Hamburgueses de xampinyó i mongeta mungo

Plat principal, Condiments i salses  |  Maria Llamas

Aquestes hamburgueses de xampinyó i mongeta mungo són un menjar complet, compost com a mínim per un 50% de verdura, proteïna de qualitat, carbohidrats complets i greixos saludables, a més de ser equilibrades i saludables!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 3 h de remull

Ingredients

  • 75 g llavors de gira-sol
  • ½ ceba, pelada i trossejada
  • 1 grapat de fulles de kale, sense tiges*
  • 150 g xampinyons
  • 200 g mongetes mungo, cuites (o 100 g de mongetes mungo crues)
  • 2 c.s. de tàperes
  • 1 mica de pebre vermell
  • 1 c.s. de concentrat de tomàquet
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre

Per a la salsa verda

  • 1 grapat d’herbes fresques (julivert, coriandre, menta…)
  • 120 ml oli d’oliva verge extra
  • Suc d’1 llima
  • 1 c.s. de tàperes
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre

Per a la presentació

  • Espaguetis de carbassó i pastanaga
  • Col llombarda, tallada en juliana
  • Xucrut
  • Ruca
  • Tomàquets cirerol

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Hamburgueses de xampinyó i mongeta mungo

Plat principal, Condiments i salses  |  Maria Llamas

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 3 h de remull

Aquestes hamburgueses de xampinyó i mongeta mungo són un menjar complet, compost com a mínim per un 50% de verdura, proteïna de qualitat, carbohidrats complets i greixos saludables, a més de ser equilibrades i saludables!


Ingredients

  • 75 g llavors de gira-sol
  • ½ ceba, pelada i trossejada
  • 1 grapat de fulles de kale, sense tiges*
  • 150 g xampinyons
  • 200 g mongetes mungo, cuites (o 100 g de mongetes mungo crues)
  • 2 c.s. de tàperes
  • 1 mica de pebre vermell
  • 1 c.s. de concentrat de tomàquet
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre

Per a la salsa verda

  • 1 grapat d’herbes fresques (julivert, coriandre, menta...)
  • 120 ml oli d’oliva verge extra
  • Suc d’1 llima
  • 1 c.s. de tàperes
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre

Per a la presentació

  • Espaguetis de carbassó i pastanaga
  • Col llombarda, tallada en juliana
  • Xucrut
  • Ruca
  • Tomàquets cirerol

Elaboració

  1. Per cuinar les mongetes mungo, poseu-les en remull 2-3 hores abans de coure, ja que s’estoven més ràpidament.
  2. Renteu, escorreu bé i poseu en una olla amb aigua freda. Poseu l’olla a foc fort i deixeu bullir un parell de minuts, abaixeu el foc i deixeu coure uns 20 minuts. Escorreu bé i deixeu refredar lleugerament.
  3. Salteu la ceba en una paella a foc mitjà-baix amb una mica d’oli d’oliva, fins que estigui translúcida, uns 5 minuts. Afegiu-hi el xampinyó laminat i cuineu durant 5-10 minuts. Afegiu-hi la kale i coeu fins que estigui tendra.
  4. Poseu les llavors de gira-sol en un processador d’aliments i tritureu fins que tinguin textura de pa ratllat. Afegiu-hi la barreja de xampinyons amb la resta dels ingredients, salpebreu i processeu fins que estiguin barrejats, però no massa triturats.
  5. Feu servir les mans per dividir la massa en 8 porcions o en 4, segons la mida que vulgueu. Poseu-les en una safata de forn folrada amb paper de forn i coeu al forn a 180 °C durant 15 minuts; gireu i coeu 5-10 minuts més.
  6. Mentre les hamburgueses s’estan fent al forn, prepareu la salsa. Poseu tots els ingredients en un processador d’aliments o batedora i tritureu fins que es barregi tot bé; tasteu la salsa i corregiu el gust o la consistència si ho trobeu necessari.
  7. Serviu en un plat amb els espaguetis de carbassó i pastanaga, la col llombarda tallada en juliana, xucrut, ruca i cirerols tallats per la meitat. Ruixeu amb la salsa verda.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

  1. Per cuinar les mongetes mungo, poseu-les en remull 2-3 hores abans de coure, ja que s’estoven més ràpidament.
  2. Renteu, escorreu bé i poseu en una olla amb aigua freda. Poseu l’olla a foc fort i deixeu bullir un parell de minuts, abaixeu el foc i deixeu coure uns 20 minuts. Escorreu bé i deixeu refredar lleugerament.
  3. Salteu la ceba en una paella a foc mitjà-baix amb una mica d’oli d’oliva, fins que estigui translúcida, uns 5 minuts. Afegiu-hi el xampinyó laminat i cuineu durant 5-10 minuts. Afegiu-hi la kale i coeu fins que estigui tendra.
  4. Poseu les llavors de gira-sol en un processador d’aliments i tritureu fins que tinguin textura de pa ratllat. Afegiu-hi la barreja de xampinyons amb la resta dels ingredients, salpebreu i processeu fins que estiguin barrejats, però no massa triturats.
  5. Feu servir les mans per dividir la massa en 8 porcions o en 4, segons la mida que vulgueu. Poseu-les en una safata de forn folrada amb paper de forn i coeu al forn a 180 °C durant 15 minuts; gireu i coeu 5-10 minuts més.
  6. Mentre les hamburgueses s’estan fent al forn, prepareu la salsa. Poseu tots els ingredients en un processador d’aliments o batedora i tritureu fins que es barregi tot bé; tasteu la salsa i corregiu el gust o la consistència si ho trobeu necessari.
  7. Serviu en un plat amb els espaguetis de carbassó i pastanaga, la col llombarda tallada en juliana, xucrut, ruca i cirerols tallats per la meitat. Ruixeu amb la salsa verda.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat