Gambes amb pesto de carbassó

Plat principal, Condiments i salses  |  Laura Garcia

No és cap secret que les gambes casen amb moltíssimes salses. Aquesta vegada et proposo que les facis amb un pesto de carbassó saltat, més suau que un pesto convencional, perfecte si no vols recordar-te’n durant hores...

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 carbassó, uns 275 g
  • 1 kg de gambes
  • 2 c. s. de ghee, mantega* o oli d’oliva
  • Un grapat gros de fulles d’alfàbrega fresca, unes 40 fulles
  • 2 c. s. de suc de llimona, 30 ml
  • 2 c. s. de llavors de cànem
  • Sal
  • Pebre
  • Opcional: un gra d’all

*Descartar en cas d’intolerància a la lactosa

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Gambes amb pesto de carbassó

Plat principal, Condiments i salses  |  Laura Garcia

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

No és cap secret que les gambes casen amb moltíssimes salses. Aquesta vegada et proposo que les facis amb un pesto de carbassó saltat, més suau que un pesto convencional, perfecte si no vols recordar-te’n durant hores...


Ingredients

  • 1 carbassó, uns 275 g
  • 1 kg de gambes
  • 2 c. s. de ghee, mantega* o oli d’oliva
  • Un grapat gros de fulles d’alfàbrega fresca, unes 40 fulles
  • 2 c. s. de suc de llimona, 30 ml
  • 2 c. s. de llavors de cànem
  • Sal
  • Pebre
  • Opcional: un gra d’all
*Descartar en cas d'intolerància a la lactosa

Elaboració

  1. Talleu els extrems del carbassó, renteu-lo sota l’aixeta i talleu-lo a daus mitjans.
  2. Escalfeu una cullerada de ghee, mantega o oli d’oliva en una paella grossa.
  3. Afegiu-hi el carbassó i salteu-lo a foc mitjà-alt fins que estigui daurat, uns 5 minuts, tot remenant sovint.
  4. Salpebreu el carbassó, remeneu, apagueu el foc i tapeu la paella. Deixeu reposar tapat durant 10 minuts perquè s’acabi d’estovar.
  5. Mentrestant, peleu les gambes.
  6. A la mateixa paella, escalfeu l’altra cullerada de ghee, mantega o oli d’oliva. Si queda una mica d’aigua dels carbassons a la paella, passeu-hi primer un paper de cuina per eixugar-la.
  7. Quan el greix sigui calent, afegiu-hi les gambes i cuineu-les a foc mitjà-alt, 1 minut per banda.
  8. Si us agrada l’all, en aquest moment poseu-hi un gra d’all pelat i aixafat o laminat, i salteu-lo amb les gambes.
  9. Quan les gambes estiguin llestes, reserveu-les en un plat.
  10. Poseu el carbassó en un processador d’aliments i afegiu-hi el suc de llimona, les llavors de cànem i les fulles d’alfàbrega (rentades). Tritureu-ho tot fins a obtenir un pesto.
  11. Tasteu-lo i corregiu de sal i llimona si fa falta.
  12. Poseu a cada plat una capa de pesto i la meitat de les gambes. Tireu-hi un polsim de pebre per sobre. Jo he acompanyat el plat amb uns brots d’espàrrecs.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Talleu els extrems del carbassó, renteu-lo sota l’aixeta i talleu-lo a daus mitjans.
  2. Escalfeu una cullerada de ghee, mantega o oli d’oliva en una paella grossa.
  3. Afegiu-hi el carbassó i salteu-lo a foc mitjà-alt fins que estigui daurat, uns 5 minuts, tot remenant sovint.
  4. Salpebreu el carbassó, remeneu, apagueu el foc i tapeu la paella. Deixeu reposar tapat durant 10 minuts perquè s’acabi d’estovar.
  5. Mentrestant, peleu les gambes.
  6. A la mateixa paella, escalfeu l’altra cullerada de ghee, mantega o oli d’oliva. Si queda una mica d’aigua dels carbassons a la paella, passeu-hi primer un paper de cuina per eixugar-la.
  7. Quan el greix sigui calent, afegiu-hi les gambes i cuineu-les a foc mitjà-alt, 1 minut per banda.
  8. Si us agrada l’all, en aquest moment poseu-hi un gra d’all pelat i aixafat o laminat, i salteu-lo amb les gambes.
  9. Quan les gambes estiguin llestes, reserveu-les en un plat.
  10. Poseu el carbassó en un processador d’aliments i afegiu-hi el suc de llimona, les llavors de cànem i les fulles d’alfàbrega (rentades). Tritureu-ho tot fins a obtenir un pesto.
  11. Tasteu-lo i corregiu de sal i llimona si fa falta.
  12. Poseu a cada plat una capa de pesto i la meitat de les gambes. Tireu-hi un polsim de pebre per sobre. Jo he acompanyat el plat amb uns brots d’espàrrecs.

Els apunts de la Laura García

  • Recomano fer servir ghee o mantega, queda molt bé amb les gambes. De totes maneres, podeu fer-ho amb oli d’oliva.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat