Llenguado a la meunière de mantega d’anxoves

Plat principal, Condiments i salses  |  Mel Sánchez

Us vull felicitar aquestes festes de Nadal amb la millor recepta de meunière que heu tastat mai, sense arrebossar amb farina, i us asseguro que la seva textura i sabor són la bomba. La mantega la podeu tenir preparada dies abans i tenir la recepta feta en 5 minuts.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 2 llenguados mitjans nets a filets (8 filets de llenguado)
  • 200 ml de mantega de pastura sense pasteuritzar eco o ghee de cabra
  • 6 filets d’anxoves en OOVE en pot de vidre
  • 200 ml de brou de pollastre
  • 1 llimona
  • 1 c. p. completa de kuzu en pols (6-7 g)
  • Una mica de coriandre o julivert

Per a la guarnició

  • 1 col llombarda 1/5 kg
  • 1 llimona
  • Sal

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Llenguado a la meunière de mantega d’anxoves

Plat principal, Condiments i salses  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    25 minuts

Us vull felicitar aquestes festes de Nadal amb la millor recepta de meunière que heu tastat mai, sense arrebossar amb farina, i us asseguro que la seva textura i sabor són la bomba. La mantega la podeu tenir preparada dies abans i tenir la recepta feta en 5 minuts.


Ingredients

  • 2 llenguados mitjans nets a filets (8 filets de llenguado)
  • 200 ml de mantega de pastura sense pasteuritzar eco o ghee de cabra
  • 6 filets d'anxoves en OOVE en pot de vidre
  • 200 ml de brou de pollastre
  • 1 llimona
  • 1 c. p. completa de kuzu en pols (6-7 g)
  • Una mica de coriandre o julivert

Per a la guarnició

  • 1 col llombarda 1/5 kg
  • 1 llimona
  • Sal

Elaboració

Per a la mantega d'anxoves

  1. Traieu la mantega de la nevera perquè tingui una textura de pomada en el moment de la recepta 20 minuts abans de començar.
  2. Mentrestant, piqueu amb un ganivet els filets d'anxoves molt petits, també el julivert o coriandre de la mateixa manera i talleu la llimona per la meitat.
  3. En un bol una mica temperat, bateu la mantega fins a tenir textura de crema amb l'ajuda d'una forquilla o unes varetes.
  4. Un cop es tingui la mantega en crema, afegiu-hi el suc de la mitja llimona, l'anxova i el julivert picat.
  5. Passeu la mantega a una terrina o recipient d'una mida justa i que es pugui posar al congelador. Si en prepareu més quantitat, podeu fer glaçons petits per racionar-la.
  6. Si la utilitzeu al moment, només amb 10′ al congelador ja tindrà una consistència estable, encara que no cal refredar-la per utilitzar-la en aquesta recepta.

Per a la guarnició de col llombarda

  1. Talleu la col llombarda en juliana fineta, retirant el tronc principal.
  2. Salteu-la en una paella amb una gota d'OOVE durant 10 minuts tapada a foc mitjà i remenant de tant en tant.
  3. Quan quedi 1 minut per deixar-la al vostre gust, afegiu-hi el suc de la mitja llimona i la sal. Remeneu-ho un minut més i reserveu.
  4. En el brou de pollastre fred, afegiu el kuzu i remeneu bé, intentant que no quedin grumolls i es dissolgui tant com sigui possible.
  5. Quan estigui tot preparat i vulgueu servir la recepta a taula, necessitareu 10 minuts per cuinar-la.

Per preparar el plat

  1. Escalfeu una paella a foc alt 2-3' amb una mica de la mantega d'anxoves.
  2. Marqueu els filets de llenguado d'un costat un parell de minuts. Quan tombeu els filets, abaixeu el foc a mitja temperatura i afegiu el brou de pollastre amb el kuzu i uns 100 g més de mantega d'anxoves.
  3. En menys de 20 segons es comença a espessir la salsa. Lligueu-ho tot movent la paella, com si volguéssiu fer un pil-pil mig minut més, i ja podeu servir el peix.
  4. Se serveix al moment calent. No us aconsello preparar-ho gaire abans perquè la salsa us quedarà molt espessa i enganxosa. És un plat per servir-lo al moment i gaudir-ne en bona companyia aquests dies.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

Per a la mantega d’anxoves

  1. Traieu la mantega de la nevera perquè tingui una textura de pomada en el moment de la recepta 20 minuts abans de començar.
  2. Mentrestant, piqueu amb un ganivet els filets d’anxoves molt petits, també el julivert o coriandre de la mateixa manera i talleu la llimona per la meitat.
  3. En un bol una mica temperat, bateu la mantega fins a tenir textura de crema amb l’ajuda d’una forquilla o unes varetes.
  4. Un cop es tingui la mantega en crema, afegiu-hi el suc de la mitja llimona, l’anxova i el julivert picat.
  5. Passeu la mantega a una terrina o recipient d’una mida justa i que es pugui posar al congelador. Si en prepareu més quantitat, podeu fer glaçons petits per racionar-la.
  6. Si la utilitzeu al moment, només amb 10′ al congelador ja tindrà una consistència estable, encara que no cal refredar-la per utilitzar-la en aquesta recepta.

Per a la guarnició de col llombarda

  1. Talleu la col llombarda en juliana fineta, retirant el tronc principal.
  2. Salteu-la en una paella amb una gota d’OOVE durant 10 minuts tapada a foc mitjà i remenant de tant en tant.
  3. Quan quedi 1 minut per deixar-la al vostre gust, afegiu-hi el suc de la mitja llimona i la sal. Remeneu-ho un minut més i reserveu.
  4. En el brou de pollastre fred, afegiu el kuzu i remeneu bé, intentant que no quedin grumolls i es dissolgui tant com sigui possible.
  5. Quan estigui tot preparat i vulgueu servir la recepta a taula, necessitareu 10 minuts per cuinar-la.

Per preparar el plat

  1. Escalfeu una paella a foc alt 2-3′ amb una mica de la mantega d’anxoves.
  2. Marqueu els filets de llenguado d’un costat un parell de minuts. Quan tombeu els filets, abaixeu el foc a mitja temperatura i afegiu el brou de pollastre amb el kuzu i uns 100 g més de mantega d’anxoves.
  3. En menys de 20 segons es comença a espessir la salsa. Lligueu-ho tot movent la paella, com si volguéssiu fer un pil-pil mig minut més, i ja podeu servir el peix.
  4. Se serveix al moment calent. No us aconsello preparar-ho gaire abans perquè la salsa us quedarà molt espessa i enganxosa. És un plat per servir-lo al moment i gaudir-ne en bona companyia aquests dies.

Els apunts de Mel Sánchez

  • Aquestes festes em permeto fer una recepta amb una bona mantega de pastura eco de vaca. Sabeu que no abuso dels lactis, però aquesta recepta s’ho mereix. Si ho preferiu, podeu substituir-la per ghee de cabra.
  • El kuzu que utilitzo és clau per fer una meunière untuosa i ideal per a qualsevol peix blanc. Una meravella
  • Porció d’hidrats de carboni: 4 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat