Kisir de búrgul amb menta y magrana

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Descobriu el kirim, una recepta turca feta a base de búrgul, menta i magrana amb una textura maravellosa, acompañada d'una salsa feta amb nous de macadàmia. ¡Un tresor per la salud!

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1 tassa de búrgul (de gra gruixut)
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 c.s. de pesto vermell de tomàquets secs
  • 2 tomàquets en conserva bio sense pell
  • 1 magrana
  • 1 c.p. de comí en pols
  • Fulles de menta fresca
  • 1 tassa de brou verdures
  • 2 tasses d’aigua mineral
  • Oli d’oliva
  • Sal marina

Per a la salsa “Perdició de macadàmia”

  • 200 g de nous de macadàmia crues
  • 2 tasses d’aigua mineral
  • 1 c.s. de tahina
  • 1 gra d’all
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • Barreja de llavors torrades (carbassa, gira-sol i sèsam) per decorar

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Kisir de búrgul amb menta y magrana

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Descobriu el kirim, una recepta turca feta a base de búrgul, menta i magrana amb una textura maravellosa, acompañada d'una salsa feta amb nous de macadàmia. ¡Un tresor per la salud!


Ingredients

  • 1 tassa de búrgul (de gra gruixut)
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 c.s. de pesto vermell de tomàquets secs
  • 2 tomàquets en conserva bio sense pell
  • 1 magrana
  • 1 c.p. de comí en pols
  • Fulles de menta fresca
  • 1 tassa de brou verdures
  • 2 tasses d’aigua mineral
  • Oli d’oliva
  • Sal marina

Per a la salsa “Perdició de macadàmia”

  • 200 g de nous de macadàmia crues
  • 2 tasses d’aigua mineral
  • 1 c.s. de tahina
  • 1 gra d’all
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • Barreja de llavors torrades (carbassa, gira-sol i sèsam) per decorar

Elaboració

  1. Pinteu una olla amb una mica d’oli d’oliva i salteu la ceba ben picada amb una mica de sal marina fins que estigui picada. Afegiu-hi el pesto vermell, els tomàquets escorreguts i trossejats a daus, el gra d’all picat i el brou de verdures i manteniu a foc baix fins que la salsa redueixi, uns 10 minuts aproximadament.
  2. Rectifiqueu de sal, afegiu-hi el comí, el búrgul i la resta de l’aigua i deixeu que cogui tot junt uns 15 minuts més o fins que quedi gairebé sense aigua i apareguin forats petits a la superfície. Es pot modificar la quantitat d’aigua si es vol una mica més caldós.
  3. Per fer la salsa, bateu les nous de macadàmia amb la resta d’ingredients fins a obtenir una crema i afegiu la barreja de llavors torrades per sobre.
  4. Serviu el búrgul en bols individuals i “esquitxeu” amb la magrana i la menta fresca. Acompanyeu amb la salsa de macadàmia al gust.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Pinteu una olla amb una mica d’oli d’oliva i salteu la ceba ben picada amb una mica de sal marina fins que estigui picada. Afegiu-hi el pesto vermell, els tomàquets escorreguts i trossejats a daus, el gra d’all picat i el brou de verdures i manteniu a foc baix fins que la salsa redueixi, uns 10 minuts aproximadament.
  2. Rectifiqueu de sal, afegiu-hi el comí, el búrgul i la resta de l’aigua i deixeu que cogui tot junt uns 15 minuts més o fins que quedi gairebé sense aigua i apareguin forats petits a la superfície. Es pot modificar la quantitat d’aigua si es vol una mica més caldós.
  3. Per fer la salsa, bateu les nous de macadàmia amb la resta d’ingredients fins a obtenir una crema i afegiu la barreja de llavors torrades per sobre.
  4. Serviu el búrgul en bols individuals i “esquitxeu” amb la magrana i la menta fresca. Acompanyeu amb la salsa de macadàmia al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat