Mantecaditos de xufa i llet de coco

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

Quan arriben les festes sovint tenim el mateix dilema: Què menjarem per no caure en excessos i seguir cuidant-nos? Amb aquesta senzilla recepta, sense coccions que debilitin els nutrients, preparareu els millors dolços nadalencs.

  • Racions:
    14
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1/2 T de farina de xufa
  • 1/2 T de llet de coco en pols
  • 1/4 T de farina de coco en pols
  • 1/4 T d’oli de coco, en estat líquid
  • 1/2 c de vainilla en pols
  • 1 pessic de sal de l’Himàlaia
  • 1/8 T de xarop de coco, o xarop preferit
  • 1 C extra de llet de coco, per decorar

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Mantecaditos de xufa i llet de coco

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    14
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Quan arriben les festes sovint tenim el mateix dilema: Què menjarem per no caure en excessos i seguir cuidant-nos? Amb aquesta senzilla recepta, sense coccions que debilitin els nutrients, preparareu els millors dolços nadalencs.


Ingredients

  • 1/2 T de farina de xufa
  • 1/2 T de llet de coco en pols
  • 1/4 T de farina de coco en pols
  • 1/4 T d'oli de coco, en estat líquid
  • 1/2 c de vainilla en pols
  • 1 pessic de sal de l'Himàlaia
  • 1/8 T de xarop de coco, o xarop preferit
  • 1 C extra de llet de coco, per decorar

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients secs en un bol i barregeu molt bé amb una espàtula o batedor de vareta, procurant que no quedin grumolls.
  2. Feu un forat al centre de la barreja seca i afegiu-hi l'oli de coco i el xarop.
  3. Barregeu molt bé amb l'ajuda d'una espàtula fins a aconseguir una massa homogènia i modelable.
  4. Dividiu la massa en 14 porcions iguals i feu forma de boletes.
  5. Feu servir un ar petit per tallar galetes per modelar les diferents porcions de massa amb la forma desitjada; en el meu cas amb forma de flor.
  6. Pressioneu la massa dins l'ar sobre la superfície de treball i compacteu la massa suaument pressionant amb la punta dels dits.
  7. Aixequeu l'ar pressionant suaument la massa amb el tou dels dits cap a l'espai de treball i traieu del motllo.
  8. Escampeu llet de coco en pols al gust i reserveu.
  9. Repetiu l'operació amb la resta de la massa.
  10. Deixeu reposar els mantecados a temperatura ambient perquè se solidifiquin i s'uneixin els sabors; guardeu en recipients de vidre amb tapa fins que sigui l’hora de menjar-se’ls.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients secs en un bol i barregeu molt bé amb una espàtula o batedor de vareta, procurant que no quedin grumolls.
  2. Feu un forat al centre de la barreja seca i afegiu-hi l’oli de coco i el xarop.
  3. Barregeu molt bé amb l’ajuda d’una espàtula fins a aconseguir una massa homogènia i modelable.
  4. Dividiu la massa en 14 porcions iguals i feu forma de boletes.
  5. Feu servir un ar petit per tallar galetes per modelar les diferents porcions de massa amb la forma desitjada; en el meu cas amb forma de flor.
  6. Pressioneu la massa dins l’ar sobre la superfície de treball i compacteu la massa suaument pressionant amb la punta dels dits.
  7. Aixequeu l’ar pressionant suaument la massa amb el tou dels dits cap a l’espai de treball i traieu del motllo.
  8. Escampeu llet de coco en pols al gust i reserveu.
  9. Repetiu l’operació amb la resta de la massa.
  10. Deixeu reposar els mantecados a temperatura ambient perquè se solidifiquin i s’uneixin els sabors; guardeu en recipients de vidre amb tapa fins que sigui l’hora de menjar-se’ls.

Els apunts de Consol Rodríguez

No els guardeu al costat d’una font de calor, ja que es fondria l’oli de coco i es tornarien massa tous. Serien igual de deliciosos, però no semblarien mantecados.

També es poden guardar a la nevera, sempre en recipient de vidre amb tapa perquè no agafin el gust d’altres ingredients que hi hagi a la nevera.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat