La millor hamburguesa del món

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Hamburguesa que combina una textura consistent i cremosa amb una barreja de sabors intensos. ¡Una explosió de sabors a cada mos!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts + 2 hores de refrigeració

Ingredients

  • 1 remolatxa cuita
  • 1 tassa de fajol
  • 1 tassa d’azukis (cuites)
  • 1 ceba vermella picada
  • Una mica de farina de civada* o pa ratllat sense gluten
  • 3 prunes seques, picades a trossos petits
  • 1 c.s. oli de sèsam bio de 1a pressió
  • espècies al gust: pebre vermell fumat, comí, coriandre, farigola seca…
  • sal i pebre

Per a la salsa

  • 1 tassa d’anacards remullats prèviament (amb 8 hores n’hi ha prou)
  • mig gra d’all
  • herbes fresques (alfàbrega, julivert, coriandre…)
  • 1 c.p. de llevat nutricional

* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

La millor hamburguesa del món

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts + 2 hores de refrigeració

Hamburguesa que combina una textura consistent i cremosa amb una barreja de sabors intensos. ¡Una explosió de sabors a cada mos!


Ingredients

  • 1 remolatxa cuita
  • 1 tassa de fajol
  • 1 tassa d'azukis (cuites)
  • 1 ceba vermella picada
  • Una mica de farina de civada* o pa ratllat sense gluten
  • 3 prunes seques, picades a trossos petits
  • 1 c.s. oli de sèsam bio de 1a pressió
  • espècies al gust: pebre vermell fumat, comí, coriandre, farigola seca…
  • sal i pebre

Per a la salsa

  • 1 tassa d'anacards remullats prèviament (amb 8 hores n'hi ha prou)
  • mig gra d'all
  • herbes fresques (alfàbrega, julivert, coriandre…)
  • 1 c.p. de llevat nutricional
* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Elaboració

  1. Coeu el fajol amb el doble del seu volum a foc mitjà durant 20 minuts i reserveu. Mentre es fa el blat, coeu la ceba vermella picada. Aixafeu les azukis lleugerament amb una forquilla, trossegeu les prunes i ratlleu la remolatxa.
  2. Feu la barreja d'hamburguesa vegetariana: el fajol amb la ceba, les azukis, les prunes triturades i la remolatxa ratllada.
  3. Afegiu les espècies al gust i barregeu bé amb una forquilla tots els ingredients. Refrigereu la barreja durant 2 hores.
  4. Formeu les hamburgueses (si queden gaire pastoses, afegiu-hi una mica de farina de civada o de pa ratllat sense gluten) i feu-les a la planxa amb un fil d'oli de sèsam fins que estiguin dauradetes.
  5. Serviu acompanyades d'una mica d'amanida amb oli vegetal i una mica de sal marina, i poseu la salsa de formatge vegà per servir al gust.
  6. Tritureu tots els ingredients de l'apartat de la salsa per a fer-la.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Coeu el fajol amb el doble del seu volum a foc mitjà durant 20 minuts i reserveu. Mentre es fa el blat, coeu la ceba vermella picada. Aixafeu les azukis lleugerament amb una forquilla, trossegeu les prunes i ratlleu la remolatxa.
  2. Feu la barreja d’hamburguesa vegetariana: el fajol amb la ceba, les azukis, les prunes triturades i la remolatxa ratllada.
  3. Afegiu les espècies al gust i barregeu bé amb una forquilla tots els ingredients. Refrigereu la barreja durant 2 hores.
  4. Formeu les hamburgueses (si queden gaire pastoses, afegiu-hi una mica de farina de civada o de pa ratllat sense gluten) i feu-les a la planxa amb un fil d’oli de sèsam fins que estiguin dauradetes.
  5. Serviu acompanyades d’una mica d’amanida amb oli vegetal i una mica de sal marina, i poseu la salsa de formatge vegà per servir al gust.
  6. Tritureu tots els ingredients de l’apartat de la salsa per a fer-la.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat