Massapà casolà cobert de xocolata negra

Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

Els massapans són un dels dolços estrella del Nadal. Descobreix com els pots fer a casa per aconseguir un dolç de nadal sense un excés de sucre, greixos i additius.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 4 tasses – 400 g d’ametlla crua mòlta
  • Ratlladura d’una llimona
  • ½ tassa de mantega d’ametlla crua
  • ¼ tassa – 60 ml d’atzavara cru

Per a la xocolata

  • 250 g de mantega de cacau
  • 2 tasses – 160 g de cacau cru en pols
  • ½ tassa – 125 ml d’atzavara cru
  • Una mica de sal

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Massapà casolà cobert de xocolata negra

Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Els massapans són un dels dolços estrella del Nadal. Descobreix com els pots fer a casa per aconseguir un dolç de nadal sense un excés de sucre, greixos i additius.


Ingredients

  • 4 tasses - 400 g d'ametlla crua mòlta
  • Ratlladura d'una llimona
  • ½ tassa de mantega d'ametlla crua
  • ¼ tassa - 60 ml d'atzavara cru

Per a la xocolata

  • 250 g de mantega de cacau
  • 2 tasses - 160 g de cacau cru en pols
  • ½ tassa - 125 ml d'atzavara cru
  • Una mica de sal

Elaboració

  1. En el processador d'aliments, poseu la farina d'ametlla crua i tritureu fins a obtenir una farina molt fina i una mica enganxosa.
  2. Poseu-ho en un bol i afegiu-hi la ratlladura d'una llimona; barregeu bé.
  3. Afegiu l'atzavara i torneu a barrejar; finalment, poseu la mantega d'ametlla i torneu a barrejar. La consistència ha de permetre treballar la massa, que no ha de ser gaire enganxosa. Tasteu i ajusteu de dolç o mantega al gust.
  4. Ompliu els motlles de silicona amb aquesta barreja, més o menys a uns dos centímetres d'altura (a mi m'agrada posar-ho desigual, deixant buits i altures diferents perquè, en retirar el motlle, cada xocolata tingui formes úniques). Reserveu.
  5. Per fer la xocolata, foneu primer la mantega de cacau ben trossejada en un bany maria suau (posant un bol de vidre recolzat en una cassola en la qual hagi bullit aigua, perquè es fongui amb el vapor), afegiu el cacau i la sal i barregeu molt bé; finalment afegiu l'atzavara i torneu a barrejar perquè s'incorpori.
  6. Ompliu els cupcakes amb la xocolata fosa just per tapar el massapà.
  7. Poseu a la nevera uns 30 minuts perquè solidifiqui bé. Un cop fet, ja es poden retirar del motlle (amb cura de no marcar gaire els dits) i guardar en un recipient fent capes protegides amb paper d'enfornar.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. En el processador d’aliments, poseu la farina d’ametlla crua i tritureu fins a obtenir una farina molt fina i una mica enganxosa.
  2. Poseu-ho en un bol i afegiu-hi la ratlladura d’una llimona; barregeu bé.
  3. Afegiu l’atzavara i torneu a barrejar; finalment, poseu la mantega d’ametlla i torneu a barrejar. La consistència ha de permetre treballar la massa, que no ha de ser gaire enganxosa. Tasteu i ajusteu de dolç o mantega al gust.
  4. Ompliu els motlles de silicona amb aquesta barreja, més o menys a uns dos centímetres d’altura (a mi m’agrada posar-ho desigual, deixant buits i altures diferents perquè, en retirar el motlle, cada xocolata tingui formes úniques). Reserveu.
  5. Per fer la xocolata, foneu primer la mantega de cacau ben trossejada en un bany maria suau (posant un bol de vidre recolzat en una cassola en la qual hagi bullit aigua, perquè es fongui amb el vapor), afegiu el cacau i la sal i barregeu molt bé; finalment afegiu l’atzavara i torneu a barrejar perquè s’incorpori.
  6. Ompliu els cupcakes amb la xocolata fosa just per tapar el massapà.
  7. Poseu a la nevera uns 30 minuts perquè solidifiqui bé. Un cop fet, ja es poden retirar del motlle (amb cura de no marcar gaire els dits) i guardar en un recipient fent capes protegides amb paper d’enfornar.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat