Hamburgueses de moniato

Plat principal  |  Núria Roura

A la tardor apareixen aliments que ens escalfen, ens nodreixen i ens donen confort i el moniato, a més a més, té unes propietats molt interessants i ens ajuda a desintoxicar el fetge i té un efecte preventiu sobre el càncer.

  • Racions:
    4 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 2 moniatos grans o 4 de petits/mitjans
  • 2 C de farina d’arròs integral (o de quinoa/fajol)
  • 2 C de puré de tomàquet natural i sense sucres
  • 1 C de tahina sense torrar *
  • 1 llimona
  • Coriandre fresc tallat ben petit
  • 2 dents d’all sense el cor i trossejats petits
  • Oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred
  • 1 c de cúrcuma
  • Sal marina sense refinar
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Mesclum de fulla verda
  • 1 alvocat

*Evitar en cas de ser al·lèrgic al sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Hamburgueses de moniato

Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    4 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

A la tardor apareixen aliments que ens escalfen, ens nodreixen i ens donen confort i el moniato, a més a més, té unes propietats molt interessants i ens ajuda a desintoxicar el fetge i té un efecte preventiu sobre el càncer.


Ingredients

  • 2 moniatos grans o 4 de petits/mitjans
  • 2 C de farina d’arròs integral (o de quinoa/fajol)
  • 2 C de puré de tomàquet natural i sense sucres
  • 1 C de tahina sense torrar *
  • 1 llimona
  • Coriandre fresc tallat ben petit
  • 2 dents d’all sense el cor i trossejats petits
  • Oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred
  • 1 c de cúrcuma
  • Sal marina sense refinar
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Mesclum de fulla verda
  • 1 alvocat
*Evitar en cas de ser al·lèrgic al sèsam

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Posar aigua abundant a bullir per poder fer els moniatos al vapor.
  3. Pelar els moniatos, tallar-los a trossos mitjans i col·locar-los a la vaporera.
  4. Fer els moniatos al vapor durant 20 minuts aproximadament.
  5. Col·locar els moniatos en un plat gran per poder-los aixafar amb una forquilla.
  6. Un cop aixafats, incorporar primer el puré de tomàquet i barrejar. Després l’all trossejat ben petit, el coriandre, el suc de la llimona, la tahina i, finalment, la sal i el pebre. Barrejar-ho tot molt bé.
  7. Donar forma a les hamburgueses amb les mans.
  8. Enfarinar una mica les hamburgueses perquè quedin més cruixents.
  9. Posar les hamburgueses al forn a 200º durant aproximadament 20 minuts.
  10. Servir les hamburgueses amb una mica de mesclum i alvocat, amanit amb una mica d’oli d’oliva i, de manera opcional, amb sal marina sense refinar o, simplement, amb una mica de suc de llimona, una mica de tahina, mostassa ecològica o amb vinagre d’umeboshi. Això és totalment personal!
  11. Una altra idea seria afegir a les hamburgueses algun tipus d’espècie, com ara comí en pols, pebre vermell, curri...
  12. També es podrien servir les hamburgueses amb un altre tipus d’amanida, com ara escarola, canonges, ruca, amb pastanaga rallada, germinats, etc. No aconsello tant l’enciam perquè és més indigest.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Posar aigua abundant a bullir per poder fer els moniatos al vapor.
  3. Pelar els moniatos, tallar-los a trossos mitjans i col·locar-los a la vaporera.
  4. Fer els moniatos al vapor durant 20 minuts aproximadament.
  5. Col·locar els moniatos en un plat gran per poder-los aixafar amb una forquilla.
  6. Un cop aixafats, incorporar primer el puré de tomàquet i barrejar. Després l’all trossejat ben petit, el coriandre, el suc de la llimona, la tahina i, finalment, la sal i el pebre. Barrejar-ho tot molt bé.
  7. Donar forma a les hamburgueses amb les mans.
  8. Enfarinar una mica les hamburgueses perquè quedin més cruixents.
  9. Posar les hamburgueses al forn a 200º durant aproximadament 20 minuts.
  10. Servir les hamburgueses amb una mica de mesclum i alvocat, amanit amb una mica d’oli d’oliva i, de manera opcional, amb sal marina sense refinar o, simplement, amb una mica de suc de llimona, una mica de tahina, mostassa ecològica o amb vinagre d’umeboshi. Això és totalment personal!
  11. Una altra idea seria afegir a les hamburgueses algun tipus d’espècie, com ara comí en pols, pebre vermell, curri…
  12. També es podrien servir les hamburgueses amb un altre tipus d’amanida, com ara escarola, canonges, ruca, amb pastanaga rallada, germinats, etc. No aconsello tant l’enciam perquè és més indigest.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat