Plat principal | Lucía Gómez
Recepta de mandonguilles veganes sense carn, ou o farina a base de fajol, un pseudocereal que per a masses és el millor ja que es treballa molt bé. Ja veureu que fins i tot els més experts no notaran que són de fajol!
Jo sóc de les que pensa que en aquesta vida no hem vingut a patir –i encara menys amb el menjar–, sinó a gaudir i a cuidar-nos. Normalment, menjar sa comporta prescindir de molts aliments pels quals tenim preferència, ja sigui per dependència, costum, records o, simplement, perquè ens encanten. Renunciar-hi ens causa estrès, frustració i, molts cops, ens fa abandonar els bons hàbits. Sabeu perfectament de què parlo, oi? Bé, doncs jo penso que no és així, que tot es pot convertir en saludable; només necessitem una mica d’imaginació.
Un exemple d’això són aquestes súper mandonguilles que he preparat. La base, en comptes de ser de carn, és de fajol. Aquest és un cereal que a mi, només cuinat, no em fa gaire el pes, però, en canvi, per a masses és el millor; es treballa de primera. Per tant, és la millor opció per fer les mandonguilles. I el millor és que no cal ni farina ni ou perquè es formi la mandonguilla… es fa sola!
Quant a la salsa, és d’ametlles perquè és molt senzilla i m’encanta. Tot i això, es poden acompanyar amb la vostra salsa favorita, estofada, tomàquet… Fins i tot, també hi podria quedar bé una mica de vi blanc; això sí, si no porta sulfits molt millor. Jo, l’alcohol, no el toco ni per cuinar.