Gelat ceto de meló amb pernil

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

A l’estiu només ens venen de gust receptes fresques, i és quan la gent que seguim la dieta cetogènica trobem més a faltar la fruita de temporada. Us proposo un gelat de “fals meló” a base de cogombre per evitar que la fructosa de la fruita ens faci sortir de cetosi.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts + congelació

Ingredients

  • 2 alvocats congelats
  • 1,5 cogombre congelat
  • Nata de coco (la part sòlida d’una llauna de 400 ml de llet de coco)
  • 3 c. s. d’estèvia líquida
  • 2 c. s. de suc de llimona
  • 2 c. s. d’oli MCT (opcional)
  • Encenalls de pernil ibèric (opcional)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Gelat ceto de meló amb pernil

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts + congelació

A l’estiu només ens venen de gust receptes fresques, i és quan la gent que seguim la dieta cetogènica trobem més a faltar la fruita de temporada. Us proposo un gelat de “fals meló” a base de cogombre per evitar que la fructosa de la fruita ens faci sortir de cetosi.


Ingredients

  • 2 alvocats congelats
  • 1,5 cogombre congelat
  • Nata de coco (la part sòlida d’una llauna de 400 ml de llet de coco)
  • 3 c. s. d’estèvia líquida
  • 2 c. s. de suc de llimona
  • 2 c. s. d’oli MCT (opcional)
  • Encenalls de pernil ibèric (opcional)

Elaboració

  1. Peleu els alvocats, talleu-los a daus mitjans i congeleu-los en una bossa apta per al congelador. Podeu preparar-ho la nit anterior. Jo solc tenir-ne sempre al congelador perquè, quan veig que un alvocat està massa madur i no me’l menjaré aviat, el guardo al congelador com a base de gelat.
  2. Peleu el cogombre i traieu-li les llavors. Talleu-lo a daus petits i congeleu-lo la nit abans.
  3. Per separar la nata de la llet de coco és essencial que la llauna estigui a temperatura freda, però no congelada. Us recomano tenir-la a la nevera des de la nit anterior, així us serà més fàcil separar-la del líquid.
  4. Piqueu bé els daus d’alvocat i de cogombre, juntament amb la resta d’ingredients, amb una batedora o processador d’aliments. Ajudeu-vos d’una espàtula per fer baixar la barreja que va pujant per les parets del got de la batedora. Bateu-ho uns 5 minuts a intervals curts, fins que quedi ben homogeni.
  5. Es pot servir directament si us agrada molt cremós, o ho podeu deixar un parell d’hores més al congelador abans de servir si ho voleu més consistent.
  6. A mi m’encanta servir-ho com a entrant, amb encenalls de pernil ibèric cuits 10 minuts a 200 °C al forn perquè siguin ben cruixents.
Gaudiu de l’estiu amb aquesta recepta tan refrescant!

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Peleu els alvocats, talleu-los a daus mitjans i congeleu-los en una bossa apta per al congelador. Podeu preparar-ho la nit anterior. Jo solc tenir-ne sempre al congelador perquè, quan veig que un alvocat està massa madur i no me’l menjaré aviat, el guardo al congelador com a base de gelat.
  2. Peleu el cogombre i traieu-li les llavors. Talleu-lo a daus petits i congeleu-lo la nit abans.
  3. Per separar la nata de la llet de coco és essencial que la llauna estigui a temperatura freda, però no congelada. Us recomano tenir-la a la nevera des de la nit anterior, així us serà més fàcil separar-la del líquid.
  4. Piqueu bé els daus d’alvocat i de cogombre, juntament amb la resta d’ingredients, amb una batedora o processador d’aliments. Ajudeu-vos d’una espàtula per fer baixar la barreja que va pujant per les parets del got de la batedora. Bateu-ho uns 5 minuts a intervals curts, fins que quedi ben homogeni.
  5. Es pot servir directament si us agrada molt cremós, o ho podeu deixar un parell d’hores més al congelador abans de servir si ho voleu més consistent.
  6. A mi m’encanta servir-ho com a entrant, amb encenalls de pernil ibèric cuits 10 minuts a 200 °C al forn perquè siguin ben cruixents.

Gaudiu de l’estiu amb aquesta recepta tan refrescant!

Els apunts de l'Ari Grau

  • És un plat molt polivalent que pot servir tant d’entrant, de postres o de snack de mitja tarda, si el mengeu sol o acompanyat dels encenalls de pernil ibéric.
  • Si feu servir eritritol en comptes d’estèvia, el gelat cristal·litzarà més quan el torneu a posar al congelador.
  • L’oli MCT us ajudarà a aconseguir una textura més cremosa, tot i que és un ingredient opcional.
  • Porció d’hidrats de carboni: 2,5 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat