Mandonguilles vegetarianes amb salsa Garden-Thai

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Unes mandonguilles vegetarianes i sense gluten també poden ser delicioses. Aquestes, com a mínim, ho són; a més de molt fàcils i nutritives.

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts + temps de refredat + temps de cocció de les llenties i l'arròs

Ingredients

  • 250 g de llentia cuita
  • 140 g d’arròs integral cuit
  • 50 g d’ametlla triturada
  • 30 g de coco ratllat
  • ½ col llombarda mitjana
  • 1 tassa de fulles de menta fresca picada
  • 1 ceba
  • 2 ous
  • Una mica de sal marina
  • Pebre acabat de moldre
  • Oli de sèsam (opcional, podeu utilitzar oli de coco)

Per a la salsa Garden – Thai

  • 1 llauna de llet de coco
  • Polpa d’1 carbassa cacauet petita rostida
  • 1 gra d’all (opcional)
  • Una mica de caiena (opcional)
  • Una mica de curri
  • Una mica de sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Mandonguilles vegetarianes amb salsa Garden-Thai

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts + temps de refredat + temps de cocció de les llenties i l'arròs

Unes mandonguilles vegetarianes i sense gluten també poden ser delicioses. Aquestes, com a mínim, ho són; a més de molt fàcils i nutritives.


Ingredients

  • 250 g de llentia cuita
  • 140 g d'arròs integral cuit
  • 50 g d'ametlla triturada
  • 30 g de coco ratllat
  • ½ col llombarda mitjana
  • 1 tassa de fulles de menta fresca picada
  • 1 ceba
  • 2 ous
  • Una mica de sal marina
  • Pebre acabat de moldre
  • Oli de sèsam (opcional, podeu utilitzar oli de coco)

Per a la salsa Garden - Thai

  • 1 llauna de llet de coco
  • Polpa d'1 carbassa cacauet petita rostida
  • 1 gra d'all (opcional)
  • Una mica de caiena (opcional)
  • Una mica de curri
  • Una mica de sal marina

Elaboració

  1. Piqueu finament la ceba i sofregiu-la en una mica d'oli de sèsam (o de coco) fins que estigui transparent.
  2. Talleu la col llombarda molt petita i afegiu-la a la ceba. Afegiu-hi una mica de suc de llima perquè no perdi color i salteu-ho fins que quedi al dente.
  3. En un bol, barregeu les llenties i l'arròs amb el saltat i les fulles de menta trossejades; salpebreu a gust i reserveu-ho.
  4. Afegiu els ous batuts i barregeu bé (millor tritureu-ho una mica amb una batedora de mà).
  5. Guardeu la massa millor a la nevera unes hores perquè s’aglutini bé i els sabors s’integrin.
  6. Formeu les mandonguilles en una mida petita-mitjana perquè no es desfacin. Si la massa us queda massa tova, afegiu-hi una mica més d'ametlla triturada o més ou si us queda molt seca.

Per a coure les mandonguilles

  1. Opció 1: enfornar Col·loqueu-les en una font i enforneu-les uns 20-25 minuts amb el gratinat suau, vigilant que no es cremin.
  2. Opció 2: fregir Escalfeu una mica d’oli de sèsam (o de coco) en una paella i fregiu les mandonguilles per tandes fins a daurar-les (aneu-les movent i les escorreu sobre paper de cuina).

Per a fer la salsa Garden - Thai

  1. Barregeu la polpa de la carbassa amb la resta dels ingredients, la llet de coco i curri.
  2. Tritureu fins a obtenir la textura desitjada.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Piqueu finament la ceba i sofregiu-la en una mica d’oli de sèsam (o de coco) fins que estigui transparent.
  2. Talleu la col llombarda molt petita i afegiu-la a la ceba. Afegiu-hi una mica de suc de llima perquè no perdi color i salteu-ho fins que quedi al dente.
  3. En un bol, barregeu les llenties i l’arròs amb el saltat i les fulles de menta trossejades; salpebreu a gust i reserveu-ho.
  4. Afegiu els ous batuts i barregeu bé (millor tritureu-ho una mica amb una batedora de mà).
  5. Guardeu la massa millor a la nevera unes hores perquè s’aglutini bé i els sabors s’integrin.
  6. Formeu les mandonguilles en una mida petita-mitjana perquè no es desfacin. Si la massa us queda massa tova, afegiu-hi una mica més d’ametlla triturada o més ou si us queda molt seca.

Per a coure les mandonguilles

  1. Opció 1: enfornar
    Col·loqueu-les en una font i enforneu-les uns 20-25 minuts amb el gratinat suau, vigilant que no es cremin.
  2. Opció 2: fregir
    Escalfeu una mica d’oli de sèsam (o de coco) en una paella i fregiu les mandonguilles per tandes fins a daurar-les (aneu-les movent i les escorreu sobre paper de cuina).

Per a fer la salsa Garden – Thai

  1. Barregeu la polpa de la carbassa amb la resta dels ingredients, la llet de coco i curri.
  2. Tritureu fins a obtenir la textura desitjada.

Els apunts de la Cristina Arroyo

  • Les mandonguilles estan fetes amb una base d’arròs integral i llentia pardina però podeu fer-les amb un altre llegum i quinoa o fajol, per exemple.
  • Són una opció ovolactovegetarianes, perquè porten ou per poder unir els ingredients, però si voleu fer-les veganes, podeu substituir-lo per algun aglutinant vegetal com el midó de patata o de civada, o amb “ou de llinosa” (1 cullerada de llavors de lli triturades amb 3 cullerades d’aigua).
  • Si us sobren mandonguilles, perfectament les podeu congelar.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat