Galetes veganes

Postres, esmorzars i berenars  |  Ainoa Cuberos      

Aquestes galetes veganes son un capritx increïblement sa i deliciós que aporta energia alhora que ens nodreix per als dies que tot són presses i agraïm tenir alguna cosa dolça a punt.

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

  • 4 tasses de farina d’ametlles (480 g)
  • 1 mica de sal
  • 2 ous de xia* (2 cullerades rases de xia amb 5 cullerades d’aigua)
  • 6 c.s. rases d’oli de coco (si està sòlid, escalfeu-lo una mica fins que quedi líquid)
  • 8 c.s. de caramel de dàtil** o 8 c.s d’eritritol (aprox 120 g)
  • 4 c.s. d’essència de vainilla
  • 4 c.s. de tahina
  • 1 c.p. llevat
  • 1/2 tassa de trossets de xocolata negra (90 g)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Ainoa Cuberos      

Ainoa Cuberos      
Coach de salut i nutrició holística.

@ainoacuberos
 

Galetes veganes

Postres, esmorzars i berenars  |  Ainoa Cuberos      

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Aquestes galetes veganes son un capritx increïblement sa i deliciós que aporta energia alhora que ens nodreix per als dies que tot són presses i agraïm tenir alguna cosa dolça a punt.


Ingredients

  • 4 tasses de farina d’ametlles (480 g)
  • 1 mica de sal
  • 2 ous de xia* (2 cullerades rases de xia amb 5 cullerades d’aigua)
  • 6 c.s. rases d’oli de coco (si està sòlid, escalfeu-lo una mica fins que quedi líquid)
  • 8 c.s. de caramel de dàtil** o 8 c.s d'eritritol (aprox 120 g)
  • 4 c.s. d’essència de vainilla
  • 4 c.s. de tahina
  • 1 c.p. llevat
  • 1/2 tassa de trossets de xocolata negra (90 g)

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Amb una espàtula (o cullera), barregeu bé tots els ingredients en un bol, afegint-hi els trossets de xocolata al final.
  3. Formeu les galetes agafant una mica de massa amb una cullera i modelant-les amb les mans.
  4. Poseu-les en una safata de forn amb paper d’enfornar o estovalles de silicona.
  5. Coeu al forn durant uns 30-35 minuts o fins que la base estigui daurada.
  6. Traieu-les del forn i deixeu que es refredin. Guardeu-les en un recipient hermètic i conserveu-les a la nevera per tenir-les a punt en qualsevol moment.

Ainoa Cuberos      
Coach de salut i nutrició holística.

@ainoacuberos

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Amb una espàtula (o cullera), barregeu bé tots els ingredients en un bol, afegint-hi els trossets de xocolata al final.
  3. Formeu les galetes agafant una mica de massa amb una cullera i modelant-les amb les mans.
  4. Poseu-les en una safata de forn amb paper d’enfornar o estovalles de silicona.
  5. Coeu al forn durant uns 30-35 minuts o fins que la base estigui daurada.
  6. Traieu-les del forn i deixeu que es refredin. Guardeu-les en un recipient hermètic i conserveu-les a la nevera per tenir-les a punt en qualsevol moment.

Els apunts de Ainoa Cuberos      

  • * Preparació de l’ou vegà de xia: en un bol petit, barregeu una cullerada de xia amb dues i mitja d’aigua i deixeu reposar 10 minuts. Passat aquest temps, la barreja queda més viscosa, que és l’efecte que aporta l’ou per poder unir ingredients en una recepta.
  • ** Preparació del caramel de dàtil: poseu uns 10 dàtils en remull durant 30 minuts (per facilitar la feina a la batedora). Tritureu-los amb mitja tassa d’aigua. Guardeu el resultat en un pot hermètic i conserveu-lo a la nevera per tenir-lo a punt per endolcir de manera natural les postres que vulgueu (granola, iogurt, pastissos, farciments…).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat