Granola casolana amb iogurt de coco i poma cuita

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

Si us agraden les granoles per esmorzar, en podeu preparar de boníssimes a partir d’ingredients reals: flocs de civada, fruits secs i una mica de mel. La granola és ideal per barrejar amb fruita, llet vegetal, iogurt o quefir.

  • Racions:
    350 g
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 150 g de flocs de civada*
  • 50 g d’ametlles laminades
  • 20 g d’avellanes trossejades
  • 15 g de llavors de carbassa
  • 15 g de llavors de gira-sol
  • 30 g de coco laminat
  • 1 cullerada de panses o orellanes trossejades
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 50 g d’oli de coco verge extra
  • 2 cullerades de mel crua
  • Un pessic de sal

* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Granola casolana amb iogurt de coco i poma cuita

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

  • Racions:
    350 g
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Si us agraden les granoles per esmorzar, en podeu preparar de boníssimes a partir d’ingredients reals: flocs de civada, fruits secs i una mica de mel. La granola és ideal per barrejar amb fruita, llet vegetal, iogurt o quefir.


Ingredients

  • 150 g de flocs de civada*
  • 50 g d’ametlles laminades
  • 20 g d’avellanes trossejades
  • 15 g de llavors de carbassa
  • 15 g de llavors de gira-sol
  • 30 g de coco laminat
  • 1 cullerada de panses o orellanes trossejades
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 50 g d’oli de coco verge extra
  • 2 cullerades de mel crua
  • Un pessic de sal
* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Elaboració

  1. Barregeu els flocs de civada, les ametlles laminades, les avellanes trossejades, les llavors de carbassa, les llavors de gira-sol, el coco laminat, les panses o orellanes trossejades, la culleradeta de canyella en pols i el pessic de sal.
  2. A part, desfeu 50 g d’oli de coco verge extra i barregeu-lo amb 2 cullerades de mel crua. Bolqueu-ho per sobre de la barreja inicial i remeneu-ho perquè quedi tot ben impregnat.
  3. Poseu un paper vegetal apte per a forn en una safata i escampeu-hi la granola. Cuineu-la al forn a 160 ºC durant 20 minuts.
  4. Quan la retireu del forn, veureu que encara és tova. No patiu! Cal deixar-la refredar del tot perquè s’endureixi.
  5. Un cop endurida, guardeu-la en un pot de vidre hermètic.
  6. Si la barregeu amb poma al forn –no cal que sigui calenta, pot ser cuita del dia anterior– i unes cullerades de iogurt de coco, us quedarà una combinació deliciosa.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Barregeu els flocs de civada, les ametlles laminades, les avellanes trossejades, les llavors de carbassa, les llavors de gira-sol, el coco laminat, les panses o orellanes trossejades, la culleradeta de canyella en pols i el pessic de sal.
  2. A part, desfeu 50 g d’oli de coco verge extra i barregeu-lo amb 2 cullerades de mel crua. Bolqueu-ho per sobre de la barreja inicial i remeneu-ho perquè quedi tot ben impregnat.
  3. Poseu un paper vegetal apte per a forn en una safata i escampeu-hi la granola. Cuineu-la al forn a 160 ºC durant 20 minuts.
  4. Quan la retireu del forn, veureu que encara és tova. No patiu! Cal deixar-la refredar del tot perquè s’endureixi.
  5. Un cop endurida, guardeu-la en un pot de vidre hermètic.
  6. Si la barregeu amb poma al forn –no cal que sigui calenta, pot ser cuita del dia anterior– i unes cullerades de iogurt de coco, us quedarà una combinació deliciosa.

Els apunts de la Gina Estapé

Als supermercats trobem una gran oferta de cereals d’esmorzars i granoles, però no solen ser opcions saludables, ja que contenen molts sucres afegits i habitualment estan fets a partir de farines refinades i greixos de mala qualitat. Són productes ultraprocessats.

No obstant això, si us agraden les granoles per esmorzar, a casa en podeu preparar de boníssimes a partir d’ingredients reals: flocs de civada, fruits secs, espècies i una mica de mel per endolcir. La granola és ideal per barrejar amb fruita, llet vegetal, iogurt o quefir.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat