Galtes de vedella amb farigola i xocolata

Plat principal  |  Laura Garcia

Plat de cocció lenta però tranquils, no haureu d’estar gaire pendents del guisat, només deixar que el foc lent faci la seva màgia sobre la carn.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Ingredients

  • 1 kg de galtes de vedella sense os
  • 2 cebes, uns 300 g
  • 3 c.s. d’oli d’oliva, ghee o mantega
  • 500 ml de brou d’ossos, carn o verdures
  • 1 c.s. de farigola seca
  • Sal
  • Pebre
  • 1 gra d’all
  • 10 g de xocolata 100% (o del 85% en amunt)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Galtes de vedella amb farigola i xocolata

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Plat de cocció lenta però tranquils, no haureu d’estar gaire pendents del guisat, només deixar que el foc lent faci la seva màgia sobre la carn.


Ingredients

  • 1 kg de galtes de vedella sense os
  • 2 cebes, uns 300 g
  • 3 c.s. d’oli d’oliva, ghee o mantega
  • 500 ml de brou d’ossos, carn o verdures
  • 1 c.s. de farigola seca
  • Sal
  • Pebre
  • 1 gra d’all
  • 10 g de xocolata 100% (o del 85% en amunt)

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli, ghee o mantega en una cassola ampla amb tapa.
  2. Salpebreu les galtes per tots dos costats i poseu-les a la cassola a foc mitjà per segellar-les, uns 2 o 3 minuts per banda. Quan estiguin a punt, reserveu-les en un plat.
  3. Talleu la ceba a la juliana i afegiu-la a la cassola. Daureu-la a foc mitjà, remenant sovint, durant uns 5-7 minuts.
  4. Afegiu-hi la farigola i remeneu.
  5. Poseu les galtes sobre la ceba.
  6. Afegiu-hi el brou, sacsegeu una mica la cassola perquè es reparteixi, i tapeu-la.
  7. Cuineu a foc mitjà fins que el brou comenci a bullir i llavors abaixeu el foc al mínim.
  8. Deixeu que cogui durant 1 hora.
  9. Tombeu les galtes.
  10. Deixeu que es facin durant 1 hora o 1 hora i mitja més, fins que la carn estigui tendra.
  11. Apagueu el foc i afegiu-hi el gra d’all pelat i aixafat, i la xocolata ratllada. Remeneu amb suavitat.
  12. Torneu a tapar la cassola i deixeu reposar el guisat uns 15 minuts abans de servir.
  13. Serviu amb una mica de pebre acabat de moldre i corregiu de sal si fa falta. Acompanyeu les galtes amb la seva salsa i puré de coliflor, xirivia rostida o verdures de temporada.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli, ghee o mantega en una cassola ampla amb tapa.
  2. Salpebreu les galtes per tots dos costats i poseu-les a la cassola a foc mitjà per segellar-les, uns 2 o 3 minuts per banda. Quan estiguin a punt, reserveu-les en un plat.
  3. Talleu la ceba a la juliana i afegiu-la a la cassola. Daureu-la a foc mitjà, remenant sovint, durant uns 5-7 minuts.
  4. Afegiu-hi la farigola i remeneu.
  5. Poseu les galtes sobre la ceba.
  6. Afegiu-hi el brou, sacsegeu una mica la cassola perquè es reparteixi, i tapeu-la.
  7. Cuineu a foc mitjà fins que el brou comenci a bullir i llavors abaixeu el foc al mínim.
  8. Deixeu que cogui durant 1 hora.
  9. Tombeu les galtes.
  10. Deixeu que es facin durant 1 hora o 1 hora i mitja més, fins que la carn estigui tendra.
  11. Apagueu el foc i afegiu-hi el gra d’all pelat i aixafat, i la xocolata ratllada. Remeneu amb suavitat.
  12. Torneu a tapar la cassola i deixeu reposar el guisat uns 15 minuts abans de servir.
  13. Serviu amb una mica de pebre acabat de moldre i corregiu de sal si fa falta. Acompanyeu les galtes amb la seva salsa i puré de coliflor, xirivia rostida o verdures de temporada.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat