Mandonguilles amb salsa d’ametlles

Plat principal  |  Lucía Gómez

Recepta de mandonguilles veganes sense carn, ou o farina a base de fajol, un pseudocereal que per a masses és el millor ja que es treballa molt bé. Ja veureu que fins i tot els més experts no notaran que són de fajol!

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 1 tassa de fajol
  • 2 tasses d’aigua filtrada
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 ceba gran
  • 50 g d’ametlles
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • Julivert fresc
  • 3 grans d’all
  • ½ l de caldo de verdures
  • Una mica de pebre

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Lucía Gómez

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio
 

Mandonguilles amb salsa d’ametlles

Plat principal  |  Lucía Gómez

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Recepta de mandonguilles veganes sense carn, ou o farina a base de fajol, un pseudocereal que per a masses és el millor ja que es treballa molt bé. Ja veureu que fins i tot els més experts no notaran que són de fajol!


Ingredients

  • 1 tassa de fajol
  • 2 tasses d'aigua filtrada
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 ceba gran
  • 50 g d'ametlles
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • Julivert fresc
  • 3 grans d'all
  • ½ l de caldo de verdures
  • Una mica de pebre

Elaboració

  1. Renteu bé el fajol i coeu-lo, amb el doble d'aigua, a foc mínim, durant 20 minuts.
  2. Mentrestant, piqueu molt bé la ceba i poseu-la a la paella amb una cullerada d'oli durant 10 minuts, a foc lent o fins que sigui transparent.
  3. Afegiu el caldo de verdures, les ametlles picades i mitja culleradeta de sal. Coeu-ho durant 10 minuts més i bateu la salsa.
  4. Poseu el fajol ja cuit en una processadora d'aliments i afegiu-hi els alls tallats, el julivert (només les fulles), la mitja culleradeta de sal i pebre. Moleu-ho i deixeu-ho 15 minuts fins que es refredi una mica.
  5. Feu les mandonguilles i sofregiu-les amb una cullerada d'oli a la paella fins que es daurin; afegiu-hi la salsa i serviu.

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

www.cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio

Elaboració

  1. Renteu bé el fajol i coeu-lo, amb el doble d’aigua, a foc mínim, durant 20 minuts.
  2. Mentrestant, piqueu molt bé la ceba i poseu-la a la paella amb una cullerada d’oli durant 10 minuts, a foc lent o fins que sigui transparent.
  3. Afegiu el caldo de verdures, les ametlles picades i mitja culleradeta de sal. Coeu-ho durant 10 minuts més i bateu la salsa.
  4. Poseu el fajol ja cuit en una processadora d’aliments i afegiu-hi els alls tallats, el julivert (només les fulles), la mitja culleradeta de sal i pebre. Moleu-ho i deixeu-ho 15 minuts fins que es refredi una mica.
  5. Feu les mandonguilles i sofregiu-les amb una cullerada d’oli a la paella fins que es daurin; afegiu-hi la salsa i serviu.

Els apunts de la Lucía Gómez

Jo sóc de les que pensa que en aquesta vida no hem vingut a patir –i encara menys amb el menjar–, sinó a gaudir i a cuidar-nos. Normalment, menjar sa comporta prescindir de molts aliments pels quals tenim preferència, ja sigui per dependència, costum, records o, simplement, perquè ens encanten. Renunciar-hi ens causa estrès, frustració i, molts cops, ens fa abandonar els bons hàbits. Sabeu perfectament de què parlo, oi? Bé, doncs jo penso que no és així, que tot es pot convertir en saludable; només necessitem una mica d’imaginació.

Mandonguilla fajol4

Un exemple d’això són aquestes súper mandonguilles que he preparat. La base, en comptes de ser de carn, és de fajol. Aquest és un cereal que a mi, només cuinat, no em fa gaire el pes, però, en canvi, per a masses és el millor; es treballa de primera. Per tant, és la millor opció per fer les mandonguilles. I el millor és que no cal ni farina ni ou perquè es formi la mandonguilla… es fa sola!

Mandonguilla fajol3

Quant a la salsa, és d’ametlles perquè és molt senzilla i m’encanta. Tot i això, es poden acompanyar amb la vostra salsa favorita, estofada, tomàquet… Fins i tot, també hi podria quedar bé una mica de vi blanc; això sí, si no porta sulfits molt millor. Jo, l’alcohol, no el toco ni per cuinar.

Mandonguilla fajol2

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat