Magdalenes de xufa i moniato amb gotes de xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Cristina Manyer

La xufa és el tubercle de la xufera. Aliment mil·lenari, originari d'Egipte, però que ja forma part de la tradició valenciana. Normalment es fa servir per elaborar l'orxata, però també es poden fer postres boníssims com aquest.

  • Racions:
    4 - 8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Ingredients

  • 500 g de moniato cuit i pelat
  • 1/2 T d’oli d’oliva verge extra OOVE
  • 1/2 c.c. de clau d’olor en pols
  • un pessic de sal marina sense refinar
  • ratlladura d’una taronja
  • suc de 1/2 taronja
  • 3 c.s. de xarop de flor de coco
  • 3 c.s. de Psyllium
  • 200 g de farina de xufa
  • 50 g de gotes de xocolata

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Manyer

Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica

cristinamanyer.com @cristinamanyer
 

Magdalenes de xufa i moniato amb gotes de xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Cristina Manyer

  • Racions:
    4 - 8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts

La xufa és el tubercle de la xufera. Aliment mil·lenari, originari d'Egipte, però que ja forma part de la tradició valenciana. Normalment es fa servir per elaborar l'orxata, però també es poden fer postres boníssims com aquest.


Ingredients

  • 500 g de moniato cuit i pelat
  • 1/2 T d'oli d'oliva verge extra OOVE
  • 1/2 c.c. de clau d'olor en pols
  • un pessic de sal marina sense refinar
  • ratlladura d'una taronja
  • suc de 1/2 taronja
  • 3 c.s. de xarop de flor de coco
  • 3 c.s. de Psyllium
  • 200 g de farina de xufa
  • 50 g de gotes de xocolata

Elaboració

Proposta amb suc de taronja

  1. Coeu els moniatos al vapor o al forn amb la pell fins que quedin ben tendres. Un cop cuits, amb cura de no cremar-vos, peleu-los i talleu-los a daus. Si els coeu al forn, ja estarà calent.
  2. Processeu els moniatos amb tots els ingredients menys els tres últims fins que quedi una massa ben fina.
  3. Afegiu el psyllium, la farina de xufa i processeu fins que quedi ben homogeni.
  4. Afegiu les gotes i barregeu amb l'ajuda d'una llengua; les gotes es desfaran de seguida.
  5. Poseu els cucurutxos de les magdalenes al motlle per al forn. Ompliu amb l'ajuda d'una mànega pastissera.
  6. Coeu al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Amb l'ajuda d'un pinzell, pinteu les magdalenes amb la barreja d’1 c.c. de xarop de flor de coco i una mica d'aigua. Aquest pas els dóna un toc brillant.
  7. Acabeu de coure’ls uns 15-25 minuts més al forn, vigilant que no es cremin. Un cop fredes, queden una mica més dures.

Proposta amb gotes de xocolata

  1. Seguiu igual tots els passos de la preparació fins al pas 3 inclòs.
  2. Poseu els cucurutxos al motlle per al forn. Amb l'ajuda d'una mànega pastissera, ompliu només el gruix d'un dit, afegiu-hi un grapat de gotes de xocolata al mig i acabeu d'omplir amb més pasta de moniato.
  3. Coeu al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Amb l'ajuda d'un pinzell, pinteu les magdalenes amb la barreja d’1 c.c. de xarop de flor de coco i una mica d'aigua. Aquest pas els dóna un toc brillant.
  4. Condimenteu amb unes gotes de xocolata per sobre.
  5. Acabeu de coure uns 15-25 minuts més al forn, vigilant que no es cremin. Un cop fredes, queden una mica més dures.
  6. Guardades a la nevera en un pot hermètic es conserven perfectament 5-6 dies, si és que abans no us les heu menjat!

Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica

www.cristinamanyer.com @cristinamanyer

Elaboració

Proposta amb suc de taronja

  1. Coeu els moniatos al vapor o al forn amb la pell fins que quedin ben tendres. Un cop cuits, amb cura de no cremar-vos, peleu-los i talleu-los a daus. Si els coeu al forn, ja estarà calent.
  2. Processeu els moniatos amb tots els ingredients menys els tres últims fins que quedi una massa ben fina.
  3. Afegiu el psyllium, la farina de xufa i processeu fins que quedi ben homogeni.
  4. Afegiu les gotes i barregeu amb l’ajuda d’una llengua; les gotes es desfaran de seguida.
  5. Poseu els cucurutxos de les magdalenes al motlle per al forn. Ompliu amb l’ajuda d’una mànega pastissera.
  6. Coeu al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu les magdalenes amb la barreja d’1 c.c. de xarop de flor de coco i una mica d’aigua. Aquest pas els dóna un toc brillant.
  7. Acabeu de coure’ls uns 15-25 minuts més al forn, vigilant que no es cremin. Un cop fredes, queden una mica més dures.

Proposta amb gotes de xocolata

  1. Seguiu igual tots els passos de la preparació fins al pas 3 inclòs.
  2. Poseu els cucurutxos al motlle per al forn. Amb l’ajuda d’una mànega pastissera, ompliu només el gruix d’un dit, afegiu-hi un grapat de gotes de xocolata al mig i acabeu d’omplir amb més pasta de moniato.
  3. Coeu al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu les magdalenes amb la barreja d’1 c.c. de xarop de flor de coco i una mica d’aigua. Aquest pas els dóna un toc brillant.
  4. Condimenteu amb unes gotes de xocolata per sobre.
  5. Acabeu de coure uns 15-25 minuts més al forn, vigilant que no es cremin. Un cop fredes, queden una mica més dures.
  6. Guardades a la nevera en un pot hermètic es conserven perfectament 5-6 dies, si és que abans no us les heu menjat!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat