtenir una pasta.
  2. Afegiu-hi el llevat i el romaní picat, i barregeu. Poseu la massa a la nevera una estona, fins que tingui més consistència (també es pot posar menys temps al congelador).
  3. Escalfeu el forn a 170 ºC.
  4. Esteneu la massa amb un corró sobre una làmina de paper per coure o –encara millor– sobre una tela de cocció (que es pot reutilitzar). Si la massa s’enganxa al corró, escampeu-hi una mica de farina de coco. L’objectiu és obtenir una massa rectangular. Marqueu tres talls verticals a la massa i tres talls horitzontals (aproximadament 5 cm x 6 cm). Seguidament amb una forquilla punxeu per fer els foradets.
  5. Coeu al forn durant uns 15 minuts o fins que la massa estigui daurada. A mitja cocció, intenteu desenganxar la massa pels talls i separeu les galetes salades perquè també es coguin bé les vores.
  6. Deixeu refredar.
  7. Per servir, unteu la base amb algun “formatge” vegà cremós, amb tahina o mantega d’ametlles, per exemple, i poseu-hi a sobre figa fresca a quarts i unes fulles verdes (ruca, créixens, canonges…).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat