Guisat de pollastre amb bolets

Plat principal  |  Gina Estapé

Els mesos de fred, els plats de cullera com els guisats i els estofats són els reis de la gran majoria de cuines. Aquesta és una recepta contundent, nutritiva i amb ingredients reals, amb verdures, tubercles i proteïnes animals.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Ingredients

  • 1 pollastre ecològic
  • 3 gots de caldo de pollastre ecològic
  • 2 cebes
  • 3 grans d’all
  • 400 g de bolets variats (xampinyons, xiitakes, gírgoles, rossinyols…)
  • 2 tomàquets madurs
  • 3-4 fulles de llorer
  • 1 branca de romaní
  • Pebre negre
  • Sal marina
  • Oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Guisat de pollastre amb bolets

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 15 minuts

Els mesos de fred, els plats de cullera com els guisats i els estofats són els reis de la gran majoria de cuines. Aquesta és una recepta contundent, nutritiva i amb ingredients reals, amb verdures, tubercles i proteïnes animals.


Ingredients

  • 1 pollastre ecològic
  • 3 gots de caldo de pollastre ecològic
  • 2 cebes
  • 3 grans d’all
  • 400 g de bolets variats (xampinyons, xiitakes, gírgoles, rossinyols…)
  • 2 tomàquets madurs
  • 3-4 fulles de llorer
  • 1 branca de romaní
  • Pebre negre
  • Sal marina
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Talleu el pollastre a trossos no gaire grans i saleu-lo. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre. Reserveu.
  2. Peleu la ceba i talleu-la a daus. Peleu els alls i lamineu-los, i talleu els tomàquets a daus.
  3. A la mateixa cassola, salteu la ceba i l’all durant 10 minuts, amb una culleradeta de sal.
  4. Afegiu el tomàquet i salteu 5 minuts més, a foc baix.
  5. Incorporeu 1 tassa de caldo, el llorer, el romaní i el pollastre. Tapeu i cuineu a foc baix durant 15-20 minuts, controlant que no falti caldo.
  6. Afegiu la resta de caldo i cuineu 15 minuts més.
  7. Salteu els bolets, nets i tallats a trossos, en una paella amb un raig d’oli i un pessic de sal. Després, poseu-los a la cassola i cuineu-ho tot 15-20 minuts més fins que el pollastre sigui cuit. Afegiu-hi una mica més de brou si veieu que falta líquid.
  8. Un cop el pollastre sigui cuit, apagueu el foc i deixeu que es refredi una mica.
  9. Podeu preparar una picada d’ametlles i julivert per posar per sobre.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Talleu el pollastre a trossos no gaire grans i saleu-lo. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre. Reserveu.
  2. Peleu la ceba i talleu-la a daus. Peleu els alls i lamineu-los, i talleu els tomàquets a daus.
  3. A la mateixa cassola, salteu la ceba i l’all durant 10 minuts, amb una culleradeta de sal.
  4. Afegiu el tomàquet i salteu 5 minuts més, a foc baix.
  5. Incorporeu 1 tassa de caldo, el llorer, el romaní i el pollastre. Tapeu i cuineu a foc baix durant 15-20 minuts, controlant que no falti caldo.
  6. Afegiu la resta de caldo i cuineu 15 minuts més.
  7. Salteu els bolets, nets i tallats a trossos, en una paella amb un raig d’oli i un pessic de sal. Després, poseu-los a la cassola i cuineu-ho tot 15-20 minuts més fins que el pollastre sigui cuit. Afegiu-hi una mica més de brou si veieu que falta líquid.
  8. Un cop el pollastre sigui cuit, apagueu el foc i deixeu que es refredi una mica.
  9. Podeu preparar una picada d’ametlles i julivert per posar per sobre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat