Hamburgueses de bacallà amb alvocat i saltat de pastanaga i kale

Plat principal  |  Gina Estapé

Proposta de sopar ràpid i sa amb bacallà; una proteïna de qualitat, fàcil de pair i que no perjudicarà a la qualitat del son. Aquesta recepta la podeu trobar a la revista ETS paper nº 1.

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

Per a les hamburgueses

  • 200 g de bacallà fresc, sense pell ni espines
  • 4 c.s. de farina d’ametlles
  • 1 ou petit
  • sal marina
  • herbes al gust (farigola, anet, romaní…)
  • oli d’oliva verge extra

Per a l’acompanyament

  • 2 alvocats
  • 1 c.p. de suc de llimona
  • oli d’oliva verge extra
  • 1 manat de col kale
  • 2 pastanagues

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Hamburgueses de bacallà amb alvocat i saltat de pastanaga i kale

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Proposta de sopar ràpid i sa amb bacallà; una proteïna de qualitat, fàcil de pair i que no perjudicarà a la qualitat del son. Aquesta recepta la podeu trobar a la revista ETS paper nº 1.


Ingredients

Per a les hamburgueses

  • 200 g de bacallà fresc, sense pell ni espines
  • 4 c.s. de farina d’ametlles
  • 1 ou petit
  • sal marina
  • herbes al gust (farigola, anet, romaní...)
  • oli d’oliva verge extra

Per a l’acompanyament

  • 2 alvocats
  • 1 c.p. de suc de llimona
  • oli d’oliva verge extra
  • 1 manat de col kale
  • 2 pastanagues

Elaboració

  1. Tritureu el bacallà en un processador d’aliments perquè quedi ben picat. Poseu-lo en un colador o una malla i premseu-lo bé per eliminar l’aigua que conté.
  2. Torneu a posar el bacallà al processador d’aliments i afegiu-hi la resta d’ingredients. Tritureu fins a integrar-los bé. Ha de quedar una massa tova però modelable.
  3. Escalfeu una paella amb un raig d’oli.
  4. Amb les mans, agafeu una cullerada gran de la massa i doneu-li forma d’hamburguesa. Poseu-la a la paella i deixeu cuinar 3-4 minuts, després gireu-la i daureu-la per l’altre costat. Retireu i repetiu el mateix procediment fins a acabar la massa. Reserveu les hamburgueses.
  5. Escalfeu una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i salteu les pastanagues, pelades i tallades a rodanxes, amb un pessic de sal durant 5 minuts.
  6. Mentrestant, netegeu la kale i separeu les fulles del tronc. Afegiu les fulles amb la pastanaga i seguiu saltant 3-4 minuts més.
  7. Obriu els alvocats, traieu-ne el pinyol i poseu la polpa en un bol. Afegiu-hi el suc de llimona, un raig d’oli i un pessic de sal i barregeu i trinxeu bé amb una forquilla.
  8. Serviu les hamburgueses amb unes cullerades d’alvocat i el saltat de pastanaga i kale.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Tritureu el bacallà en un processador d’aliments perquè quedi ben picat. Poseu-lo en un colador o una malla i premseu-lo bé per eliminar l’aigua que conté.
  2. Torneu a posar el bacallà al processador d’aliments i afegiu-hi la resta d’ingredients. Tritureu fins a integrar-los bé. Ha de quedar una massa tova però modelable.
  3. Escalfeu una paella amb un raig d’oli.
  4. Amb les mans, agafeu una cullerada gran de la massa i doneu-li forma d’hamburguesa. Poseu-la a la paella i deixeu cuinar 3-4 minuts, després gireu-la i daureu-la per l’altre costat. Retireu i repetiu el mateix procediment fins a acabar la massa. Reserveu les hamburgueses.
  5. Escalfeu una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i salteu les pastanagues, pelades i tallades a rodanxes, amb un pessic de sal durant 5 minuts.
  6. Mentrestant, netegeu la kale i separeu les fulles del tronc. Afegiu les fulles amb la pastanaga i seguiu saltant 3-4 minuts més.
  7. Obriu els alvocats, traieu-ne el pinyol i poseu la polpa en un bol. Afegiu-hi el suc de llimona, un raig d’oli i un pessic de sal i barregeu i trinxeu bé amb una forquilla.
  8. Serviu les hamburgueses amb unes cullerades d’alvocat i el saltat de pastanaga i kale.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat