Mango a la planxa sobre ricotta i vinagreta de mel

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Amanida tèbia que segur que us sorprendrà per la combinació de l’intens perfum del mango sobre una ricotta dolça i cremosa amb un extra de cruixent amb créixens, pipes de gira-sol torrades i vinagreta de mel.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • ½ terrina de ricotta (125 g)
  • 1 mango de proximitat
  • 1 c.s. d’oli de coco (bio)
  • Fulles de créixens
  • Flocs de caiena
  • Pipes de gira-sol
  • Sal en escates (jo n’he fet servir de llimona i llorer d’Herbes de la Conca)
  • Pebre negre mòlt

Per a la vinagreta de mel

  • 1 c.s. de mel artesana (si està molt espessa, poseu-la una mica al bany maria)
  • 6 c.s. d’OOVE
  • 2 c.s. de vinagre de poma
  • Suc de ½ llimona

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Mango a la planxa sobre ricotta i vinagreta de mel

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Amanida tèbia que segur que us sorprendrà per la combinació de l’intens perfum del mango sobre una ricotta dolça i cremosa amb un extra de cruixent amb créixens, pipes de gira-sol torrades i vinagreta de mel.


Ingredients

  • ½ terrina de ricotta (125 g)
  • 1 mango de proximitat
  • 1 c.s. d’oli de coco (bio)
  • Fulles de créixens
  • Flocs de caiena
  • Pipes de gira-sol
  • Sal en escates (jo n’he fet servir de llimona i llorer d’Herbes de la Conca)
  • Pebre negre mòlt

Per a la vinagreta de mel

  • 1 c.s. de mel artesana (si està molt espessa, poseu-la una mica al bany maria)
  • 6 c.s. d’OOVE
  • 2 c.s. de vinagre de poma
  • Suc de ½ llimona

Elaboració

  1. Peleu el mango amb un pelador o un ganivet petit i afilat. Feu dos talls paral·lels a banda i banda del pinyol (en el sentit vertical de la fruita). Així obtindreu dues meitats només amb polpa. Talleu a trossos gruixuts o al gust i reserveu-los.
  2. Pinteu una paella amb una mica d’oli de coco i, quan estigui ben calent (sense que fumegi), salteu els trossos de mango fins que tinguin un color daurat. Empolvoreu-hi la caiena.
  3. Esteneu la ricotta a la base dels plats (jo hi he posat una base de pa pla de blat, però es pot fer sense res). Afegiu-hi el mango a la planxa.
  4. Aprofiteu la mateixa paella per torrar les pipes i reserveu-les.
  5. Emulsioneu bé tots els ingredients de la vinagreta.
  6. Afegiu els créixens i les pipes torrades a l’amanida i salpebreu al gust. Regueu al gust amb la vinagreta.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Peleu el mango amb un pelador o un ganivet petit i afilat. Feu dos talls paral·lels a banda i banda del pinyol (en el sentit vertical de la fruita). Així obtindreu dues meitats només amb polpa. Talleu a trossos gruixuts o al gust i reserveu-los.
  2. Pinteu una paella amb una mica d’oli de coco i, quan estigui ben calent (sense que fumegi), salteu els trossos de mango fins que tinguin un color daurat. Empolvoreu-hi la caiena.
  3. Esteneu la ricotta a la base dels plats (jo hi he posat una base de pa pla de blat, però es pot fer sense res). Afegiu-hi el mango a la planxa.
  4. Aprofiteu la mateixa paella per torrar les pipes i reserveu-les.
  5. Emulsioneu bé tots els ingredients de la vinagreta.
  6. Afegiu els créixens i les pipes torrades a l’amanida i salpebreu al gust. Regueu al gust amb la vinagreta.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat