Granola ceto amb xocolata casolana

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

S’acaben les vacances i tornem a la rutina; els més petits a l’escola, i els grans a la feina. Les corredisses de bon matí ens suposen un estrès innecessari i moltes vegades acabem fent esmorzars que no són els millors. Aquesta recepta us solucionarà els esmorzars per a tota la família i us ajudarà a evitar els cereals plens de sucre.

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 100 g d’ametlla trossejada (granet o laminada)
  • 50 g de nous pacanes
  • 50 g de nous de macadàmia
  • 30 g de pipes de carbassa
  • 15 g de xia mòlta
  • 15 g de lli daurat mòlt
  • 10 g de nibs de cacau

Per a la xocolata casolana

  • 55 g de mantega de cacau
  • 45 g d’eritritol
  • 2 c. c. de cacau pur
  • 1 c. c. d’essència de vainilla
  • 1 polsim de sal

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Granola ceto amb xocolata casolana

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

S’acaben les vacances i tornem a la rutina; els més petits a l’escola, i els grans a la feina. Les corredisses de bon matí ens suposen un estrès innecessari i moltes vegades acabem fent esmorzars que no són els millors. Aquesta recepta us solucionarà els esmorzars per a tota la família i us ajudarà a evitar els cereals plens de sucre.


Ingredients

  • 100 g d’ametlla trossejada (granet o laminada)
  • 50 g de nous pacanes
  • 50 g de nous de macadàmia
  • 30 g de pipes de carbassa
  • 15 g de xia mòlta
  • 15 g de lli daurat mòlt
  • 10 g de nibs de cacau

Per a la xocolata casolana

  • 55 g de mantega de cacau
  • 45 g d’eritritol
  • 2 c. c. de cacau pur
  • 1 c. c. d’essència de vainilla
  • 1 polsim de sal

Elaboració

Per a la xocolata casolana

  1. Desfeu la mantega de cacau al bany maria.
  2. Seguidament afegiu la resta d’ingredients, barrejant enèrgicament perquè quedin ben integrats i amb una textura ben homogènia.

Per a la base de la granola

  1. Poseu tots els ingredients de la base en un processador d’aliments, col·locant a baix la fruita seca més grossa (macadàmies i pacanes) i a sobre els ingredients més petits. D’aquesta manera es trossejaran de manera homogènia. Feu un parell o tres de pulsacions curtes i ja està. Si us agrada que hi hagi trossos més grossos, afegiu la fruita seca en qüestió just abans de polsar per últim cop.
  2. Barregeu-ho amb la xocolata fins que tot quedi ben impregnat.
  3. Cobriu una safata per a forn amb paper de forn o una estora de silicona, escampeu la mescla per tota la superfície, i enforneu-ho a 170-180 ºC durant uns 15 minuts.
  4. A mitja cocció, barregeu la mescla de granola perquè es torri igual per totes bandes.
  5. Deixeu refredar la granola i guardeu-la en un recipient hermètic.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

Per a la xocolata casolana

  1. Desfeu la mantega de cacau al bany maria.
  2. Seguidament afegiu la resta d’ingredients, barrejant enèrgicament perquè quedin ben integrats i amb una textura ben homogènia.

Per a la base de la granola

  1. Poseu tots els ingredients de la base en un processador d’aliments, col·locant a baix la fruita seca més grossa (macadàmies i pacanes) i a sobre els ingredients més petits. D’aquesta manera es trossejaran de manera homogènia. Feu un parell o tres de pulsacions curtes i ja està. Si us agrada que hi hagi trossos més grossos, afegiu la fruita seca en qüestió just abans de polsar per últim cop.
  2. Barregeu-ho amb la xocolata fins que tot quedi ben impregnat.
  3. Cobriu una safata per a forn amb paper de forn o una estora de silicona, escampeu la mescla per tota la superfície, i enforneu-ho a 170-180 ºC durant uns 15 minuts.
  4. A mitja cocció, barregeu la mescla de granola perquè es torri igual per totes bandes.
  5. Deixeu refredar la granola i guardeu-la en un recipient hermètic.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Prepareu-la un dia i guardeu-la ben tancada, la tindreu llesta per a menjar en qualsevol moment, acompanyada de beguda d’ametlles, iogurt o, per què no, a cullerades!
  • Si als petits de casa els resulta un pèl amarga aquesta granola, podeu obviar els nibs de cacau.
  • Porció d’hidrats de carboni: 3 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat